Czemu tak mało kobiet ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57
- Życiówka w maratonie: brak
bo teraz to chyba baby leża na kanapie przed telewizorem z piwem w ręku... role się odwracają <lol> ale ja biegam! 

Nie mogli uwierzyć ze można tak biec bez przyczyny
Zgadzam sie, ze Pan biega zdecydowanie mniej niz Panow. Czesto odnosze takze wrazenie, iz samo bieganie nie sprawia im frajdy. Nie widzialam dotad ani jednej usmiechnietej biegaczki!
Wydaje mi sie, ze powodow tego stanu rzeczy jest wiele, jednak decydujacym bedzie generalna niechec lub niezdolnosc Pan do systematycznego wysilku fizycznego. A jesli juz sie zmusza - glownym motywem jest utrata wagi, a wiadomo, jak krotkotrwaly i slaby jest to motywator.
Wydaje mi sie, ze powodow tego stanu rzeczy jest wiele, jednak decydujacym bedzie generalna niechec lub niezdolnosc Pan do systematycznego wysilku fizycznego. A jesli juz sie zmusza - glownym motywem jest utrata wagi, a wiadomo, jak krotkotrwaly i slaby jest to motywator.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Airda, nie bądź egoistkąairda pisze: Wydaje mi sie, ze powodow tego stanu rzeczy jest wiele, jednak decydujacym bedzie generalna niechec lub niezdolnosc Pan do systematycznego wysilku fizycznego. A jesli juz sie zmusza - glownym motywem jest utrata wagi, a wiadomo, jak krotkotrwaly i slaby jest to motywator.

-
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A do serialowej charówki przed telewizorem to każda panna potrafi się przekonać - co gorsze, zmuszaja facetów do oglądania. 
Dalej - w różnym wieku damy jakoś bardzo chętnie i z dużą motywacją różne tańce uskuteczniają ( w domu, na lodzie, na dyskotekach i dancingach) i co gorsza facetów też do tego namawiają.
Po sklepach też chodzą i szukają sam nie wiem czego i co gorsze, musimy im asystować.
A my biedne robaczki tylko raz poprosilismy o towarzystwo podczas małego rozbieganka 30km i c o ?
Nie wstyd Wam.

Dalej - w różnym wieku damy jakoś bardzo chętnie i z dużą motywacją różne tańce uskuteczniają ( w domu, na lodzie, na dyskotekach i dancingach) i co gorsza facetów też do tego namawiają.

Po sklepach też chodzą i szukają sam nie wiem czego i co gorsze, musimy im asystować.

A my biedne robaczki tylko raz poprosilismy o towarzystwo podczas małego rozbieganka 30km i c o ?

Nie wstyd Wam.
-
- Zaprawiony W Bojach
A dla mnie to jest proste. Mało kobiet biega bo jak któraś wychodzi to co jakiś czas słyszy od przypadkowych przechodniów "ty laluniu masz ochotę na malutkie pieprzonko?" ewentualnie "ale ty masz tyłek".
Bo wszyscy się dziwią po co ona biega (mówię o takim typowym układzie rodzinnym). Bo dla większości ludzi kobieta ma być ładna i zadbana a facet silny.
Większość facetów woli żeby żona/ narzeczona przyjechała się nim zachwycać, jaki to jest wspaniały a nie biegała razem z nim (bo jeszcze wygra, głupie uczucie przegrać z żoną, fakt). Bo jak już wystartuje i chce sie później wykąpać to nawet jak jest kobiecy prysznic to często jest tam facet który dziwi się że przeszkadza.
Kobiety nie biegają bo tak jest wygodniej facetom (albo dlatego że taka jest polska kultura, łatwo jest chować się za kulturą)
Bo wszyscy się dziwią po co ona biega (mówię o takim typowym układzie rodzinnym). Bo dla większości ludzi kobieta ma być ładna i zadbana a facet silny.
Większość facetów woli żeby żona/ narzeczona przyjechała się nim zachwycać, jaki to jest wspaniały a nie biegała razem z nim (bo jeszcze wygra, głupie uczucie przegrać z żoną, fakt). Bo jak już wystartuje i chce sie później wykąpać to nawet jak jest kobiecy prysznic to często jest tam facet który dziwi się że przeszkadza.
Kobiety nie biegają bo tak jest wygodniej facetom (albo dlatego że taka jest polska kultura, łatwo jest chować się za kulturą)
-
- Zaprawiony W Bojach
Odpowiedź na to pytanie znajdziemy w filmie Tomasza Koneckiego i Andrzeja Saramonowicza pt. "TESTOSTERON" 

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
Jam poczatkujaca, wiec swiadectwem jeszcze byc nie moge ;)DeeL pisze: Airda, nie bądź egoistką :ble: , zachęć inne niewiasty - podaj skuteczne motywacje !
Ale to szlo jakos tak:
'Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma' :)