ach te baby!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
(o)(o)
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

suuuper, Pinky, jetseśmy z Tobą, szczególnie w Tunezji :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
pinky
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chciałam tylko ogłosić że wróciłam cała i zdrowa z opalenizną na ciele i wieloma miłymi wspomnieniami ;-) Głupio się przyznac ale na wakacjach nie biegałam. Za to nogi mi prawie odpadły bo łaziłam kilometrami! Po powrocie do Polski ubrałam Asicsy i pobiegłam swoją starą traską. I tak do dziś... pozdrawiam Was cieplutko!
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

pinky pisze:Chciałam tylko ogłosić że wróciłam cała i zdrowa z opalenizną na ciele i wieloma miłymi wspomnieniami ;-) Głupio się przyznac ale na wakacjach nie biegałam. Za to nogi mi prawie odpadły bo łaziłam kilometrami! Po powrocie do Polski ubrałam Asicsy i pobiegłam swoją starą traską. I tak do dziś... pozdrawiam Was cieplutko!
Jak miło czytać takie wpisy !
Napisz nam jaka jest reakcja Twojej rodziny, znajomych na zmiany w Tobie ? Kogoś już zaraziłaś pasją biegania ?
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
malpeczka24
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

cleo1223 pisze:* jeżeli chodzi o bieganie w taką pogodę - jeszcze i tak nie jest źle, a poza tym rzeczywiście można wykorzystać jesienno - zimowy czas na maksymalne rozbieganie ( cel: maraton warszawski w 2009 )
Hmmm... Ja tez mam w planach maraton warszawski w 2009r:):) Więc może się tam spotkamy:) Póki co biegam sobie co drugi dzień ok 10 km:) Zaczynałam, zeby zgubić parę kilogramów, ale teraz przestało się to liczyć:) Teraz liczą się tylko endorfinki wylewające się uszami po kazdym treningu:):) (ponoć od endorfin można się uzależnić:P)

Jak trace motywację, to odwiedzam sklep biegowy i kupuję sobie jakiś drobiazg:) A to skarpetki, a to koszulkę:)

I biegam. Choć ostatnio mam problemy z ciągłym zmęczeniem. Musze zrobić badania krwi, bo chyba mam za mało zelaza... ale zobaczymy... Pozdrawiam jesiennie:)
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja to już na maksa przerzuciłam się na zakupy sportowe.
Zamiast nowego płaszcza i wysokich botków - mam nową kurteczkę na rower + bluzę do biegania ( taka cieplutka, że pod spód zakładam tylko koszulkę :), a zamiast kozaczków - butki do biegania.
A jak już nie mogę wymyślić nowej traski rowerowej - to nagle wszystkie ścieżki prowadzą do decathlonu .... :hej:
elizakop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Cześc wszystkim. U mnie tragedia. Jadąc do pracy rowerem, na rondzie miałam mały wypadek i złamałam nóżkę. Nie pracuję, nie biegam, nie jeżdżę na rowerze. Jeszcze mi zostały dwa tygodnie tej mordęgi. Najgorsze jest to, że moja forma znowu spadła i będę musiała wszystko zaczynac prawie od nowa, i to bardzo powoli. Jedyną dobrą stroną jest to,że dostanę spore odszkodowanie. Ale ogólnie wielki płacz i dół...buu, buu, buu...
Biegać_chcę
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

elizakop pisze:Cześc wszystkim. U mnie tragedia. Jadąc do pracy rowerem, na rondzie miałam mały wypadek i złamałam nóżkę. Nie pracuję, nie biegam, nie jeżdżę na rowerze. Jeszcze mi zostały dwa tygodnie tej mordęgi. Najgorsze jest to, że moja forma znowu spadła i będę musiała wszystko zaczynac prawie od nowa, i to bardzo powoli. Jedyną dobrą stroną jest to,że dostanę spore odszkodowanie. Ale ogólnie wielki płacz i dół...buu, buu, buu...
Niech Cię przytulę :) Powodzenia przy wracaniu do biegania życzę.
Awatar użytkownika
olusl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to bardzo źle.. :( Ale szybkiego powrotu do zdrowia. ! :*
Ja problemy z lewą kostką i prawą łydką... Uroki treningów 6xtyg na maksa... :(
RKS Łódź. <3
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

elizakop - sereczne życzenia szybkiego powrotu do zdrówka.
No i do kondycji. Ale myślę, że dzięki temu, iż dbałaś o swoją formę (i co ważniejsze stan mięśni ) - Twój powrót do formy będzie szybszy niż się spodziewasz. Życzę Ci tego z całego serca.

p.s. Ja w zasadzie wszędzie przemieszczam się rowerem - i czasami przez większość drogi mam serce na ramieniu.
I tak naprawdę podczas jazdy pozostaje mi tylko modlitwa,,,
Awatar użytkownika
pinky
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Friend pisze:
pinky pisze:Chciałam tylko ogłosić że wróciłam cała i zdrowa z opalenizną na ciele i wieloma miłymi wspomnieniami ;-) Głupio się przyznac ale na wakacjach nie biegałam. Za to nogi mi prawie odpadły bo łaziłam kilometrami! Po powrocie do Polski ubrałam Asicsy i pobiegłam swoją starą traską. I tak do dziś... pozdrawiam Was cieplutko!
Jak miło czytać takie wpisy !
Napisz nam jaka jest reakcja Twojej rodziny, znajomych na zmiany w Tobie ? Kogoś już zaraziłaś pasją biegania ?
Zmiany? W sumie nie wiem co się zmieniło? Chyba ja się zmieniłam i moje nastawienie. Teraz wiem że można więcej niz nam się wydaje.
A co do ludzi to znajomi są pełni podziwu nawet patrząc na moje zimowe lenistwo ;-) Żeby nie dac się leniowi zapisałam się na jogę i łyżwy. Tak więc chyba ruch wchodzi w krew (przez nogi) ;-)
Tunia81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich!!
Biegać zaczęłam w lecie, potem miałam 2 miesięczną przerwę i od listopada zaczęłam od początku.
Biegam według planu 10-tygodniowego i jestem na 4 tygodniu.
Czuję się świetnie, tylko ciągle mam za wysokie tempo, puls 170 zamiast 126 - 146, nogi mnie nie bolą tylko serducho i płuca wysiadają. Mam alergię na pyłki, teraz jeszcze można przeżyć, ale od lutego będzie kiepsko :-(
Biegam dla przyjemności a poza tym mam nadzieję, że przygotuje moje nóżki na narty ;-)
Jeśli "przebiegnę" zimę, to w maju mam zamiar wystartować na 3 lub 5 km.
Po Nowym Roku chce zapisać się na basen (na razie na naukę), bo czuję, że bieganie to za mało ;-)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Tunia][img]http://runmania.com/f/f2699b30d6f8ebdfb05c7991d17216d2.gif[/img][/url]
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tunia - jak za wysokie tempo, to trzeba zwolnić...
Podstawą dobrego treningu - jest spokojny bieg. Owszem, jak zakończysz przygotowania do biegu właściwego (skończ plan 10-tyg) - to wtedy w trening możesz wplatać sobie mocniejsze podbiegi.
Ale na początek, zwolnij.

p.s. w dziale TRENING - jest sporo na ten temat; a bieganie według rad i wskazówek fachowców jest łatwiejsze i efektywniejsze
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tunia81 pisze:Czuję się świetnie, tylko ciągle mam za wysokie tempo, puls 170 zamiast 126 - 146, nogi mnie nie bolą tylko serducho i płuca wysiadają.
Tunia81, może biegaj wolniej. Nie na tempo, nie na poziom tętna - tylko na samopoczucie. Przynajmniej na początku to nie może być na pograniczu wyplucia płuc. Zobaczysz jak szybko Twój organizm "załapie" kondycję. Powodzenia!!
Tunia81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiem, wiem, że muszę wolniej biegać, tylko jak to zrobić, jak ja już teraz drepczę prawie w miejscu :echech: :echech: :echech:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Tunia][img]http://runmania.com/f/f2699b30d6f8ebdfb05c7991d17216d2.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Atlantyda
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tunia81 pisze:Wiem, wiem, że muszę wolniej biegać, tylko jak to zrobić, jak ja już teraz drepczę prawie w miejscu :echech: :echech: :echech:
Witaj
To może delikatnie do tyłu :hejhej:
Nic się nie łam, będzie dobrze. Nawet nie zauważysz kiedy się to zmieni.
Pozdrawiam. Atlantyda
A poniżej moja pierwsza miłość :)
http://pl.youtube.com/watch?v=fLHpoDJz05E
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ