Mało kto lubi biegać, jeździć na rowerze czy uprawiać inne sporty sam, prawda? Dlatego uważam, że powinniście przebudować i rozbudować zakładkę "Użytkownicy". Chodzi mi o to, że zbyt wiele osób jest zarejestrowanych na tym forum i ciężko jest kogokolwiek odnaleźć ze swoich okolic.
Zanim przewinie się te 377 może człowieka szlag trafić, albo odejść ochota na bieganie zanim ją jeszcze znajdzie Jeszcze jakiegoś wielkiego problemu nie maja ci, którzy są z Krakowa, W-wy czy innych wielkich miast, bo praktycznie na każdej stronie znajdzie się ktoś, kto pochodzi z tych grodów. A co mają począć ludzie ze wsi lub małych miasteczek? Tacy jak ja ?
Dlatego proponuję by zakładkę "Użytkownicy" rozbudować o możliwość zaawansowanego wyszukiwania innych biegaczy! Tzn. żeby można wpisać w okienko nazwę miejscowości, z której się pochodzi ( miasta, dzielnicy, osiedla, gminy, powiatu, województwa) i na tej podstawie system wyszukiwał biegaczy najbliżej mieszkających od nas (np. żeby system podawał to w kilometrach, a jeśli to niemożliwe, to chociaż nazwę miejscowości lub w przypadku miasta dzielnicy czy osiedla).
Myślę, że będzie to OGROMNE ułatwienie dla osób, które chcą znaleźć bratnie nogi do biegania Byłoby to szczególnie duże ułatwienie dla osób, które mieszkają na prowincji, gdzie ludzi uprawiających sporty poza lekcjami w-f'u jest jak na lekarstwo!!! Piszę to z własnych obserwacji. Być może jest ktoś z mojej okolicy, kto biega, a ja nawet nie mam o tym pojęcia. Bo zakładka, która istnieje obecnie i ta na forum w ogóle się nie sprawdza, bo cały czas przychodzą nowe posty, które tworzą setki podstron i chyba nie ma na tym forum żadnego sado-masochisty, który by je wszystkie miał ochotę przeglądać.
Żeby to naprawdę miało sens, trzeba zobowiązać wszystkich zalogowanych użytkowników do umieszczenia swojego PRAWDZIWEGO (!) aktualnego zdjęcia, imienia z nazwiskiem, wieku oraz miejscowości z której pochodzi (w przypadku miasta fajnie gdyby to była jeszcze dzielnica lub osiedle), a nie jak dotychczas (w kolumnie "Skąd" jakiś żenujących tekstów typu: "z nieba", "z domu"...etc)
Jeśli wymagałoby to wpisywania szczegółowego adresu (ulica..itp), to żeby to nie było udostępniane publicznie, a tylko po to żeby móc stworzyć tę cudowną opcję wyszukiwania
PS. Fajnie gdyby była również możliwość wpisywania danych dotyczących swoich postępów i kondycji (np. ilość km podczas jednego biegu, dni i pory w które się trenuje, staż...etc). To bardzo ważne żeby móc znaleźć osobę o podobnym stopniu zaawansowania.
++++++++++++
PPS. Kochany Administratorze! Bądź tak dobry, uszczęśliw mnie, przyszłego studenta-biegacza oraz innych Forumowiczów i ułatw nam to żebyśmy mogli się odnaleźć w realnym świecie
Z góry dzięki, Paweł
A co Wy Forumowicze o tym myślicie???
STWÓRZMY E-SPOŁECZNOŚĆ Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA ! ! !
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Paweł - tego się nie da zrobic tak na "hopsiup".
Ale Twoje zaangażwoanie możemy do czegoś wykorzystać.
Co studiujesz?
Ale Twoje zaangażwoanie możemy do czegoś wykorzystać.
Co studiujesz?
- bjegacz
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ok, Fredzio, poczekam Może dożyję tych czasów Chodź mój galicyjsko-krakowski temperament i brak cierpliwości może wziąć górę
Niestety nie studiuję informatyki, więc nie będę się mógł za to zabrać (stosunki międzynarodowe to niezbyt pokrewny kierunek)
Niestety nie studiuję informatyki, więc nie będę się mógł za to zabrać (stosunki międzynarodowe to niezbyt pokrewny kierunek)
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Pawle
Chciałbym Ci dać znać, że już jest portal którego szukasz. Może jeszcze nie w takiej docelowej formie, która spełni wszystkie oczekiwania, ale wystartował właśnie społecznościowy portal dla biegaczy (nasze-bieganie.pl). Można znaleźć znajomych, umówić się z nimi na trening czy zawody, porównać swoje wyniki, itd. Nie jest to konkurencja dla bieganie.pl, lecz świetnie uzupełnienie tego, bardzo dobrego portalu informacyjnego. Wejdź zatem na www.nasze-bieganie.pl i zaproś wszystkich swoich znajomych biegaczy. Możecie założyć grupę i pogadać na własnym forum lub forum ogólnym. Jest już sporo fajnych możliwości. Polecam!
Pozdrawiam
Andrzej
Chciałbym Ci dać znać, że już jest portal którego szukasz. Może jeszcze nie w takiej docelowej formie, która spełni wszystkie oczekiwania, ale wystartował właśnie społecznościowy portal dla biegaczy (nasze-bieganie.pl). Można znaleźć znajomych, umówić się z nimi na trening czy zawody, porównać swoje wyniki, itd. Nie jest to konkurencja dla bieganie.pl, lecz świetnie uzupełnienie tego, bardzo dobrego portalu informacyjnego. Wejdź zatem na www.nasze-bieganie.pl i zaproś wszystkich swoich znajomych biegaczy. Możecie założyć grupę i pogadać na własnym forum lub forum ogólnym. Jest już sporo fajnych możliwości. Polecam!
Pozdrawiam
Andrzej
[url=http://www.nasze-bieganie.pl/][img]http://www.nasze-bieganie.pl/pics/footers/nasze-bieganie-29.gif[/img][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
To taka niby nasza klasa dla biegaczy?
Eee, to ja dziękuje, mam już "po kokardkę" serwisów społecznościowych, miejsc, gdzie każdy jest tym kim chciałby być, a nie tym kim jest naprawdę.
Ale życzę powodzenia.
Eee, to ja dziękuje, mam już "po kokardkę" serwisów społecznościowych, miejsc, gdzie każdy jest tym kim chciałby być, a nie tym kim jest naprawdę.
Ale życzę powodzenia.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
W społeczności biegaczy chyba o fikcyjne dane nie ma potrzeby się martwić. Czy komuś może zależeć na podawaniu fikcyjnie przebiegniętych kilometrów lub nieprawdziwych wyników na zawodach? (co zresztą bardzo łatwo zweryfikować). "Nasze-bieganie" to prowadzenie dzienniczka biegowego dla siebie i jednocześnie możliwość podglądania treningów swoich znajomych lub członków swoich grup biegowych - to na codzień znakomita mobilizacja. Z drugiej strony nikt niepożądany nie ogląda tych danych. Można też zobaczyć kto ze znajomych z całej Polski wybiera się na określone zawody, bez wymiany wielu emaili czy telefonów. Z drugiej strony można też mieć wszystkie emaile dotyczące biegania w jednym miejscu, a i również pogadać na forum - na przykład tylko swojej grupy biegowej. Myślę, że jest kilka rzeczy zebranych w jednym miejscu, których do tej pory w internecie brakowało.
Pozdrawiam
Andy
Pozdrawiam
Andy
[url=http://www.nasze-bieganie.pl/][img]http://www.nasze-bieganie.pl/pics/footers/nasze-bieganie-29.gif[/img][/url]
-
- Wyga
Idea może dobra, ale nazwa zupełnie mi się nie podoba. Ogólnie od pewnego czasu mam niechęć do rzeczy, które są "nasze".
http://naszaklasa.blox.pl/html
http://naszaklasa.blox.pl/html