Organizacja biegu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Cześc planuje we wrześniu zorganizować bieg w 7,5 tys. miejscowości Miasteczko Śląskie. Może podpowiecie mi co zrobić żeby jak najbardziej nagłośnić imprezę, żeby przyjechało jak najwięcej ludzi, jak podejść sponsorów :P. Ja osobiście jestem pracownkikiem MOSiRu więc sprawy formalne akurat itp. nie stanowią problemu....... Czy jest możliwość umieszczenia mojego biegu tutaj na stronie ........ Będe wdzięczny za wszystkie podpowiedzi .......

........ Podziwiam Tych, którzy mają rodziny pracują i biegają ........
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
No to zapraszam .......:D:)
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Szczegóły po dniach miasteczka hehehe bo przed troszke pracy jest 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:38
- Życiówka w maratonie: 3:25:27
To niech kolega zdradzi przynajmniej jaki dystans jest planowany oraz w jakim miejscu?
P.S. Jestes pracownikiem MOSiRu w Miasteczku Śląskim???
P.S. Jestes pracownikiem MOSiRu w Miasteczku Śląskim???
- Nagor
- Ekspert/Trener
runner 1985 - w sprawie wszelkich pytań związanych z naszą współpracą przy biegu, pisz na redakcja@bieganie.pl W razie czego porozmawiasz telefonicznie z kimś z redakcji. Forum to nie jest dobre miejsce na tego typu rozmowy.
Co do samego biegu, to wiele zależy od tego, którędy będzie prowadził. Wiem, że w większych miastach najdroższy jest plan i wdrożenie zmiany organizacji ruchu. W małym miasteczku to kwestia dogadania się burmistrza, policji i komendanta straży pożarnej, w sprawie zabezpieczenia trasy i ew. objazdów.
Co do nas - chętnie piszemy o biegach, ale najlepszym sposobem na zaciekawienie nas i sponsorów jest jakiś niebanalny pomysł. Ludzie chwytają się różnych metod - robią biegi na nietypowych dystansach, sprowadzają mocnych zawodników, robią biegi typu "mistrzostwa par małżeńskich", prowadzą ciekawe trasy itd. Ja jako zawodnik zawsze zachęcam do zapraszania mocnych biegaczy, to w sumie najprostszy sposób na wyróżnienie swojego biegu. W innym wypadku jest on jedną z tysięcy lokalnych, nienagłośnioych imprez.
Oczywiście podstawa to współpraca z lokalnymi mediami, do tego połączenie biegu np. z Dniami Miasta albo zorganizowanie jakiegoś festynu - wtedy masz kibiców.
Co do samego biegu, to wiele zależy od tego, którędy będzie prowadził. Wiem, że w większych miastach najdroższy jest plan i wdrożenie zmiany organizacji ruchu. W małym miasteczku to kwestia dogadania się burmistrza, policji i komendanta straży pożarnej, w sprawie zabezpieczenia trasy i ew. objazdów.
Co do nas - chętnie piszemy o biegach, ale najlepszym sposobem na zaciekawienie nas i sponsorów jest jakiś niebanalny pomysł. Ludzie chwytają się różnych metod - robią biegi na nietypowych dystansach, sprowadzają mocnych zawodników, robią biegi typu "mistrzostwa par małżeńskich", prowadzą ciekawe trasy itd. Ja jako zawodnik zawsze zachęcam do zapraszania mocnych biegaczy, to w sumie najprostszy sposób na wyróżnienie swojego biegu. W innym wypadku jest on jedną z tysięcy lokalnych, nienagłośnioych imprez.
Oczywiście podstawa to współpraca z lokalnymi mediami, do tego połączenie biegu np. z Dniami Miasta albo zorganizowanie jakiegoś festynu - wtedy masz kibiców.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Tak jestem pracownikiem MOSiRu ... Bieg główny planuje na dystansie 5km (2 lub 3 pętle ), oprócz tego biegi na krótszych dystansach dla dzieci i młodzieży.. Start i meta na stadionie Odry, trasa w okolicach czyli przełaj..Nagrody tu wszystko zależy od tego czy pozyskam sponsorów...od poniedziałku zaczynam odwiedzać pobliskie przedsiębiorstwa..Marzą mi się skromne nagrody finansowe przynajmniej w kat. open kobiet i mężczyzn.. a puchary ,dyplomy i medale w pozostałych.... Resztę nagród planuje rozlosować wśród wszytkich, którzy ukończą bieg... nagroda główna może jakiś skromny rowerek:P .... Jeżeli chodzi o biegaczy ze ścisłej czołówki to po prostu zdecydowanie nas na nich nie stać ale kilku medalistów mistrzostw kraju w kat. juniorów itp. sprzed kilku lat pewnie uda mi się zaprosić po znajomości hehehe...więc może jakaś nie najgorsza grupka się zbierze....Dzięki Nagór za wypowiedz, a swoją drogą troszke powątpiewałem w twoje bieganie na dłuższych dystansach, a tu bardzo przyzwoite wyniki...Niedługo odezwe się do redakcji w sprawie mojego biegu... Wydaje mi się, że ciekawym tematem na artykuł byłoby to jak zorganizować bieg bez prawie żadnych środków finansowych w małęj wiosce :PP ale to taka mała dygrasja ....Aha termin roboczy 13. IX.08.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Więcej informacji o biegu wkrótce na stronie www.miasteczko-slaskie.pl .
Zapraszam bo warto..
Zapraszam bo warto..
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Zapraszam bieg coraz bliżej:)
- Grozza
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:44:05
- Życiówka w maratonie: 03:45:45
Witaj runner1985 chętnie wpadnę na Twój bieg razem z 2-3 moich znajomych.
Cieszę się, że postanowiłeś zorganizować jakiś bieg, gdyż w naszej bliskiej okolicy nie ma za dużo tego typu atrakcji. Co prawda termin biegu wypada w Gwarki kiedy organizowany jest 'Bieg Sedlaczka' jednak w tym biegu może wziąć udział jedynie młodzież szkolna lub lokalni politycy/radni (:ojoj:) [[3 lata temu był bieg otwarty, dla wszystkich chętnych, nie mam pojęcia dlaczego z niego zrezygnowano...]]
Jeśli chodzi o organizację biegu, to może rzeczy bardzo podstawowe ale naprawdę ważne, o których warto pamiętać. Postaraj się oznakować każdy kilometr trasy, tak aby wiadomo było ile już mamy za sobą a ile przed. Przypilnuj momentu startu, jakieś odliczanie od 10 do 1, żeby nie było że ktoś wiąże sobie sznurówki, a tu nagle Start!
Na mecie przynajmniej orientacyjne podanie czasu, jeśli nie jakiś widoczny, elektroniczny stoper, to przynajmniej niech ktoś ze stoperem stoi na mecie i podaje zawodnikom czas minięcia mety.
Sorry za takie podstawowe rzeczy, nie chce żebyś odniósł wrażenie że mam Cie za jakiegoś głupka
ale raczej bieg w Miasteczku nie będzie zorganizowany jak jakiś profesjonalny maraton, raczej to będzie impreza bardziej rekreacyjna i okazja do dobrej zabawy dla wielu dzieciaków.
Wszystkie te moje uwagi biorę z mojego doświadczenia z biegiem z serii Polska Biega, który organizowany był w Radzionkowie na Księżej Górze. Tam też zaliczyłem udział w jednym z pierwszych moich biegów i chociaż to była w pełni rekreacyjna impreza to szkoda, że brakowało tam tych rzeczy, które wypisałem powyżej.
Cieszę się, że postanowiłeś zorganizować jakiś bieg, gdyż w naszej bliskiej okolicy nie ma za dużo tego typu atrakcji. Co prawda termin biegu wypada w Gwarki kiedy organizowany jest 'Bieg Sedlaczka' jednak w tym biegu może wziąć udział jedynie młodzież szkolna lub lokalni politycy/radni (:ojoj:) [[3 lata temu był bieg otwarty, dla wszystkich chętnych, nie mam pojęcia dlaczego z niego zrezygnowano...]]
Jeśli chodzi o organizację biegu, to może rzeczy bardzo podstawowe ale naprawdę ważne, o których warto pamiętać. Postaraj się oznakować każdy kilometr trasy, tak aby wiadomo było ile już mamy za sobą a ile przed. Przypilnuj momentu startu, jakieś odliczanie od 10 do 1, żeby nie było że ktoś wiąże sobie sznurówki, a tu nagle Start!

Sorry za takie podstawowe rzeczy, nie chce żebyś odniósł wrażenie że mam Cie za jakiegoś głupka

Wszystkie te moje uwagi biorę z mojego doświadczenia z biegiem z serii Polska Biega, który organizowany był w Radzionkowie na Księżej Górze. Tam też zaliczyłem udział w jednym z pierwszych moich biegów i chociaż to była w pełni rekreacyjna impreza to szkoda, że brakowało tam tych rzeczy, które wypisałem powyżej.