skrecony staw skokowy
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
cóz mysałem ze z pytaniem nigdy nei bede musiał wystapic w tym dziale a jednak. w srode wieczorem skreciłęm staw skokowy prawej nogi(po raz 2) lecz było ono tak bolesne i tak mi noga spuchła ze pojechałem na pogotowie na "ostry dyzur" no i przeswietlili kosci nie polamane chcoaiz nie usmiechali sie jak widzieli Ci lekarze to zdjecie ale oczywiscie nei raczyli nic mi powiedziec. gnoje jedne. w kazdym badz razie moge juz wykonywac podstawoew ruchy stopa ale od zewnetrzenj strony gdzie była tak nabrzmiała mam siniaka takiego sporszego. mysale zeby jutro tj. dzisiaj w niedziel potruchtac co wy o tym saidzicie? i jak to nowicjusze robia poprosze o pomoc Nagorka
Oczywiscie Dr. Tayson i jego opinia sa dla mine równie ważne.

- ooco
- Zaprawiony W Bojach
... mam i ja.
ale zwichnięta wczoraj. dzisiaj opuchlizna zeszła w 2/3 (altacet, reparil, bandaż elastyczny), pojawił sie wielki siniak, ale już staje na nodze normalnie. mam stabilizator, wiec jutro i we wtorek do pracy w takowym, w środę już chce biegać... będę mógł???
i zamiast na pogotowie to do zony JarStarego
ale zwichnięta wczoraj. dzisiaj opuchlizna zeszła w 2/3 (altacet, reparil, bandaż elastyczny), pojawił sie wielki siniak, ale już staje na nodze normalnie. mam stabilizator, wiec jutro i we wtorek do pracy w takowym, w środę już chce biegać... będę mógł???
i zamiast na pogotowie to do zony JarStarego

Ostatnio zmieniony 17 lis 2008, 10:32 przez ooco, łącznie zmieniany 1 raz.
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
Powiem tylko, że Reparil w sprayu - dość skutecznie chłodzi i nie tylko
, Altacet w żelu chłodzi i zmniejsza obrzęk. Noga w górę okłady lodem. Powinno być dobrze. Jak na fotkach Rtg nic takiego nie było to znaczy, że jest dobrze. Na siniaki Lioton i będzie dobrze.
A żona wczoraj maiła urwanie głowy bo była sama na dyżurze, ale o Altacecie nie zapomniała.
Pozdrawiam po treningu

A żona wczoraj maiła urwanie głowy bo była sama na dyżurze, ale o Altacecie nie zapomniała.
Pozdrawiam po treningu
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
-
- Zaprawiony W Bojach
jakbym wrzucuał tutaj link do zdjecia rtg to czy twoja kobieta mogłą by je obejrzec i mi cos na jego temat powiedcziec bo Ci leakarze nie byli łaskawi.???
- PKDeath
- Stary Wyga
mozesz wstawic nawet ja Ci moge jakos z tym pomoc
tylko nie wiem jak je wrzucisz
do skanowania zdjec rtg sa specjalne skanery, bo na normalnych srednoi to wychodzi, ale mozesz sprobowac

- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
-
- Ekspert/Diagnostyka urazów
- Kontakt:
Około 50% pacjentów ze "skręconymi" kostkami wraca po jakimś czasie z powikłaniami
W RTG często nie ma zmian, ponieważ skręcenie najczęsciej zrywa więzadła a to jest struktura miękka nie dająca zmian w badaniu radiologicznym
Leoiej zdefiniować czy nie zerwałęś więzadeł
Często po paru dniach przestają boleś a goją się 12 tygodni...
POdczas biegania słąbo się goją
Sugeruję badanie USG
W RTG często nie ma zmian, ponieważ skręcenie najczęsciej zrywa więzadła a to jest struktura miękka nie dająca zmian w badaniu radiologicznym
Leoiej zdefiniować czy nie zerwałęś więzadeł
Często po paru dniach przestają boleś a goją się 12 tygodni...
POdczas biegania słąbo się goją
Sugeruję badanie USG
Doktor Z