PS Mam dobrze - teść jest pszczelarzem.

Zrob tak, by Ci smakowalo.piotrp72 pisze:Czytałem na tym zacnym forum o napoju izotonicznym w skład którego wchodzi miód, cytryna i woda. Proszę Was o podanie receptury, gdyż nie znam proporcji. A może także inne przepisy na takie napoje?
PS Mam dobrze - teść jest pszczelarzem.
No ja chcialbym cos na temat regenerujacych, jesli mozna?tompoz pisze:Zdecudujcie się czy chodzi wam o napój izotnoczny............................ czy chodzi wam o napój regeneracyjny
Tompoz
przypominam ze cała wizja napoju izotnicznego to taka by stężenie węgli było około 8 % wtedy te węgle szybko się przyswajaja oraz by była odpowiednia osmowlaność by sód potas wchodziły worganizm
Tompoz
Nie bardzo rozumiem o co koledze chodzi przecież izotonik można stosować w trakcie intensywnego wysiłku jak i po nim w celu uzupełnienia tego co utraciliśmy. Miód patrząc na skład to najliczniejszą grupę związków stanowią węglowodany poza tym glukoza, fruktoza oraz co prawda niewielką ale jednak zawsze zawartość witamin. W izotoniku podobnie.tompoz pisze:Zdecudujcie się czy chodzi wam o napój izotnoczny............................ czy chodzi wam o napój regeneracyjny
Tompoz
Zapytaj się swojej mamy co ma dokładnie na myśli.tuzikabc pisze:Stosuje również "samoróbkę", tzn. woda z miodem i cytryną, jednak moja mama jako wytrawna czytelniczka wszelkiej literatury zdrowotnej przestrzega mnie, iż łączenie miodu z wszelkimi cytrusami jest dla organizmu bardzo szkodliwie. Pije dalej z cytryną bo smak lepszy, a czuć się gorzej po tym nie czuje. Może kiedyś zmienię nawyk...
Zdradz wiecej szczegolow na ten temat.tuzikabc pisze: jednak moja mama jako wytrawna czytelniczka wszelkiej literatury zdrowotnej przestrzega mnie, iż łączenie miodu z wszelkimi cytrusami jest dla organizmu bardzo szkodliwie..
Z tego co wiem łączenie cytryny z miodem i herbatą jest szkodliwe. Nic mi nie wiadomo o połączeniu cytryna-miód. Tuzikabc poproszę o więcej informacji. Co jak i dlaczegotuzikabc pisze:łączenie miodu z wszelkimi cytrusami jest dla organizmu bardzo szkodliwie...