GPS w tel. kom.
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
znajomy biega z gps'em na bluetooth i telefonem jako "datalogerem" ...
- poza tym że raczej nie da się "obejrzeć" wyników w czasie biegu (bo byś musiał to odpiąć, popatrzeć i spowrotem gdzieś zapiąć) to ogólnie ok.
zależy też dużo od programu - zauważylismy że ten jego GPS dodawał ok. 300 metrów na 8km w stosunku do mojego Garmina (a mój garmin - na 2 starty które miałem też dodawał po ok 100-300 metrów w zależności od dystansu)
jak masz gps wbudowany - to musisz pomyśleć o jakimś mocowaniu na ramieniu albo cuś ...żeby antena była w miarę widoczna ... choć jak to sirfstar III to pewnie tak czy siak będzie łapał sygnał.
Podsumowując : DA SIĘ
- poza tym że raczej nie da się "obejrzeć" wyników w czasie biegu (bo byś musiał to odpiąć, popatrzeć i spowrotem gdzieś zapiąć) to ogólnie ok.
zależy też dużo od programu - zauważylismy że ten jego GPS dodawał ok. 300 metrów na 8km w stosunku do mojego Garmina (a mój garmin - na 2 starty które miałem też dodawał po ok 100-300 metrów w zależności od dystansu)
jak masz gps wbudowany - to musisz pomyśleć o jakimś mocowaniu na ramieniu albo cuś ...żeby antena była w miarę widoczna ... choć jak to sirfstar III to pewnie tak czy siak będzie łapał sygnał.
Podsumowując : DA SIĘ

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
A jaki program do telefonu, domyślam się że musi zapisywać przebiegniętą trasę?
Używam Naviexperta, ale to jest nawigacja do samochodu i do biegania się zupełnie nie nadaje
.
Pozdrawiam
Używam Naviexperta, ale to jest nawigacja do samochodu i do biegania się zupełnie nie nadaje

Pozdrawiam

Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
http://www.stepow.net/
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
Może warto by każdy kto biega z takim telefonem + GPS określił:
- model/marka telefonu
- używane oprogramowanie komórka/komputer
- swoje uwagi
- linki do stron w temacie
- model/marka telefonu
- używane oprogramowanie komórka/komputer
- swoje uwagi
- linki do stron w temacie
Ostatnio zmieniony 05 lis 2008, 14:15 przez Friend, łącznie zmieniany 1 raz.
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:30
Widziałem w Erze jakiegos SE z wbudowanym GPS i tajemniczą funkcją TROPICIEL przeznaczona własnie do treningów. Muszę sprawdzić czy na bieżąco mozna śledzić zapisy i co wogóle on zapisuje
.

- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Masz na myśli SE c702 ?piotrek79 pisze:Widziałem w Erze jakiegos SE z wbudowanym GPS i tajemniczą funkcją TROPICIEL przeznaczona własnie do treningów. Muszę sprawdzić czy na bieżąco mozna śledzić zapisy i co wogóle on zapisuje.
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Intersuje mnie przeprowadzenie testów.
Biegać jednoczesnie z Garmin f305 oraz danym modelem telefonu w różnym terenie. Ważne jest jak chipset GPS posiada telefon. Samsung i550W posiada chipset o jakosci takiej jak ten f305.
Biegać jednoczesnie z Garmin f305 oraz danym modelem telefonu w różnym terenie. Ważne jest jak chipset GPS posiada telefon. Samsung i550W posiada chipset o jakosci takiej jak ten f305.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:30
No tak, to ten model. Nie napisali o nim wiele:
"Dzięki GPS telefon jest doskonałym narzędziem do nawigacji (aplikacje Navi Expert, Wayfinder), wspomaga aktywność fizyczną (aplikacja Tropiciel) "
"Dzięki GPS telefon jest doskonałym narzędziem do nawigacji (aplikacje Navi Expert, Wayfinder), wspomaga aktywność fizyczną (aplikacja Tropiciel) "
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Czy nie na to jest baza dla Adidasowsko Samungowskiego systemu miCoach ? Chyba tak właśnie jest.
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Nie, raczej nie. Nam chodzi i zwykły telefon z GPS.FREDZIO pisze:Czy nie na to jest baza dla Adidasowsko Samungowskiego systemu miCoach ? Chyba tak właśnie jest.
-
- Dyskutant
Witam,
Raz biegłem z takim GPS.
Telefon Nokia N95 ( wbudowany GPS) telefon trzymałem w ręku podczas biegu.
Mapka Garmin Mobile XT.
Sygnał był bardzo dobry, niebo bez chmur.
Nie pamiętam czy jest tam jakaś zmiana opcji jazdy samochodem na pieszo. Pamiętam za to, że wskazania były mało dokładne. Być może dlatego, że telefon jak pisalem trzymałem w ręku. Momentami program wskazywał, że biegnę 36km/h co było mało prawdopodobne
Jednak to był jednorazowy bieg więc nie daję ręki uciąć, że to faktycznie tak działa bo może to był jednorazowy wybryk telefonu
Sam program Garmina jest godny polecenia! Do samochodu nadaje się znakomicie. Ciekawie jest rozbudowana opcja "komputera pokładowego" która na bieżąco pokazuje aktualną prękość, dystans, średnią prędkość, średnią prędkość z postojami, czas postojów.
Jak będzie nadal zainteresowanie to mogę się poświęcić któregoś dnia i zrobić porównanie N95+Garmin Mobile XT do Forerunnera 405
Raz biegłem z takim GPS.
Telefon Nokia N95 ( wbudowany GPS) telefon trzymałem w ręku podczas biegu.
Mapka Garmin Mobile XT.
Sygnał był bardzo dobry, niebo bez chmur.
Nie pamiętam czy jest tam jakaś zmiana opcji jazdy samochodem na pieszo. Pamiętam za to, że wskazania były mało dokładne. Być może dlatego, że telefon jak pisalem trzymałem w ręku. Momentami program wskazywał, że biegnę 36km/h co było mało prawdopodobne

Jednak to był jednorazowy bieg więc nie daję ręki uciąć, że to faktycznie tak działa bo może to był jednorazowy wybryk telefonu

Jak będzie nadal zainteresowanie to mogę się poświęcić któregoś dnia i zrobić porównanie N95+Garmin Mobile XT do Forerunnera 405
-
- Wyga
Biegam z Nokia N73 do tego zewnętrzny moduł GPS Nokia, oprogramowanie Nokia Sportracker. Program daje możliwość zapisu trasy, dystansu, prędkości max oraz średniej, czasy na 500 metrów kilometr oraz 2 kilometry,średnia na kilometr, różnica wzniesień, to wszystko możesz umieścić na stronce a wygląda to tak: Katowice, Dycha w Żorach
Półmaraton 4energy Katowice 21.09.08 - 02h00'56"
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki koledzy ! Świetna robota ! Jesli możecie to zróbcie dokładniejsze testy w różnym terenie !
Czy w Nokia Sportracker można zmienić prędkośc na nim/km ?
Czy w Nokia Sportracker można zmienić prędkośc na nim/km ?
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Obecnie biegam z Garmin f305, wiadomo, że jego bateria wystarcza na 2 lub 3 lata a potem
Przyzwyczaiłem sie do GPS podczas biegania dlatego szukam sprawdzonego przez biegaczy który bedzie róznież dobry jak f305.
Czytałem tesy Samsung Omnia o GPS i nawet barzdo dobrze wypadł !
Czytajcie :
http://smartmobile.pl/samsung-i900-omnia-test-gps-cz-1

Czytałem tesy Samsung Omnia o GPS i nawet barzdo dobrze wypadł !
Czytajcie :
http://smartmobile.pl/samsung-i900-omnia-test-gps-cz-1