Komentarz do artykułu Przegląd Zimowych Imprez Biegowych 200

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
KRZYSIEKBIEGA
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31.16
Życiówka w maratonie: 2:23;47

Nieprzeczytany post

Szkoda że pominięto bieg sylwestrowy Nałęczów, który jest jedyny w Polsce gdzie start jest o 23.55 i kończymy bieg już w Nowy Rok. Dystans ok 6km. Organizatorem jest Stanisław Marzec który znakomicie sobie radził biegając boso, Jak pamiętam bez butów na atestowanej trasie potrafił pobiec poniżej 30 minut 10km

Odnośnie Praskie Dychy, to występ Wójcika jest już nieaktualny. Podobno pobiegnie za to Dobrzyński. Nie wiem co to są za liczby przy tytuach-domyślam się że liczby startujących-więc przewidziano 500(a nie 300) numerów startowych
Ostatnio zmieniony 08 gru 2008, 22:16 przez KRZYSIEKBIEGA, łącznie zmieniany 1 raz.
Żyje po to, by biegać
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Że Rafał nie startuje to wiemy ale widac jakos to beacie umnkęło ;)
Przecież nawet w naszym banerze na górze już nie ma Rafała a jest Anna Jakubczak.

Co do tych liczb - to liczba uczestników w zeszłym roku.
wolly11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

4 stycznia odbedzię sie rownież IV edycja biegu WOŚP w Mogilnie na przełajowej trasie 3 lub 10km! super trasa
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

KRZYSIEKBIEGA pisze:Szkoda że pominięto bieg sylwestrowy Namysłów, który jest jedyny w Polsce gdzie start jest o 23.55 i kończymy bieg już w Nowy Rok.
Wiem o tym biegu w Namysłowie i nawet znam organizatora, ale nie mam do niego kontaktu, a szczegółów nie znam. Biegu nie ma jeszcze w dostępnych kalendarzach, trudno zatem coś napisać, bo skąd mam wiedzieć, że się odbędzie.

Ciekawych biegów jest bez wątpienia całe mnóstwo, ale nie sposób napisać o wszystkich.
Ale jest za to teraz okazja, żeby wspomnieć i podyskutować o tych niewymienionych przeze mnie biegach.

Z tym Rafałem, to przyznam - na baner nie patrzyłam, miałam info ze strony biegu - znaczy, nie aktualizują.
Butu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pod czas zimy odbywa się jeszcze Grand Prix Sztumu
http://lkszantyr.sztum.net/index.php

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wiselka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zapraszam również na ósmego SKORPIONA, który tym razem odbędzie się w dniach 20 - 22.02.2009 na Roztoczu Zachodnim w miejscowości Batorz.

W planie:
- dwie trasy piesze: 50 i 100 km;
- Zadania Specjalne (przeprawy linowe, strzelanie);
- niezwykle urozmaicony teren, wąwozy, jary, itp;
- śnieg? mamy nadzieję że tak!

Jest to impreza turystyczno-wyczynowa, gdzie każdy może sprawdzić swoje możliwości, przy okazji mile spędzając czas w ciekawych okolicach i wśród ciekawych ludzi. Trasa wymagać będzie zdolności orientowania się w terenie. Każdy zawodnik otrzyma mapę z zaznaczonymi punktami kontrolnymi. Strategia, wybór marszruty należy do niego.

Więcej informacji na stronie imprezy.
www.ino.lublin.pttk.pl/skorpion

Zapraszamy.
MaGo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szkoda, że organizatorem Biegu Trzech Jezior nie jest już Wasyl.
Czyżby dlatego na zeszłorocznym biegu frekwencja była niższa?
KRZYSIEKBIEGA
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31.16
Życiówka w maratonie: 2:23;47

Nieprzeczytany post

Chciałbym Beatko zaznaczyć żebyś mój wpis nieodczytała złośliwie, lecz przyjęła jako formę uzupełnienia do powyższego twojega newsa - który i tak mimo to jest ŚWIETNY.
Więc głowa do góry i rób to nadal.
Pozdrawiam Krzysztof Bartkiewicz
Żyje po to, by biegać
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Nie no, jasne - ja się tak łatwo nie obrażam :oczko: .

Po prostu jestem świadoma, że oprócz imprez wymienionych jest cała masa nie wymienionych, równie dobrych albo lepszych, ale nie sposób do wszystkich dotrzeć z wyprzedzeniem, co dopiero opisać.

Ale cieszę się, że choćby tu w dyskusji o niektórych z nich wspominacie, to też jest w sumie uzupełnieniem artykułu.
anik79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bieg sylwestrowy Nałęczów, który jest jedyny w Polsce gdzie start jest o 23.55 i kończymy bieg już w Nowy Rok. Dystans ok 6km.
Hej, gdzie można sie zarejestrować na bieg w Nałęczowie? wstukałam nazwę w wyszukiwarkę, ale odsyła do edycji z poprzednich lat :-(
If one does not know to which port one is sailing, no wind is favourable (Seneca)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

anik79 pisze:
bieg sylwestrowy Nałęczów, który jest jedyny w Polsce gdzie start jest o 23.55 i kończymy bieg już w Nowy Rok. Dystans ok 6km.
Hej, gdzie można sie zarejestrować na bieg w Nałęczowie? wstukałam nazwę w wyszukiwarkę, ale odsyła do edycji z poprzednich lat :-(
Przed biegiem... ;-) Pan Stanislaw Marzec co roku zapisuje sporo biegaczy tuz przed 23:55 : )
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
wolly11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mimo to, że Wasyl nie jest głównym organizatorem, bieg nie traci na frekwencji!!! nie pamietam ile rok temu zawodników konczyło bieg ale jest to jeden z najwiekszych zimowych biegów w Polsce! napewno dużym atutem jest wspaniała leśna trasa
MaGo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mimo to, że Wasyl nie jest głównym organizatorem, bieg nie traci na frekwencji!!!
tutaj się z Tobą nie zgadzam!! Ale masz racje, jest to jeden z największych i z najwspanialszych zimowych biegów. Atmosfera na biegu jest niesamowita zwłaszcza na "ogonie"i faktycznie krajobrazowo trasa przepiękna, zwłaszcza widok jezior w dole :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ