Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

rozumiem że adres który podałem powyżej ci się nie podobał ;-)
(http://debiutanci.wordpress.com)

no dobra mnie tam rybka.. - mój adres na którym zakładałem konto na wordpress to sl0mka (w portalu) interia kropka pl

ja się za bardzo do pisania nie nadaję - za to jestem trochę techniczny... więc też z przyjemnością co nieco pomogę... a może i wzniosę się na wyżyny intelektulnej kreatywności i sam spróbuję też coś sklecić.
Szymon
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Ssokolow - no co Ty! Nie o "podobanie się" mi chodziło tylko o spójną nazwę z wątkiem ;-). Dodałem Cię. Skonfiguruj to jakoś bo ja zdrowia nie mam, a skoro już się pochwaliłeś, że jesteś "techniczny" to się już nie wywyniesz ;-).

Josina jaka Ci hemoglobina wyszła? Jednym słowem byczysz się ;-). No niestety trza się zarejestrować. Podem podaj adres email z rejestracji to Cię dodamy.

Co proponujecie na początek tam umieścić? Z jakiego "działu"?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na początku proponował bym napisać coś o nas... ;-) o tym co to maraton i dlaczego warto go przebiec... a dopiero potem wchodził w szczegóły pod tytułem treningów nad i pod progowych (w szczególności jeśli takowe nie istenieją) :D
myślę sobie że warto napisać jak się ubrać na zimowe bieganie :D

no nie wiem ;-) ja tam w sumie nie mam nic do powiedzenia... -
a bartess jeszcze jedno - w zakładce swojego profilu jak wprowadzisz inny nickname... to będziesz miał możliwość wyświetlenia nicku zamiast "debiutwmaratoniew2009" jako autora ewentualnych postów.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

klikam sobie po tej stronie i chyba tylko mnoże "kliki", co trzeba zrobić? Mam się zalogować, zarejestrować czy co tam? :hej:
Jeśli chodzi o tematy to tak jak pisze ssokolow coś o ubiorze zimowym można by dać, żeby chłopak już więcej prawie "na golasa" po mrozie nie latał :oczko:
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ssokolow widzę, że ostro działasz pod adresem http://debiutanci.wordpress.com/ i bardzo ładnie to wygląda! No i pierwsze 2 piękne teksty już opupblikowałeś :-). Słuchaj... Skoro tak już zacząłeś dłubać to co dłubiesz pod tym adresem, to może ten adres debiutwmaratoniew2009 wywalić? Nazwa koszmarnie dluga ;-) a Ty to fanie skróciłeś. No i wygląd już fajny też ustawiłeś :-). Możesz mnie też dodać do admn? adres emailowy to nick z forum + @tlen.pl. Chyba, że uważacie, że lepiej będzie jak siętym zajmie jedna osoba?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

co do hemoglobiny to oczywiście zapomniałem spytać ;-) a byczenie jest rzeczywiście ok, ale prognozuję, że do 1 grudnia będzie +2 lub 3 kg ;-)
a co do stronki to nie czuję się na siłach pisać nikomu porad - skoro sam z nich cały czas korzystam i jeszcze dłuuuugo będę - sądzę, że musicie b.uważać z tym. Już raczej własne spostrzeżenia czy odczucia z treningu z odpowiednim komentarzem (nie próbuj tego robić w domu! np.)
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Josina to właśnie chodzi o to o czym napisałeś - czyli umieszczanie ciekawych porad, wskazówek, informacji znalezionych gdzieindziej. Tutaj to raczej chyba nie ma jeszcze takiego coby wszystko wiedział ;-).
Bez biegania tak Ci waga leci??? No nieźle....

Pozdrawiam.

Ps1.: Może jutro przeglądnę kilka pierwszych stron tego co tu pisaliśmy i coś wartego umieszczenia na NASZEJ stronie :-) znajdę.
Ps2.: Co sądzicie, by każdy znas napisał krótką zajawkę o obie na stronkę? Kiedy kto zaczą biegać i dlaczego i takie tam...hm?
Ps3.: jakieś działy - macie porpozycje?
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

myslę, że pomysł, żeby kazdy napisał pare słów o sobie, tzn. jak długo biega, jak zaczął i tym podobne pierdołki, jest dobry.
Wydaje mi się, że strona nie powinna polegać na tym, że bedziemy tam umieszczać porady, co sugeruje Josina, chodzi o to, żeby powymieniać się doświadczeniami, podyskutować a czasami jednak coś ... poradzić.
Fajnie by było gdyby był jakiś dział w którym zamieszczalibyśmy swoje plany ewentualnych startów i przygotowania pod nie, mozna by porównac ze swoimi.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jacuś pisze: żeby chłopak już więcej prawie "na golasa" po mrozie nie latał :oczko:
Ha dzisiaj się ubrałem ... - nawet za ciepło - miałem 2 podkoszulki (jeden z długim rękawem) + mój ortalionik.. - tylko że było z 5 stopni.. i trochę mi było za ciepło - tym bardziej że dzisiaj szybko "latałem" zrobiłem krossa który mi wyszedł na 10km szybciej niż jakakolwiek dycha dotychczas przebiegnięta (nie biegałem nigdy 10km na zawodach, ale raz robiłem sobie test) - tak że dzisiaj pobiłem moją "dychę" o +- 9 s/km - a co by było jak by było po płaskim ? - tego nie wie nikt ;-) w każdym razie - progres jest.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po 1. krótka instrukcja jak się zalogować : wchodzimy na stronę
http://debiutanci.wordpress.com i klikamy "zaloguj" na nastepnej stronie klikamy "get free wordpress account".
rejestrujemy się, a potem do mnie albo do bartess wysyłamy prywatną wiadomość ze swoim e-mailem który podaliśmy przy rejestracji. W międzyczasie możemy uzupełnić swój profil o "ksywkę" i ustawić jak ma się wyświetlać nasze "autorstwo" w sensie czy ksywa, czy imie, czy login czy jeszcze coś innego.

acha... poza e-mailem możecie jeszcze napisać czy chcecie być administratorami (czyli planujecie jakieś zmiany "wyglądowo działaniowe" strony, czy wystarczy wam konto "editor" czyli z dostępem do pisania, poprawiania, usuwania dowolnej zawartości "tekstowej")
ps. nie wiem czy bartess zarejestrowałeś że jakieś 3h temu dodałem cię też do administracji tej strony.
Mi też wydaje się, że krótszy url jest lepszy - a "Zgodność" możemy osiągnąć przez nagłówki i linki ;-)
Szymon
Obrazek
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Osobiście to jeszcze nic ciekawego nie napisałem ale czas przerwać milczenie! Od listopada rozpocząłem wdrażanie w życie planu JS na maraton <3:40. Wiem, ze to bardzo ambitny cel ale ja takie lubię sobie stawiać. Na pewno nie będę zawiedziono jeśli okaże się na wiosnę, że tak na prawdę to zrealizowałem go tylko 50% i z założonego czasu nic nie wyszło. Na razie o tym nie myślę. Rozpoczęty trzeci tydzień treningu i największym moim problemem obecnie jest wygospodarowanie czasu na treningi. Wszystko odbywa się w biegu hehehe tzn przychodzę z pracy i szybko idę pobiegać bo następne obowiązki czekają. Odbywa się to wszystko kosztem rozgrzewki GS i GR, bardzo kontuzjogenne zachowanie. A pisząc już o treningu to na wtorek miałem zaplanowane OWB1+GR+prz+GS R=12km. A wyszło WB2 12,16km czas 1:01:14 co daje tempo 5:02 na km, jedna przebieżka a właściwie to takie odwalenie przebieżki. Biegło się fajnie ale było zimno. Oczywiście wszystko w pośpiechu bez rozgrzewki bez GS jedynie 5 min GR po biegu.

Widzę, że stronka debiutantów nabiera ciekawych kształtów. Mam chęć też coś tam wpisać, może się dzisiaj za to zabiorę (jak znajdę chwilkę czasu) no ale muszę w pierwszej kolejności przejść etap rejestracji i uzyskać zgode administratora heh :)

Pisząc tego posta planowałem trasę na dzisiaj (14km) ale patrząc przez okno to marnie to widzę. Leje i wieje jak cholera!!! Chyba nici z tego :(
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A mnie szlag trafia - drugi tydzien przestoju. A to choróbsko jakies, a to czasu brak. szlag by to trafił
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

baretss - rozumiem, zgadzam się w pełni. Waga bez biegania leci, ale pewnie w górę (nie mam wagi w domu, żeby nie przesadzać z odchudzaniem) - sądzę jednak, że w grudniu i styczniu powrócę do 70kg (poza tym to moje na razie subiektywne odczucie, że przytyję).

ssokolow - co do ubrania to mnie jest zawsze zimno, więc zazwyczaj ubieram się za ciepło. Ale jak ubiorę się za lekko to tak cierpię, że wolę przegrzanie ;-)
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

właśnie moi drodzy, moze macie jakies patenty na ubior w dzisiejsza pogode? Jakieś sprawdzone niedrogie sklepy z ciuchami (ssokolow w kraku cos oprocz sieciowek???). Moze jacys dobrzy sprzedawcy na allegro???
Butu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegam w windstoperze, koszulce, leginsach, czapce polarowej i oczywiście w butach i skarpetkach. Jak na razie te ustawienie sprawdza się przy deszczach choć po czasie windstoper zaczyna ważyć. Jeżeli przyjdą niższe temperatury ewentualnie dodam polar mocno zbity na oko 50.

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ