Pomoc w organizacji biegu.

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Adam Zagala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.

Jestem studentem i chciałbym zorganizować w Warszawie niewielki bieg zamknięty dla okolo 100-150 osób, tylko dla studentów. Głównym celem biegu była by promocja jednego ze znaczących wydarzeń na mojej uczelni.

Nie wchodzi w grę zamykanie ulic, zmiany organizacji ruchu czy inne problemy związane z biegiem ulicznym. Chciałbym wszystko zorganizować na Polach Mokotowskich, najlepiej na ścieżce biegowej Nike... Jednak nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, w najbliższym czasie na pewno udam się do urzędu miasta w celu dowiedzenia się czegoś więcej na temat imprez masowych...

Ale może teraz ktoś z was mógłby Mi przedstawić po krótce jak wygląda organizacja takiego biegu? Gdzie udać się najpierw, jakie wymagania trzeba spełnić, od kogo uzyskać pozwolenia, w jaki sposób oznaczać i zabezpieczać trasę...

Liczę bardzo na waszą pomoc.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Adam
zagalaadam@gmail.com
PKO
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a przypadkiem impreza masowa to nie min. 300 osób
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wg. przepisów impreza masowa zaczyna się od 1000 osób. I wtedy wchodzą już przepisy dotyczące bezpieczeństwa na imprezach masowych itp. dotyczy to zarówno biegów jak i koncertów itp.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podbijam temat. Też jestem zainteresowany organizacją biegu ale w moim przypadku chodzi o wiekszą imprezę. Ile coś takiego może kosztować? Jak się za to zabrać?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ