Komentarz do artykułu Rolls Royce wśród pulsometrów Garmin F
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Chyba, że nie możesz wgrać jakichs tras po których potem Forerunner prowadzi CIe za rękę ?
Na 405 wyświetlacz jest może za mały ?
Nie wiem - tak strzelam.
Na 405 wyświetlacz jest może za mały ?
Nie wiem - tak strzelam.
- BoberPL
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 39:15
- Życiówka w maratonie: 3:08:58
- Kontakt:
Panowie chcę kupić ten pulsometr tylko obawiam się o łapanie sygnału w lesie. Gdyż głównie to tam biegam chciałbym się dowiedzieć z Waszego doświadczenia czy prześwit między drzewami na wąskiej dwupasmowej asfaltowej trasie w środku lasu wystarczy do niestracenia sygnału.
Chciałbym pulsometr z GPS'em, bo na widok "pudła" na bucie dostaję szału
Chciałbym pulsometr z GPS'em, bo na widok "pudła" na bucie dostaję szału

- Jakub Osina
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Biegam od początku września z F305 - bardzo dużo po lesie, zarówno na asfalcie leśnym jak na o wiele bardziej zacienionych ścieżkach. Miałem raz problemy ze złapaniem sygnału - podczas deszczu, mgły i wszystkiego co najgorsze, ale nie w lesie. Raz też na chwilę zgubił mi sygnał (100metrów), ale sądzę, że to był jakiś przypadek, bo było to na mojej stałej leśnej ścieżce i nigdy się nie powtórzyło w tym miejscu - przebiegłem z F305 dokładnie 630 km i mogę Cię zapewnić, że nie masz się czego obawiać.
- BoberPL
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 39:15
- Życiówka w maratonie: 3:08:58
- Kontakt:
Już się bałem, że z tym lasem to kaszana będzie 
Dzięki za odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi

-
- Dyskutant
A jak wygląda u Ciebie łapanie sygnału po wyjściu z domu? U mnie czasami nawet 3 min - w instrukcji producent deklaruje ok 40 sekjosina pisze:Biegam od początku września z F305 - bardzo dużo po lesie, zarówno na asfalcie leśnym jak na o wiele bardziej zacienionych ścieżkach. Miałem raz problemy ze złapaniem sygnału - podczas deszczu, mgły i wszystkiego co najgorsze, ale nie w lesie. Raz też na chwilę zgubił mi sygnał (100metrów), ale sądzę, że to był jakiś przypadek, bo było to na mojej stałej leśnej ścieżce i nigdy się nie powtórzyło w tym miejscu - przebiegłem z F305 dokładnie 630 km i mogę Cię zapewnić, że nie masz się czego obawiać.
Pozdrawiaam
jurwicho
[url=http://runmania.com/rlog/?u=jurwicho][img]http://runmania.com/f/d2607df62c280d1b0ef0bba21434578b.gif[/img][/url]
[url=http://runmania.com/rlog/?u=jurwicho][img]http://runmania.com/f/d2607df62c280d1b0ef0bba21434578b.gif[/img][/url]
-
- Wyga
Mam model 305 i 405. Ten pierwszy należy położyć na ziemi i np. roziagać się. Po ok. 30s powinno być ok. Ważne!!! Jeżeli będziesz chodził z tym na ręce to sygnał będzie łapał bardzo długo. 405-tkę testowałem w górach, w pełni lata. Na odcinku Równica- Góra Orłowa gdzie jest dużo gęstych w lecie drzew liściastych i iglastych miały miejsce sytuacje gdzie G405 tracił sygnał. To tyle. Takie jest moje doświadczenie. Natomiast bez wątpienia 405-tka szybicej łapie sygnał niż 304-tka. W zasadzie w kilka sekund.
- Jakub Osina
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja robię to tak, że jak przygotowuję się do treningu Garmin leży sobie na balkonie i łapie sygnał. Potem go biorę na rękę i schodzę - on w tym czasie gubi (choć nie zawsze) sygnał ale kilka sekund po wyjściu z klatki od razu go odnajduje więc jest wszystko ok. A biegnąc rzeczywiście dłużej zauważanie szukajurwicho pisze:A jak wygląda u Ciebie łapanie sygnału po wyjściu z domu? U mnie czasami nawet 3 min - w instrukcji producent deklaruje ok 40 sekjosina pisze:Biegam od początku września z F305 - bardzo dużo po lesie, zarówno na asfalcie leśnym jak na o wiele bardziej zacienionych ścieżkach. Miałem raz problemy ze złapaniem sygnału - podczas deszczu, mgły i wszystkiego co najgorsze, ale nie w lesie. Raz też na chwilę zgubił mi sygnał (100metrów), ale sądzę, że to był jakiś przypadek, bo było to na mojej stałej leśnej ścieżce i nigdy się nie powtórzyło w tym miejscu - przebiegłem z F305 dokładnie 630 km i mogę Cię zapewnić, że nie masz się czego obawiać.
Pozdrawiaam
-
- Rozgrzewający Się
Witam
chcialem uaktualnic oprogramowanie, zainstalowalem w tym celu webubdater'a, chcac dokonac aktualizacji klikam w "znajdz urządzenie" po czym program wyswietla mi nastepujaca wiadomosc:
"Nie znaleziono żadnych urządzeń. Upewnij sie, że urządzenie jest podłączone do komputera i włączone, a następnie spróbuj ponownie.
Być może trzeba będzie ustawić opcję interfejsu w urządzeniu GPS na "Garmin" lub "Host""
no i o co be? urzadzenię kilka sekund wczesniej kontaktowało sie z Ant Agentem, przesylalo dane itd itp a tutaj nic, w samym zegarku nie zauwazylem opcji aby mozna bylo ustawic jakiegos hosta..
(edit: własnie probowalem zaktualizowac zegarek gdy byl on podlaczony do wtyczki usb, ant pobieral z niego dane i byl polaczony z zegarkiem, neistety niczego to nie zmienilo w web ubdaterze.)
(edit2: mam wersje oprogramowania 2.30, to ta najnowsza czy nie?:) )
proszę o pomoc
za wszelkie odpowiedzi z góry dziekuje.
witam na forum
)
pozdrawiam
imp
chcialem uaktualnic oprogramowanie, zainstalowalem w tym celu webubdater'a, chcac dokonac aktualizacji klikam w "znajdz urządzenie" po czym program wyswietla mi nastepujaca wiadomosc:
"Nie znaleziono żadnych urządzeń. Upewnij sie, że urządzenie jest podłączone do komputera i włączone, a następnie spróbuj ponownie.
Być może trzeba będzie ustawić opcję interfejsu w urządzeniu GPS na "Garmin" lub "Host""
no i o co be? urzadzenię kilka sekund wczesniej kontaktowało sie z Ant Agentem, przesylalo dane itd itp a tutaj nic, w samym zegarku nie zauwazylem opcji aby mozna bylo ustawic jakiegos hosta..
(edit: własnie probowalem zaktualizowac zegarek gdy byl on podlaczony do wtyczki usb, ant pobieral z niego dane i byl polaczony z zegarkiem, neistety niczego to nie zmienilo w web ubdaterze.)
(edit2: mam wersje oprogramowania 2.30, to ta najnowsza czy nie?:) )
proszę o pomoc

za wszelkie odpowiedzi z góry dziekuje.
witam na forum

pozdrawiam
imp
Ostatnio zmieniony 03 gru 2008, 21:52 przez imp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Dyskutant
Dzięki za rady. Jutro spróbuję z balkonemjosina pisze:Ja robię to tak, że jak przygotowuję się do treningu Garmin leży sobie na balkonie i łapie sygnał. Potem go biorę na rękę i schodzę - on w tym czasie gubi (choć nie zawsze) sygnał ale kilka sekund po wyjściu z klatki od razu go odnajduje więc jest wszystko ok. A biegnąc rzeczywiście dłużej zauważanie szukajurwicho pisze:A jak wygląda u Ciebie łapanie sygnału po wyjściu z domu? U mnie czasami nawet 3 min - w instrukcji producent deklaruje ok 40 sekjosina pisze:Biegam od początku września z F305 - bardzo dużo po lesie, zarówno na asfalcie leśnym jak na o wiele bardziej zacienionych ścieżkach. Miałem raz problemy ze złapaniem sygnału - podczas deszczu, mgły i wszystkiego co najgorsze, ale nie w lesie. Raz też na chwilę zgubił mi sygnał (100metrów), ale sądzę, że to był jakiś przypadek, bo było to na mojej stałej leśnej ścieżce i nigdy się nie powtórzyło w tym miejscu - przebiegłem z F305 dokładnie 630 km i mogę Cię zapewnić, że nie masz się czego obawiać.
Pozdrawiaam

Pozdrawiam
jurwicho
- .:Magic:.
- Dyskutant
- Kontakt:
czy ktoś używa dwóch forerunner'ków na jednym kompie dla dwóch różnych użytkowników?
chodzi o sparowanie dwóch zegarków z jednym programem [garmin Training center]
mam dwóch użytkowników: pierwszy to marcin drugi to monika - marcin był pierwszym użytkownikiem
1/jak mam dodać zegarek moniki by dane treningu były przesyłane do oddzielnego user'a do programu GTC?
2/jak zrobić by garmin agent wysyłał trening oddzielnie do dwóch różnych użytkowników garminConnect?
chodzi o sparowanie dwóch zegarków z jednym programem [garmin Training center]
mam dwóch użytkowników: pierwszy to marcin drugi to monika - marcin był pierwszym użytkownikiem
1/jak mam dodać zegarek moniki by dane treningu były przesyłane do oddzielnego user'a do programu GTC?
2/jak zrobić by garmin agent wysyłał trening oddzielnie do dwóch różnych użytkowników garminConnect?
-
- Zaprawiony W Bojach
a co konkretnie się popsuło?seb_0705 pisze: Mam juz drugiego FR405, gdyz pierwszy popsul sie po ok 3-ech tygodniach i w ramach gwarancji wymieniony zostal na nowy.
I jeszcze dwa pytania:
co jest lepsze (lepsze znaczy działa bezproblemowo) 305 czy 405?
Jak się FR305 i 405 zachowują w niskich temperaturach?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
ciężka sprawa, bo na innym forum jest trochę negatywnych opinii i na temat 305 i na temat 405 - odnośnie awarii w ogóle. A po trzech reklamacjach mam dość kolejnych i szukam czegoś niezawodnego. A to tak nie do końca, nawet z tym Rolls Roycemwysek pisze:Jako, ze nie mialem stycznosci z F405 to nie za bardzo moge cos napisac. Ale biegam z F305, mroz w okolicach -15-20 to zaden klopot, dziala normalnie. Bez awaryjny ; )
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Edyta - nie ma chyba bezawaryjnych urządzeń.
Choć dla mnie RollsRoyce (a moze Maybach) to pewnie Polar RS800
Airda zna Suunto t6 - moze ona coś powie o bezawaryjności.
Z tym, ze ona chyba używała jeszcze bez GPS.
Choć dla mnie RollsRoyce (a moze Maybach) to pewnie Polar RS800
Airda zna Suunto t6 - moze ona coś powie o bezawaryjności.
Z tym, ze ona chyba używała jeszcze bez GPS.