Pytanie o buty z decathlonu!!

Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

co do testów butów sprawdzanych przez zawodowych biegaczy to mogą one być złudne. A jak testowane są buty np dla biegaczy z nadwagą i początkujących? To, ze but sprawdza się na nodze 65 kilogramowego biegacza nie znaczy, że tak samo będzie się spisywał u o początkującego i ważącego jak ja 98kg. Każdy musi dobrać sobie bucik indywidualnie. Czasami sprawdzi się pewnie kilka marek i modeli zanim trafi się na ten właściwy, najbardziej odpowiedni. Mnie jak na razie kalenji nie zawiodły. Analizując jakość i cenę tych butów nie można im za wiele zarzucić, żeby tylko nie farbowały. Ma ktoś jakiś patent???
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oprócz testów w terenie przez zawodników buty przechodzą testy dynamiczne na maszynach , na rozciągliwość , zbijanie się amortyzacji, ścieralność, symulacja deszczu w kabinie itd.
co do farbowania , dzięki bo to cenna uwaga , przekażę ją inżynierom produktu
Tomek
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Buty testują ludzie z różnego poziomu biegowego i o różnej wadze. Oczywiście nie ma sensu sprawdzanie jakości amortyzacji, bo wiadomo, że u jednego 100-kilowego biegacza się sprawdzą, u innego nie. Testy biegowe to bardziej sprawdzenie wygody, ogólnej wytrzymałości, jakości wykonania oraz przetestowanie nowinek technicznych - np. oddychających tkanin czy nieprzemakalności w terenie.
Mirek z Mysłowic
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:użyłem słowa porównywalne a nie najlepsze, na szczęście mamy wolny rynek i każdy kupuje to na co ma ochotę
Tomek uzyles zwrotu " porównywalne jakościowo " osobiscie nie znam modelu ASICS ktory farbuje.Wiec nie jest to porownywalne jakosciowo.
Jezeli cos barwi to oznacza tylko jedno ze uzyto niewlasciwego materiału
do produkcji buta. Co oznacza ze produkt jest niepełnowartosciowy.Uczciwie jest powiadomic o tym kupujacego oraz przecenic towar .Niech klijent bedzie swiadomy mankamentu buta oraz zdecuduje kupuje czy nie.
tanatos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mirek z Mysłowic pisze:
Tomek Michałowski pisze:użyłem słowa porównywalne a nie najlepsze, na szczęście mamy wolny rynek i każdy kupuje to na co ma ochotę
Tomek uzyles zwrotu " porównywalne jakościowo " osobiscie nie znam modelu ASICS ktory farbuje.Wiec nie jest to porownywalne jakosciowo.
Jezeli cos barwi to oznacza tylko jedno ze uzyto niewlasciwego materiału
do produkcji buta. Co oznacza ze produkt jest niepełnowartosciowy.Uczciwie jest powiadomic o tym kupujacego oraz przecenic towar .Niech klijent bedzie swiadomy mankamentu buta oraz zdecuduje kupuje czy nie.
jest to wada fizyczna rzeczy i można żądać od sprzedawcy obniżenia ceny lub rozwiązania umowy
bo towar jest niezgodny z umową sprzedawca wiedział o tym fakcie lub łatwo mógł się dowiedzieć i nie poinformował klienta czyli zataił wade :grr:
wacikOne
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kupiłem buty kiprun 1000 i zrobiły mi sie takie nietypowe dziury, czu uwzględni to gwarancja?

zewnątrz jak nowe
Obrazek
w środku, dokładniej na pięcie:
Obrazek
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Nie wiem, czy ci uwzględnią, ale nawet jeśli tak, to nic to nie da. Miałem podobne dziury - to kwestia źle ustawionej stopy. Mi przestały się robić po tym, gdy zrobiłem sobie korygujące wkładki do butów. Jeśli masz niedobrane buty lub wkładki - takie dziury będą się robić raz za razem. Ja to miałem i w Asicsach, i Adidasach, i wszystkich innych markach. Ale można z tym biegać, to brzydko wygląda, ale w niczym nie przeszkadza.
wacikOne
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Najgorsze jest to że dostałem odcisków, i dopiero wtedy zobaczyłem co mam w środku w butach;-p No też powodem tych odcisków może być że miałem dwu tygodniowa wakacyjna przerwę w treningach, i stopa mogła się odzwyczaić trochę od biegania:P
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przyjmą bez problemu , wycieranie za piętą jest spowodowane:

złym doborem rozmiaru
budową morfologiczną stopy jak u redaktora N.
słabym materiałem - kiepska jakość
Tomek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a tak poza kwestią tego defektu to jak Ci się w nich biegało , ile zrobiłeś km? jakie wrażenia ?
Tomek
wacikOne
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ogólnie to bardzo dobrze się w nich biega, bardzo przewiewne, nieraz nawet za bardzo jak mocniejszy wiatr powieje po stopach to dosłownie dreszcze przechodzą^^ przebiegałem w nich ok 900km.
Awatar użytkownika
Dreamer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nagor pisze: Rozczarował mnie tylko trochę Reebok
.
10-12 lat wstecz Reeboki to byla firma. Dzis faktycznie nie ciesza sie duza popularnoscia z tego co widze.
"The more I run, the more I want to run, and the more I live a life conditioned and influenced and fashioned by my running. And the more I run, the more certain I am that I am heading for my real goal: to become the person I am."
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dreamer pisze:
Nagor pisze: Rozczarował mnie tylko trochę Reebok
.
10-12 lat wstecz Reeboki to byla firma. Dzis faktycznie nie ciesza sie duza popularnoscia z tego co widze.
to fakt , są ciągle w odwrocie, w tekstyliach również strasznie tracą rynek, pamiętam czasy kiedy ich twarzą byli Irina Priwałowa , Marie Jose Perec, Shakil ONeil, teraz nawet dali się wykopać ze sponsoringu tytularnego maratonu w Paryżu

robili naprawdę dobre buty a dziś trudno wymienić choćby jeden cieszący się popularnośćią wśród biegaczy model
Tomek
Renvox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jako, że buty też z decathlonu to zadam pytanię, chociaż to inna półka cenowa.
Czy te buty:
http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-75-43545466/
są dobre? Jak napisałem w innym temacie, uprawiam kolarstwo zawodowo a bieganie to sposób na okres treningowy do kwietnia. Zaznaczam, że mam plan treningowy, i biegać będę 2 max. 3 razy w tygodniu. Mam wątpliwości, bo w informacji o tych butach jest napisane, że są to buty dla biegaczy którzy biegają raz tygodniowo. Dadzą radę?
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dadzą o ile nie jesteś jakiejś monstrualnej wagi tzn.pow. 85kg

ale jakbyś chciał to te już mają i wkładkę amortyzującą z tyłu i mostek stabilizujący http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-100-58282493/

powodzenia w szlifowaniu formy do wiosny
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ