Pytanie o leginsy Kalenji

kubol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

czesc!
Jaka jest roznica miedzy modelami deefuz 1000, 2000 i 3000? na jakie temperatury (+/-) sa one zaprojektowane?

czy ktos kto w nich biega moglby sie podzielic wrazeniami?

z gory dzieki
PKO
Blady
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam Deefuz 3000, są to moje pierwsze i jedyne takie rajtki więc nie mam odniesienia do innych ale subiektywnie dobrze się w nich czuję, biega się nieźle. Są dobrze wykonane, nie obcierają, dobra wentylacja siateczki w stawie kolanowym i w kroczu, można je ściągnąć w pasie tasiemką. Dwie kieszonki wewnętrzna i z zameczkiem. Biegając w chłodniejsze dni jest w nich ciepło, wydaje mi się że mają jeszcze zapas. Były też dostępne rajtki cieplejsze ( co dziwne tańsze?) typowo na zimę ale jakoś te lepiej leżały. Jest na forum spec od Decathlonu Tomek, to może Ci coś więcej napisze.
Wydaje mi się że im wyższy numer tym więcej mają rozwiązań technicznych oraz lepsze wykonanie.
Półmaraton 4energy Katowice 21.09.08 - 02h00'56"
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Deefuz to warstwa 1 czyli odpowiedzialna za odprowadzanie ciepła i potu na zewnątrz

Izolate to warstwa 2 zatrzymująca ciepło i chroniąca przed zimnem

Protect to warstwa 3 ochronna , chroniąca przed deszczem ,wiatrem i zimnem

im wyższy model np. Deefuz 3000 jest bardziej "oddychający" od Deefuz 1000, Isolate 2000 jest cieplejszy od Izolate 1000

co do temperatur to producent zaleca przedziały ale ja byłbym ostrożny ,ponieważ sam daję radę w zimie przy -10 w Izolate 2000 a komuś innemu może być za zimno, jeśli chcesz konkretne przedziały daj znać

tak jak pisze Blady, im wyższy model tym więcej gadżetów np. kieszonka na zamek, zamek w nogawkach, odblaskowe wstawki, więcej futerka (meszku) od wewnątrz
Tomek
kubol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzieki Tomek. Szukam rajtkow na temperatury z przedzialu minus 10 do minus 5 - przypuszczam ze zimniej raczej u nas nie bedzie tej zimy. Ktore powinienem rozwazyc? (dodam ze jest mi raczej za cieplo niz za zimno zazwyczaj)
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w Izolate 2000 spokojnie dasz radę , jak będzie naprawdę zimno to kolarki z lycry sobie włożysz pod spód co by klejnoty ochronić , ale jak mówią znawcy one lubią bardziej zimno niz ciepło , pewnie dlatego zawsze pozostają na zewnatrz :bum: w każdej sytuacji :ble:
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ