Komentarz do artykułu Grzegorz Gajdus - Trening wprowadzając
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:27
- Życiówka w maratonie: 03:41:41
A kiedy będzie podany BPS na ostatnie 6 tygodni?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Za tydzień.
-
- Stary Wyga
Tydzień minął i nic.FREDZIO pisze:Za tydzień.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No ok, sorry.
Niestety mamy pewien "cykl" produkcyjny i nie możemy wszystkiego pokazywać naraz.
Ale jeszcze w tym tygodniu się pojawi.
Niestety mamy pewien "cykl" produkcyjny i nie możemy wszystkiego pokazywać naraz.
-
- Stary Wyga
Trzymam Cię za slowoFREDZIO pisze:No ok, sorry.

- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
w sumie nie jest to jeszcze takie pilne, ale czy pojawi się jednak ten BPS?FREDZIO pisze:No ok, sorry.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
- primo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Panowie a planujecie załatwić taki planik pod zbliżający się wiosenny maraton? Wybiegam nieco w przyszłość, ale paźdizernik tuż, tuż, nowy sezon zagląda w oczy.
primo
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
witam,
na tydzień przed maratonem (dokładnie w sobotę) chcę pobiec 10km.Pasuje wykręcić dobry czas.
Proszę o poradę: czy ten trening powinno się jakoś zmienić?Przypuszczam, że tak, tylko jak?
Do tej pory realizuję go prawie w 100%.
na tydzień przed maratonem (dokładnie w sobotę) chcę pobiec 10km.Pasuje wykręcić dobry czas.
Proszę o poradę: czy ten trening powinno się jakoś zmienić?Przypuszczam, że tak, tylko jak?
Do tej pory realizuję go prawie w 100%.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
- Nagor
- Ekspert/Trener
Niestety, Zukow, na twoje pytanie nie ma odpowiedzi. Mogę wymyślić bez trudu jakiś tysiąc sposobów na zmianę tego planu i każdy z nich może komuś pasować. Można biegać więcej/mniej, szybciej/wolniej, żeby tylko od tego zacząć...
Internetowe plany treningowe nigdy nie będą specjalnie zindywidualizowane. Masz dwa wyjścia, jeśli chcesz ten plan zmieniać - eksperymentować na sobie lub znaleźć trenera.
Internetowe plany treningowe nigdy nie będą specjalnie zindywidualizowane. Masz dwa wyjścia, jeśli chcesz ten plan zmieniać - eksperymentować na sobie lub znaleźć trenera.
-
- Zaprawiony W Bojach
pogonisz do bieganiaNagor pisze:Chyba ja napiszę Wam ten BPS. A serio, to pogonię dziś wieczorem Naczelnego...

bo zdaje się jest na urlopie
Tomek
-
- Rozgrzewający Się
Od tygodnia przygotowuje się do jesiennego maratonu wg planu Grzegorza Gajdusa dla amatora ambitnego. I mam do Was kilka pytań;
1.Ile razy musze przerobic trening wprowadzający żeby miec szanse w BPS. W prostej kalkulacj do jesiennego maratonu wychodzi mi ok 2.5 do 3 razy. Nie mam jeszcze jasno sprecyzowanego jesiennego maratony więc nie moge dokładnie tego określic.
2.Czy rozpoczęcie BPS w środku cyklu wprowadzającego powoduje jakieś modyfikacje w BPSie.
3.Niestety pracuje średno 2-3 weekendy w miesiącu i nie zawsze będę mógł jechac na zawody w niedziele. Czy można je przełożyc na inną niedziele a jeżeli tak to co wtedy robic.
To chyba narazie tyle.
Dodam tylko że dotychczas biegałem ok 60-70 km na tydzień a wiosną zrobiłem 3:53:51 w maratonie wiedeńskim.
1.Ile razy musze przerobic trening wprowadzający żeby miec szanse w BPS. W prostej kalkulacj do jesiennego maratonu wychodzi mi ok 2.5 do 3 razy. Nie mam jeszcze jasno sprecyzowanego jesiennego maratony więc nie moge dokładnie tego określic.
2.Czy rozpoczęcie BPS w środku cyklu wprowadzającego powoduje jakieś modyfikacje w BPSie.
3.Niestety pracuje średno 2-3 weekendy w miesiącu i nie zawsze będę mógł jechac na zawody w niedziele. Czy można je przełożyc na inną niedziele a jeżeli tak to co wtedy robic.
To chyba narazie tyle.
Dodam tylko że dotychczas biegałem ok 60-70 km na tydzień a wiosną zrobiłem 3:53:51 w maratonie wiedeńskim.
-
- Rozgrzewający Się
I jeszcze jedno
Czy taki zapis:
BC1 6km + SPR 10minut + BPG 10 x 100 m + BC1 2km
oznacza że pod górkę mam biegac jak bede robił BC1 czy dopiero po przebiegnieciu 6 km w bc1 mam sobie zacząc wbiegac
Dzięki

Czy taki zapis:
oznacza że pod górkę mam biegac jak bede robił BC1 czy dopiero po przebiegnieciu 6 km w bc1 mam sobie zacząc wbiegac
Dzięki
- primo
- Stary Wyga
- Kontakt:
Najpierw ala rozgrzewka 6km bc1, później kilka ćwiczeń sprawnościowych i podbiegi na deser.barczysty pisze:I jeszcze jedno![]()
Czy taki zapis:
Dzięki
primo