Spodnie luźne czy obcisłe ?

W jakich długich spodniach biegasz?

Luźnych
25
29%
Dopasowanych ale nie opinających
11
13%
Opinających "lycrach"
51
59%

Liczba głosów: 87
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wlasnie niedawno dostalem do testowania rajtuzki firmy CW-X .

Nie wiem czy jest to odziez uciskowa , czy pietro wyzej ?
CW-X tlumaczy sie jako Conditioning Wear - Infinity .

Paski nylonu sa wszyte na zasadzie terapii kinesiotaping i podobno sa tak wytrzymale jak poduszki powietrzne .

Takie serdelkowanie miesni jest wybitnie skuteczene zarowno dla poczatkujacych jak i zawodowcow . Kazdy na tym wybitnie skorzysta , biegajac wiecej i szybciej .
Dla wstydliwych , warto je zakladac pod spod .

Obrazek
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bols pisze:Ja nie lubię obcisłych. Zakładam zwykłe luźne dresy Nike i biegam, czuję się w nich bardzo dobrze.

Nie lubię obcisłych, bo też moja proporcja długości nóg do ich szerokości jest trochę zachwiana. Grałem w koszykówkę parę lat więc udo ma swoje rozmiary :) Chciałem pobiegać w dresach Kalenji, są takie dopasowane, ale zupełnie mi nie leżały. Jedyne z obcisłych, na co chyba się skuszę to krótkie portki. Będę je zakładał pod dres w zimne dni.

PS - Tomek, od kiedy biegacz w dresach wygląda jak dresiarz???
chodzi mi o takie dresy , gdzie jest komplet góra + dół , to jest okrycie raczej wierzchnie niż przeznaczone do treningu, nie wyobrażam sobie biegać w dresach z poliestru lub mikrofazy, po 10 minutach biegu leje się z człowieka, dres jest fajny aby ubrać go jak się jedzie na zawody żeby paradować dumnie w biurze zawodów lub podczas dekoracji :hejhej:
Tomek
moosacho
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gdzies, nie pamietam juz na ktorym forum natknalem sie na wasza dyskusje o spodniach 'tapingowych'.
I ktos podal link do podobnego modelu Kalenij. Korzystajac z tego ze w P-niu otworzyli nowy sklep chcialem wyciagnac takie portki i zobaczyc jak to dziala. Po swietach ruszal na zakupy, na sale raczej jeszcze nie licze ale wystarczy ze 'beda'.

To chyba TE.
gg 4817315
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak to te , tamte o, których pisze Wojtek z systemem CWX Kalenji robiło jakiś czas temu ale zaprzestali ,w sumie nie wiem dlaczego , jakieś problemy licencyjne , słaba sprzedaż może , bo kosztowały coś koło 250 zł
Tomek
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dwa lata temu zapodalem temacik w Biegajznami , pod tytulem "CW-X zbawca kolan ".

Mam farta ze tym razem dostalem rajtki za darmo (wtedy za mniej niz polowa ceny ) .
Najgorsze jest sciaganie sie tych rajtek .Podobno 3/4 nie maja tego problemu .
Napisalemlist do firmy z moimi spostrzezeniami ale oni sa jacys malo resposywni .
Chyba rzuce emalie do Japonii , gdzie to wynalezli . W koncu nelezy sie im raporcik .

Dodatkowym mankamentem jest rozmiarowka .
Akurat jestem pomiedzy M a L i popelnilem blad , zamawiajac L .
Nie odczuwam nadmiernego napiecia , pomagajacego w przemieszczaniu sie .

Tkaninka , owszem milutka i cieplutka i nawet siurasek bezpiecznie zasloniety od zimnych wiatrow specjalna wkladka anywiatrowa .

Zmarzniety siurasek potrafi skutecznie nas namowic do pozostania w domciu , podczas zimnych dni .

A z ta licencja to moze byc prawda bo podkablowalem Kalenji do CW-X .

CW-X posiada 15 patentow i nie daja sobie w kasze dmuchac .
Articles in English:

Looking back:

Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wydawalo mi sie to troche smieszne jak taki starszy jegomosc biegnie sobie w leginsach,-tak myslalem sobie kiedy jeszcze nie biegalem.Teraz na treningach biegam raczej w luznych spodniach moze dlatego ze spoleczenstwo w malych miejscowosciach nie jest tolerancyjne a ja nie bardzo lubie byc wytykany palcami.Moze kiedys sie przelamie a na zawodach w tlumie biegaczy jak najbardziej obcisle bo lepiej sie biega,mniejszy opor powietrza oraz musze przyznac ze technologia tak poszla do przodu ze naprawde chronia przed zimnem. Pozdrawiam.
Obrazek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Dwa lata temu zapodalem temacik w Biegajznami , pod tytulem "CW-X zbawca kolan ".

Mam farta ze tym razem dostalem rajtki za darmo (wtedy za mniej niz polowa ceny ) .
Najgorsze jest sciaganie sie tych rajtek .Podobno 3/4 nie maja tego problemu .
Napisalemlist do firmy z moimi spostrzezeniami ale oni sa jacys malo resposywni .
Chyba rzuce emalie do Japonii , gdzie to wynalezli . W koncu nelezy sie im raporcik .

Dodatkowym mankamentem jest rozmiarowka .
Akurat jestem pomiedzy M a L i popelnilem blad , zamawiajac L .
Nie odczuwam nadmiernego napiecia , pomagajacego w przemieszczaniu sie .

Tkaninka , owszem milutka i cieplutka i nawet siurasek bezpiecznie zasloniety od zimnych wiatrow specjalna wkladka anywiatrowa .

Zmarzniety siurasek potrafi skutecznie nas namowic do pozostania w domciu , podczas zimnych dni .

A z ta licencja to moze byc prawda bo podkablowalem Kalenji do CW-X .

CW-X posiada 15 patentow i nie daja sobie w kasze dmuchac .
ale czy prawdą wszelaką jest aby te paski rzeczywiście uciskały mięśnie i za pomocą takiego stretchingu powodowały lepszy przepływ krwi w mięśniach i w konsekwencji ich lepsze odżywienie co z kolei przekłada się na mniejsze zmęczenie ? ciekawe czy były prowadzone badania na 2 grupach biegaczy , którzy biegali z i bez owego sprzętu ?
zastanawiam się jeszcze czy te paski nie pełnią funkcji podtrzymującej mieśnie a nie uciskającej , co Ty na to ?
Tomek
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szmery, bajery, pompki, rowery, dzikie węże, szalone - a kasa leci. :hahaha:
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Tylko obcisłe :hejhej: Zgrabne, ładne i powabne :hejhej: a jakie wygodne :hahaha:
airda

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie obcisle :)

Tylko zwykle za krotkie sa... ;(

A tak btw. dbacie o dobor kolorystyczny ubran do biegania, czy 'jak popadnie'?
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

airda pisze:Zdecydowanie obcisle :)

Tylko zwykle za krotkie sa... ;(

Dbamy, dbamy :hej:
Awatar użytkownika
Libero
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

airda pisze:Zdecydowanie obcisle :)

Ja ostatnio biegam jak juz jest ciemno, wieć "jak popadnie" aby było ciepło i wygodnie :bleble:

Tylko w soboty biegam rano, wtedy oczywiście ludzie widzą, a ja jestem ubrany ładnie, czysto i schludni... jak do kościoła :ble:
Zaczynam biegać....znowu
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i bylem w poznanskim Decatholnie, nietety, bida, wymiecione po swietach, ale spotkalem Benka i kupilem portki na te mrozy. I dobrze bo dzis by mi doopsko odpadlo na tych minusach.
Jest jeszcze szansa ze wjade podczas powrotu gdzies we Francyji i moze tam znajde te 'tapingi'.
gg 4817315
airda

Nieprzeczytany post

Libero pisze: Tylko w soboty biegam rano, wtedy oczywiście ludzie widzą, a ja jestem ubrany ładnie, czysto i schludni... jak do kościoła :ble:
Doklanie tak to wyglada zapewne... w Polsce, do kosciola... home sweet home ;)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:
ale czy prawdą wszelaką jest aby te paski rzeczywiście uciskały mięśnie i za pomocą takiego stretchingu powodowały lepszy przepływ krwi w mięśniach i w konsekwencji ich lepsze odżywienie co z kolei przekłada się na mniejsze zmęczenie ? ciekawe czy były prowadzone badania na 2 grupach biegaczy , którzy biegali z i bez owego sprzętu ?
zastanawiam się jeszcze czy te paski nie pełnią funkcji podtrzymującej mieśnie a nie uciskającej , co Ty na to ?
Powiem w skrocie , ze mam rajtki obcisle firmy Hind i te CW-X .

Duze napiecie tasm powoduje synergistyczna akcje przy technice biegania .
Czlowiek czuje sie jak kukielka poruszana sila sznurkow , zamiast nadawac ped wlasnymi miesniami .

Zmeczenie jest mniejsze bo jak tlumaczy firma , taka konstrukcja zabezpiecza przed falowaniem miesni w fazie ladowania .

Badania przeprowadzala wewnetrzna firma w Kioto , gdzie znajduje sie siedziba Wacoal , produkujaca m.in. te rajtki .

Podobno badania nad powstaniem tego typu odziezy trwaly od lat szescdziesiatych .
Nie natrafilem w necie na zadne badania niezalezne a wlasnie nosze sie z pomyslem by firmie cos takiego zaproponowac ( poznalem faceta , ktory przez dlugie lata testowal buty dla RW w swoim laboratorium )
Articles in English:

Looking back:

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ