Vitargo?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tomasz pisze:Jurek Scott na owocach w warzywach pochłaniał 8000 kcal dziennie.
Myślę, że dla nas człapaków, którzy spalają na treningu nawet 2000 kcal nie stanowi to żadnego problemu by to uzupełnić naturalnie.
Ale on ma przede wszystkim więcej pieniędzy i może pozwolić sobie na takie żywienie ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomasz pisze:Niby tych węglowodanów nie można naturalnie?
Chodzi też o szybkość przyswajania
mlody431
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No to utwierdziliście mnie w przekonaniu, że Vitargo to dobry wybór ;)
Biegam...bo liczy się sport i dobra zabawa
tomasz

Nieprzeczytany post

Ja bym w życiu nie kupił :hej:
Awatar użytkownika
Tytus68
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czesc
tomasz pisze:Ja bym w życiu nie kupił :hej:
A zdarzylo Ci sie stosowac???? Czy tylko tak sobie piszesz?.
Osobiscie stosuje przed i po zwyklych treningach (10-15 km) Carbo Biogenixa (bo tansze i mam pod reka sklep). Przez 2-3 dni przed maratonami Vitargo Carboloader, ok godzine przed biegiem Carbo Biogenixa w potrojnej dawce a w czasie zawodow tylko Vitargo Electrolite. I to dziala doskonale przynajmniej w moim przypadku i pozwala mi napisac ten tekst majac porownanie wlasnie Vitargo z Biogenixem czy Olimpem (btw od olimpa to chyba nawet sezamki sa skuteczniejsze :) ). Pomimo ze mam ukonczone tylko 5 maratonow to chyba udalo mi sie ustalic strategie suplementacji ktora pozwala przebiec ten dystans bez wiekszych problemow pomimo trzycyfrowej wagi, a co to znaczy kryzys energetyczny poznalem osobiscie dosc dokladnie w Poznaniu gdzie zdalem sie na organizatorow i pobieglem slabiej niz na treningach (3:58).
A wyprzedzajacy mnie na trasie PM Arti niestety nie pomyslal zeby zabrac na trase pare porcji Electrolite :)
Pozdrawiam
Jacek
Moczydlo,Lasek na Kole
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Tytus][img]http://runmania.com/f/de4df23e146ca51f040c4f58e4f805ca.gif[/img][/url]
tomasz

Nieprzeczytany post

Ja proponuję poczytać na opakowaniu produktu "co to jest", a później zapoznać się z tym, "co jest" w naturlanych produktach. :)
Awatar użytkownika
PKDeath
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

idz Tomku poszukac skladu carbo w naturalnych produktach :) Zycze powodzenia... Jak to juz zrobisz to uloz jeszcze diete zeby przyjmowac cholesterol frakcji HDL bez LDL i sie luzujemy :P jak komus dziala to niech przyjmuje...
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tytus68 pisze:
Osobiscie stosuje przed i po zwyklych treningach...
Skoro działa to warto zapisać i zachować na odpowiednią godzinę...ups raczej na 4h :hej:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Pomidor
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Panowie ale ja jestem tego samego zdania co Tomasz :)
Wy to byscie chcieli na samych tylko napojach sportowych zyc nie jedzac w ogole warzyw i owocow...
tomasz

Nieprzeczytany post

Bez jaj - ludzie :hej:
Takie węglowodanowe Vitargo to w 90% skrobia - faktycznie problem to znaleźć naturalnie, lub skorzystać z innych cukrowców.
Już nie wspominam o tym, że po treningu skrobia to nie jest najlepszy sposób na resyntezę glikogenu.
A już to co wypisują o tym w internecie to koń by się uśmiał :hej:
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomasz z Pomidorem czy korzystaliście kiedykolwiek z Vitargo bo chyba nie, i nie jest możliwe zastąpienie tego w naturalny sposób bo tu chodzi o jak najszybszą regeneracje po treningu gdzie organizmowi trzeba dostarczyć jak najszybciej składników odżywczych.

Dwa nie chodzi też o to żeby zajadać się tylko odżywkami, ja osobiście uważam że vitargo wystarczy spożywać przy okazji mocniejszych treningów
tomasz

Nieprzeczytany post

To ma być żart, że skrobia nie występuje naturalnie? :hahaha:
Poza tym jeśi chcesz jak najszybciej regenerować zapasy glikogenu po treningu to skrobia nie jest najlepszym sposobem :nienie:
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

;-) ciekawe skąd taki błędny wniosek o zajadaniu odżywek zamiast owoców i warzyw ;-)

;-) oczywiste jest ,że suplementacja nie zastępuje a uzupełnia. To trzeba wiedzieć a nie pisać bajki

;-) a jeśli ktoś potrafi prawie za darmo jeść kilka kilogramów dziennie pożywienia ,które pokryje zapotrzebowanie na wszystkie składniki potrzebne osobom trenującym i da radę to zjeść...to oczywiście tylko przyklasnąć. Chyba,że komuś zależy na niskiej wadze to pogłodzić się można ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
tomasz

Nieprzeczytany post

Jakie kilka kilogramów? Skąd taki pomysł?
W zwykłych ziemniakach masz ok. 20% skrobi, w Carbo masz 90% - zatem to tylko 2,5 razy mniej.
Ile spożywasz na raz Carbo?
Jedna miarka (37.5g) to około 140 kcal i 35g skrobii. Zatem musisz zjeść około 90g ziemniaków i masz dokładnie to samo. Powtarzam – dokładnie to samo.
200g bananów lub winogrona to 140 kcal i 35g węglowodanów.

Ludzie - myślcie trochę, poszkuajcie co mają owoce, a co wam wciskają w odżywkach.

---

Do tego natychmiastowe uzupełnianie zapasów glikogenu nie obywa się po przez konsumowanie skrobi, lecz w pierwszych 30` konieczne są cukry proste, a później co 2h już można dwu, lub wielocukry.
Awatar użytkownika
PKDeath
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Niezle liczysz.

Ziemniaki gotowane (chyba ze surowe chcesz jesc): (g/100g produktu)
węglowodany 18,4
cukry proste ~0,8
skrobia 15,5

Vitargo carboloader (g/100g produktu):
weglowodany 92
cukry proste <0,5
skrobia 90

Jedna porcja vitargo to 75g (a nie 37,5), wiec juz Cie widze jedzacego 400 g ziemniakow.

Tylko widzisz.... jeszcze jedno ;] zapomniales o czyms takim cos sie nazywa przyswajalnosc... taki szczegolik. Mysle ze efekt energetyczny po ziemniarach jak po jednej miarce carbo bedziesz mial po zjedzeniu 3/4 kg ziemniakow. smacznego ;)

winogrona:
weglowodany 17,6
glukoza, laktoza 0,0
skrobia 0,0

brakujace gramy weglowodanow to fruktoza. Genialny sposob zeby sobie wspomoc katabolizm miesni :hahaha:

zainwestuj w tablice zywieniowe albo podawaj argumenty ktore maja poparcie w faktach, bo to forum o diecie, a nie "tak mi sie wydaje".
Zablokowany