9 Maraton Poznański

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rosomak, ja nie mogę uwierzyć, że jeszcze dyskutujesz z tak oczywistymi faktami. Ja nie mówię o średniej 10, 15 czy 20 wyników. Mówię o tym, że w Warszawie jest co roku polska czołówka, a w Poznaniu jej nie ma. W Wwie masz medalistów Mistrzostw Polski wszelkiego kalibru, w Poznaniu masz polskich amatorów - i to jest ta różnica. Średnia nie biega, w sporcie liczą się wyniki - i nazwiska.

Spójrz na listę wyników Poznania i znajdź tam chociaż jednego, bodaj jednego znaczącego zawodnika/zawodniczkę poziomu mistrzowskiego.
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobra , każdy i tak ma swoje argumenty

Wy uważacie ,że jest niszowy bo nie ma polskich gwiazd, my uważamy ,że nie bo średnia zawodników jest wyższa

ja uważam ,że Poznań jest dużym polskim maratonem , inaczej robionym niż Wawa i nie jest w niczym gorszy

zróbcie za rok relację z Poznania i wszyscy będą zadowoleni , ja najbardziej :)

z Niepodległości coś będzie Fredzio ?
Tomek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Coś będzie, z Polskich zawodników pobiegnie napewno ekipa mBankowa.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

znaczy się kto konkretnie ? MISTRZU
Tomek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Hej, musze jednak wrócić do sprawy tego rozmnożenia zawodników.
Nie interesowałem się tym do tej pory ale dostaliśmy (nie tylko my) list od trzech maratończyków który był nawet podobno odczytany na Konferencji Organizatorów w Rytrze.
Mam nadzieję, że zarzuty stawiane organizatorm w Poznaniu nie potwierdzą się ale czuję sie w obowiązku zrobic jednak małe śledztwo.
Dlatego postaramy sie wylistować te 32 nazwiska i spróbowac dotrzeć do tych biegaczy lub w inny sposób upewnić się, że rzeczywiście brali oni udział w Maratonie w Poznaniu i w zgodzie z Regulaminem mieli prawo być umieszczeni w wynikach.

Nie może być tak, że jeśłi któraś ze stron robi coś niemoralnego to przymykamy na to oko.
Nie czuję się tutaj komfortowo bo bieganie.pl jako partner medialny Maratonu w Warszawskiego możę być tu odbierane jako strona.
Ale jednocześnie jesteśmy medium któe musi pisac o sprawach środowiska.
Kto ma pisac jak nie my? Mogę namówić na to Wyborczą, czy jakąś inną gazete ale najpierw chcę się upewnić, że wszystko było lub nie było w zgodzie z zasadami Fair Play.

Apeluję tutaj także do uczciwości biegaczy.
Wszyscy chcemy żeby sport był uczciwy, walczymy z dopingiem, z niesportowym zachowaniem, ze skracaniem trasy.
32 osoby dopisano do listy w dwa tygodnie po ukończeniu Maratonu (w Warszawie w wyniku reklamacji dopisano chyba 5 i to w 24 godziny po ukończeniu).
Będę prosił każdą z tych 32 osób o jakieś potwierdzenie jej udziału w tej imprezie i ukończenia biegu.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ty Scherloku Holmsie :)
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ