Dlaczego biegasz?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39,31
- Życiówka w maratonie: 4,06
Biegam ponieważ oprócz ewidentnych korzyści somatycznych ( no, że zdrowe dla ciała) są jeszcze inne. Tak,bieganie układa w głowie. Masz dużo czasu na rozmowy ze sobą, poznajesz siebie w różnych sytuacjach. No i szczególny kontakt ze światem, atawistyczny i bardzo naturalny. Jest jeszcze wiele innych, czasem bardzo intymnych powodów do biegania.
Teraz Wy.
Teraz Wy.
tromba69
- olusl
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Bieganie niezwykle mnie odstresowywuje, działa kojąco na duszę jak i ciało... Biegam dla siebie. Czasem mam dość, jednak gdy widzę, że to co robię przynosi efekty.. Jest dla mnie bezcenne.
RKS Łódź. <3
-
- Wyga
...ciekawe, czy uzbiera się "tysiąc powodów"?
tromba69
-
- Wyga
Biegam dla zdrowia, aby się lepiej poznać, aby mieć pretekst do wyjścia z domu, żeby zabić nudę, żeby pokazać innym że można, żeby mieć kolekcję medali i numerów startowych.
Półmaraton 4energy Katowice 21.09.08 - 02h00'56"
- michał91
- Wyga
ponieważ jest to dobry pomysł na życie odstresowuje, kształtuje charakter, uczy pokory, a poza tym jest to znakomita zabawa... i ta grochówka po zawodach ... mniam
GG:1702523
-
- Wyga
Jak chcesz biegać, to musisz biegać. Pytanie tylko dlaczego? Każdy powód jest fajny, dobry. Jestem anty-biegaczem, za młodu nienawidziłem biegać. Jestem późno-rozwojowcem (chyba). Trzeba dojrzeć czasem, więc dojrzewam. Na razie przebiegłem 2 maratony (nie śmiać się, będzie ich z czasem więcej). Ale sporo biegam, choć czasem mam problemy ze 100% regularnoścą.
tromba69
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:11
Czemu biegam? Kurcze.. zawsze odpowiadam ' bo lubię', ale tak naprawdę nigdy nie zadałem sobie tego pytania. A jak teraz myślę, przywołuję sobie momenty z treningów, leśna ścieżka, rytmiczny oddech, świetna muzyka w uszach.
Dlaczego biegam? Bo bieganie daje mi to, czego nie doświadczam w codziennym życiu.
Dlaczego biegam? Bo bieganie daje mi to, czego nie doświadczam w codziennym życiu.
-
- Zaprawiony W Bojach
W sumie to zacząłem żeby polepszyć swoją kondycję do gry w piłkę, ale to było bieganie raz w tygodniu. Pózniej zacząłem prawdziwe treningi (4-5 razy tygodniowo) po to by przygotować się do egzaminu na AWF. A teraz? Teraz to chyba biegam dla przyjemności, po prostu to pokochałem, no i myślę, że nie bez znaczenia jest to, że można rywalizować w imprezach biegowych. Sport zawsze był bardzo ważny w moim życiu, nie udało się w piłce, no i zaczęło brakować tej adrenaliny związanej z rywalizacją a bieganie mi to daje.
Bieganie wciąga, jak się zacznie to nie da się skończyć
Bieganie wciąga, jak się zacznie to nie da się skończyć
-
- Wyga
Pięknie mi piszecie. Rozumiem Was przynajmniej w części. Też miałem całe życie na sportowo (i jak już wspomniałem, nie lubiłem biegać). Zajawka na bieganie przyszła dosyć późno.
tromba69
-
- Zaprawiony W Bojach
Może powiem tak trochę nieładnie ale trudno.
po co narkoman bierze prochy?? po co ja biegam?? nie widzę żadnej różnicy więc biegam bo to jest jak narkotyk wciąga i tyle
po co narkoman bierze prochy?? po co ja biegam?? nie widzę żadnej różnicy więc biegam bo to jest jak narkotyk wciąga i tyle
-
- Zaprawiony W Bojach
Dlaczego? Aby schudnąć i założyć moje stare ciuchy, do których mam sentyment, a w których do niedawna wyglądałem jak "władca pierścieni" ,żeby być przystojniejszym, bardziej sexi, aby mózg mi lepiej pracował, płuca, serce, aby pozbyć się zadyszki po szalonej trasie z parkingu do domu , aby wystartować w zawodach wpierw w jednych, potem w następnych, aby w razie trudnej sytuacji nie być uzależnionym od samochodu, roweru, aby dać przykład innym, że można pokonać swoje słabości, wypromować zdrowy i pełen energii styl życia!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- ooco
- Zaprawiony W Bojach
ja podczas wysiłku, jakim jest bieganie pieknie odpoczywam po całym dniu za biurkiem :D
Ostatnio zmieniony 18 lis 2008, 12:17 przez ooco, łącznie zmieniany 1 raz.
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
Ja to biegam dlatego, że ooco mi ciągle ucieka
Pozdrawiam goniąc
Pozdrawiam goniąc
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!