Pytanie o buty z decathlonu!!
- soprano99
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
co do testów butów sprawdzanych przez zawodowych biegaczy to mogą one być złudne. A jak testowane są buty np dla biegaczy z nadwagą i początkujących? To, ze but sprawdza się na nodze 65 kilogramowego biegacza nie znaczy, że tak samo będzie się spisywał u o początkującego i ważącego jak ja 98kg. Każdy musi dobrać sobie bucik indywidualnie. Czasami sprawdzi się pewnie kilka marek i modeli zanim trafi się na ten właściwy, najbardziej odpowiedni. Mnie jak na razie kalenji nie zawiodły. Analizując jakość i cenę tych butów nie można im za wiele zarzucić, żeby tylko nie farbowały. Ma ktoś jakiś patent???
-
- Zaprawiony W Bojach
oprócz testów w terenie przez zawodników buty przechodzą testy dynamiczne na maszynach , na rozciągliwość , zbijanie się amortyzacji, ścieralność, symulacja deszczu w kabinie itd.
co do farbowania , dzięki bo to cenna uwaga , przekażę ją inżynierom produktu
co do farbowania , dzięki bo to cenna uwaga , przekażę ją inżynierom produktu
Tomek
- Nagor
- Ekspert/Trener
Buty testują ludzie z różnego poziomu biegowego i o różnej wadze. Oczywiście nie ma sensu sprawdzanie jakości amortyzacji, bo wiadomo, że u jednego 100-kilowego biegacza się sprawdzą, u innego nie. Testy biegowe to bardziej sprawdzenie wygody, ogólnej wytrzymałości, jakości wykonania oraz przetestowanie nowinek technicznych - np. oddychających tkanin czy nieprzemakalności w terenie.
-
- Dyskutant
Tomek uzyles zwrotu " porównywalne jakościowo " osobiscie nie znam modelu ASICS ktory farbuje.Wiec nie jest to porownywalne jakosciowo.Tomek Michałowski pisze:użyłem słowa porównywalne a nie najlepsze, na szczęście mamy wolny rynek i każdy kupuje to na co ma ochotę
Jezeli cos barwi to oznacza tylko jedno ze uzyto niewlasciwego materiału
do produkcji buta. Co oznacza ze produkt jest niepełnowartosciowy.Uczciwie jest powiadomic o tym kupujacego oraz przecenic towar .Niech klijent bedzie swiadomy mankamentu buta oraz zdecuduje kupuje czy nie.
-
- Wyga
jest to wada fizyczna rzeczy i można żądać od sprzedawcy obniżenia ceny lub rozwiązania umowyMirek z Mysłowic pisze:Tomek uzyles zwrotu " porównywalne jakościowo " osobiscie nie znam modelu ASICS ktory farbuje.Wiec nie jest to porownywalne jakosciowo.Tomek Michałowski pisze:użyłem słowa porównywalne a nie najlepsze, na szczęście mamy wolny rynek i każdy kupuje to na co ma ochotę
Jezeli cos barwi to oznacza tylko jedno ze uzyto niewlasciwego materiału
do produkcji buta. Co oznacza ze produkt jest niepełnowartosciowy.Uczciwie jest powiadomic o tym kupujacego oraz przecenic towar .Niech klijent bedzie swiadomy mankamentu buta oraz zdecuduje kupuje czy nie.
bo towar jest niezgodny z umową sprzedawca wiedział o tym fakcie lub łatwo mógł się dowiedzieć i nie poinformował klienta czyli zataił wade

- Nagor
- Ekspert/Trener
Nie wiem, czy ci uwzględnią, ale nawet jeśli tak, to nic to nie da. Miałem podobne dziury - to kwestia źle ustawionej stopy. Mi przestały się robić po tym, gdy zrobiłem sobie korygujące wkładki do butów. Jeśli masz niedobrane buty lub wkładki - takie dziury będą się robić raz za razem. Ja to miałem i w Asicsach, i Adidasach, i wszystkich innych markach. Ale można z tym biegać, to brzydko wygląda, ale w niczym nie przeszkadza.
-
- Rozgrzewający Się
Najgorsze jest to że dostałem odcisków, i dopiero wtedy zobaczyłem co mam w środku w butach;-p No też powodem tych odcisków może być że miałem dwu tygodniowa wakacyjna przerwę w treningach, i stopa mogła się odzwyczaić trochę od biegania:P
-
- Zaprawiony W Bojach
przyjmą bez problemu , wycieranie za piętą jest spowodowane:
złym doborem rozmiaru
budową morfologiczną stopy jak u redaktora N.
słabym materiałem - kiepska jakość
złym doborem rozmiaru
budową morfologiczną stopy jak u redaktora N.
słabym materiałem - kiepska jakość
Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
a tak poza kwestią tego defektu to jak Ci się w nich biegało , ile zrobiłeś km? jakie wrażenia ?
Tomek
-
- Rozgrzewający Się
ogólnie to bardzo dobrze się w nich biega, bardzo przewiewne, nieraz nawet za bardzo jak mocniejszy wiatr powieje po stopach to dosłownie dreszcze przechodzą^^ przebiegałem w nich ok 900km.
- Dreamer
- Wyga
10-12 lat wstecz Reeboki to byla firma. Dzis faktycznie nie ciesza sie duza popularnoscia z tego co widze.Nagor pisze: Rozczarował mnie tylko trochę Reebok
.
"The more I run, the more I want to run, and the more I live a life conditioned and influenced and fashioned by my running. And the more I run, the more certain I am that I am heading for my real goal: to become the person I am."
-
- Zaprawiony W Bojach
to fakt , są ciągle w odwrocie, w tekstyliach również strasznie tracą rynek, pamiętam czasy kiedy ich twarzą byli Irina Priwałowa , Marie Jose Perec, Shakil ONeil, teraz nawet dali się wykopać ze sponsoringu tytularnego maratonu w ParyżuDreamer pisze:10-12 lat wstecz Reeboki to byla firma. Dzis faktycznie nie ciesza sie duza popularnoscia z tego co widze.Nagor pisze: Rozczarował mnie tylko trochę Reebok
.
robili naprawdę dobre buty a dziś trudno wymienić choćby jeden cieszący się popularnośćią wśród biegaczy model
Tomek
-
- Rozgrzewający Się
Jako, że buty też z decathlonu to zadam pytanię, chociaż to inna półka cenowa.
Czy te buty:
http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-75-43545466/
są dobre? Jak napisałem w innym temacie, uprawiam kolarstwo zawodowo a bieganie to sposób na okres treningowy do kwietnia. Zaznaczam, że mam plan treningowy, i biegać będę 2 max. 3 razy w tygodniu. Mam wątpliwości, bo w informacji o tych butach jest napisane, że są to buty dla biegaczy którzy biegają raz tygodniowo. Dadzą radę?
Czy te buty:
http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-75-43545466/
są dobre? Jak napisałem w innym temacie, uprawiam kolarstwo zawodowo a bieganie to sposób na okres treningowy do kwietnia. Zaznaczam, że mam plan treningowy, i biegać będę 2 max. 3 razy w tygodniu. Mam wątpliwości, bo w informacji o tych butach jest napisane, że są to buty dla biegaczy którzy biegają raz tygodniowo. Dadzą radę?
-
- Zaprawiony W Bojach
dadzą o ile nie jesteś jakiejś monstrualnej wagi tzn.pow. 85kg
ale jakbyś chciał to te już mają i wkładkę amortyzującą z tyłu i mostek stabilizujący http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-100-58282493/
powodzenia w szlifowaniu formy do wiosny
ale jakbyś chciał to te już mają i wkładkę amortyzującą z tyłu i mostek stabilizujący http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-100-58282493/
powodzenia w szlifowaniu formy do wiosny
Tomek