Mam do Was małe pytanie... Który plan jest lepszy, albo bardziej wskazany dla kogoś kto chce biegać i zgubić kilogramy...
"Program Treningowy - Szczupła Sylwetka"
czy
"Odchudzanie z bieganiem"
Nie wiem który z nich wybrać, żeby moje treningi były skuteczniejsze. Ostatnio biegałam po 20 minut dziennie (przez ostatni tydzień) i rok temu także, ale nie miałam do czynienia z żadnym z tych programów. Który wybrać?
Z góry dzięki za odpowiedź
Który plan wybrać??
- pala.b
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy może po prostu biegać sobie codziennie, czy co kilka dni i równomiernie zwiększać czas biegu? ...
"Każdy z nas ma władzę, gdy jest całkowicie przekonany o słuszności tego, co robi"
-
- Rozgrzewający Się
hej:)
Ja wybrałam program "odchudzanie z bieganiem" , dlatego,że jest to program dla typowo początkujących, a ja dopiero zaczynam. Chciałabym zrzucić parę kilo i dodatkowo wzbudzić w sobie pasję do biegania. Całe życie broniłam się przed nim rękami i nogami:) Uważam, że będzie niezłym wyzwaniem zmierzyć się z tym planem treningowym!!! Pierwszy dzień za mną, czuję się dobrze. . Ja biegam sobie po wale koło Odry(polne drogi) oraz po parku miejskim. Pozdrawiam!
Ja wybrałam program "odchudzanie z bieganiem" , dlatego,że jest to program dla typowo początkujących, a ja dopiero zaczynam. Chciałabym zrzucić parę kilo i dodatkowo wzbudzić w sobie pasję do biegania. Całe życie broniłam się przed nim rękami i nogami:) Uważam, że będzie niezłym wyzwaniem zmierzyć się z tym planem treningowym!!! Pierwszy dzień za mną, czuję się dobrze. . Ja biegam sobie po wale koło Odry(polne drogi) oraz po parku miejskim. Pozdrawiam!
- pala.b
- Rozgrzewający Się
To może też sobie wezmę ten plan, zacznę biegać od jutra, chociaż nie wiem jak mi wyjdzie cała realizacja, bo jak nie będę się męczyć to pewnie pobiegam dłużej :P Ja nie mam zbyt wiele miejsc nadających się do tego typu aktywności, skorzystam z darów parku nieopodal mojego osiedla Pozdrawiam i 3mam kciuki !!
"Każdy z nas ma władzę, gdy jest całkowicie przekonany o słuszności tego, co robi"
-
- Rozgrzewający Się
Tak się zastanawiam... Nie wiem czy szybki marsz bez zatrzymania można zaliczyć jako trening?? Dziś w sumie byłam w ruchu 40 min z tego 10 min biegu(zgodnie z planem) Żeby dostać się na wał muszę iść 15 min a potem wracać kolejne 15. Nie wiem czy mój organizm nie weźmie tego jako większej dawki treningu, co chyba nie byłoby wskazane dla mnie, jako początkującej.
Pala dawaj znać na forum jak Ci idzie, pozdrawiam.
Pala dawaj znać na forum jak Ci idzie, pozdrawiam.
-
- Wyga
marszu raczej nie ma sensu traktować jako trening - raczej jako lekką rozgrzewkę i schłodzenie
Ostatnio zmieniony 13 sie 2008, 11:43 przez radjin, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=radjin][img]http://runmania.com/f/03c44357b035fd87b20b06f9fea6979c.gif[/img][/url]
- pala.b
- Rozgrzewający Się
Jestem po 15 minutach biegania i czuję się świetnie, ale coś mi się wydaje że będę biegać "po swojemu" czyli co jakiś czas zwiększać czas, dystans i wszystko... Na pewno też będą skutki niebawem, bo w końcu mam do czynienia z bieganiem mam predyspozycje to robienia wszystkiego po swojemu...eh..