Komentarz do artykułu Subiektywny wybór butów na jesień i zi

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli miałbym oceniać za design, to puma trail 100 bije na głowę wszystkie te modele.
smutek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fajny przegląd.

Asicsy Moriko Goretex do dostania w Krakowie w sklepach sizeer w galerii kazimierz, krakowskiej i w sklepie na szewskiej za 329 zł. Salomony chyba będą na Grodzkiej, jest tam idąc od Rynku na Wawel po lewej stronie sklep z butami pod filarami, przed tanią książką.
Jeżeli wybierasz się w podróż niech będzie to podróż długa
kwasior
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A icebug'i ani słowem nie wspomnieliście o nich a przecież też doskonale nadają się na jesień/zimę.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tytuł artykułu jest "Subiektywny".
A subiektywnie przyznam się, że IceBug nie wydaje mi się ciekawy.
Wiem, że lód itd ale ile jest w roku tak oblodzonych dni, wolę buty bardziej uniwersalne.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no powiedziałbym bardzo subiektywny , szkoda ,że nie ma Kapterenów marki Kalenji
Tomek
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dodalbym jeszcze INOV8, ale w Polsce chyba nie ma ich w sprzedazy.
gg 4817315
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Nie ma też Mizuno, Brooksa, NorthFacea, Reeboka, Merrel, PearlIzumi, INOV8, NB jest tylko jeden nietypowy but (nie mówiąc o Woolfach czy Jomach).
Ja po prostu opisałem to co dla mnie osobiście jest ciekawe i co znam, co mnie zaciekawiło, o czym miałem jakieś przemyślenia.
To nie miało być upychanie na siłę chociaż po jednym modelu z każdej marki byle tylko była obecna.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Zresztą - jeśli ktoś napisze ciekawy w moim odczuciu tekst o Kalenji, INOV czy innej marce czy modelu - opublikuję.
Gregory
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzieki Fredek za artykul, wlasnie zastanawiam sie na pierwszymi w karierze trialowcami...juz bylem zdecydowany na Moriko ale cholery mi wykupili moja numeracje w sklepie internetowym w UK, nawiasem mowiac nie dziwie sie bo bardzo atrakcyjna cena, bije na glowe te podana na stronie.

Wybieram sie wiec w weekend na rajd po sklepach, przymierze, sprawdze numeracje i mam nadzieje ze uzupelnia rozmiarowke w UK :bleble:

Poza tym odczepcie sie Panowie bylo ze subiektywnie i koniec, jak ktos zrobi taka rezenzje i testy jak Nagor Jom(respect dla Nagora) to mozemy pogadac.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

To jeszcze a propos Kalenji Kapteren i testów (dzięki Gregory). Znowu zacząłem łupać moje Kapteren XT, które wcześniej dobijałem wiosną. Mają na liczniku już sporo ponad 1700 kilometrów. Uwagi:

- dawno, dawno temu padło wiązanie. Teraz nie zaciskam, tylko zwijam w sprężynkę i wkładam do kieszonki na języku. W sumie specjalnie mi nie przeszkadza.

- podeszwa jest już dosyć zjechana, tym bardziej, że część treningów wychodzi po asfalcie/betonie. Ale trzyma się w sumie dzielnie.

- Wierzch buta - bez uszkodzeń. Zaczynam się obawiać, że ta obita gumą górna powierzchnia jest w ogóle niezniszczalna.

Najprędzej padnie chyba podeszwa, odwrotnie niż np. w Jomach, gdzie najpierw padł wierzch buta. Ale ogólnie, przebieg Kapteren budzi respekt. Kiedy patrzy się na te buty stojące w kącie, to po tych 1730km nie widać w sumie, jakby były używane. Test wytrzymałości trwa, ale pewnie się przeciągnie, bo niedługo mam mieć nowe terenówki do testowania. Dlatego składam raport tutaj ; )

(Nawiasem mówiąc przekroczyłem też 1000km w Pumach Infinitus, ale teraz rzadziej w nich biegam ze względu na błoto. Wczoraj jednak biegałem w nich lekki interwał i po tych 1000km nadal są bez zarzutu)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Tytuł artykułu jest "Subiektywny".
A subiektywnie przyznam się, że IceBug nie wydaje mi się ciekawy.
Wiem, że lód itd ale ile jest w roku tak oblodzonych dni, wolę buty bardziej uniwersalne.
Podkreslam raz jeszcze subiektywnosc , takze w odniesieniu do Icebug .
Model ten znakomicie nadaje sie do biegania przez caly rok .

Wlasciwie nie nalezy biegac po suchym asfalcie i betonie z uwagi na szybkie zuzycie kolcow .
Drogi gruntowe , szczegolnie po deszczu sa idealne , zabezpieczajac przed poslizgiem na korzeniach lub sliskich kamieniach .

Biegam w terenie , ktory widzi snieg raz na kilka lat .
Pomomo tego , szczegolnie w porach deszczowych bardzo dobrze mi sie biega .
Z uwagi na profil , model ten odciaza achillesy , kiedy alternatywa sa kolce biegwe ( szczegolnie podczas niskich temperatur ) .

Na koniec - membrana chroni stope przed wilgocia ( choc moze tylko w moim modelu )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No ok, ja rzeczywiście pisałem o tych o których coś wiem, mam jakieś doświadczenia.
IceBug ma jak widzę nawet właśnie takiego stuptuta.

Obrazek
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To akurat model ekstremalny , na gleboki snieg i bezdroza .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
tomeks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Gregory pisze:Dzieki Fredek za artykul, wlasnie zastanawiam sie na pierwszymi w karierze trialowcami...juz bylem zdecydowany na Moriko ale cholery mi wykupili moja numeracje w sklepie internetowym w UK, nawiasem mowiac nie dziwie sie bo bardzo atrakcyjna cena, bije na glowe te podana na stronie.

Wybieram sie wiec w weekend na rajd po sklepach, przymierze, sprawdze numeracje i mam nadzieje ze uzupelnia rozmiarowke w UK :blebl?e:

Poza tym odczepcie sie Panowie bylo ze subiektywnie i koniec, jak ktos zrobi taka rezenzje i testy jak Nagor Jom(respect dla Nagora) to mozemy pogadac.
Gregory, gdzie kupujesz w UK, możesz podać adres sklepu ? a może jakieś inne sprawdzone adresy sklepów internetowych?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ