Komentarz do artykułu Marcin Chabowski - kariera z przeszkod
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Rzeczywiscie Marcin mial sporo do powiedzenia i to interesujace rzeczy. Widac ze gosc jest poukladany, rozsadny i wie czego chce. Tak trzymac.
Taka mala dygresja, generalnie wszystkie wywiady sa naprawde na niezlym poziomie, nie wiem czy lekkoatleci sa chlubnym wyjatkiem, bo gdy czasem czytam/slysze wywiad, dajmy na to z pilkarzem to nawet nie probuje ukryc zazenowania. Poziom goscia przyspawanego do konsoli PS.
Taka mala dygresja, generalnie wszystkie wywiady sa naprawde na niezlym poziomie, nie wiem czy lekkoatleci sa chlubnym wyjatkiem, bo gdy czasem czytam/slysze wywiad, dajmy na to z pilkarzem to nawet nie probuje ukryc zazenowania. Poziom goscia przyspawanego do konsoli PS.
Przypomniał mi się kabaret z J.K. - kto ogladał?
Swoją drogą... liczę na taki wywiad z Janickim
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Poprawiamy się bo jak zerkniesz do PRO to nawet jest już jego zdjęcie.
-
- Zaprawiony W Bojach
http://sport.onet.pl/1,16,11,46413784,1 ... AT=1248733
no i jest dyskusja ,jak to zwykle na onecie bywa lichej jakości
no i jest dyskusja ,jak to zwykle na onecie bywa lichej jakości
Tomek
-
- Rozgrzewający Się
...bardzo dobry wywiad, Marcin.
wcześniej o Marcinie Chabowskim wiedziałem co nie co z 'opowieści' innych, a tym razem dane mi było osobiście go poczytać, dzięki jeszcze raz...
śmieszne są onetowe komentarze. ludzie albo są zawistni, a przede wszystkim prawda im w oczy kole; a najlepsze jest to, że ci wszyscy krytykujący nigdy się pod swoją wypowiedzią nie podpisują - to ci nasi bohaterzy narodowi!
na zdrowie!
wcześniej o Marcinie Chabowskim wiedziałem co nie co z 'opowieści' innych, a tym razem dane mi było osobiście go poczytać, dzięki jeszcze raz...
śmieszne są onetowe komentarze. ludzie albo są zawistni, a przede wszystkim prawda im w oczy kole; a najlepsze jest to, że ci wszyscy krytykujący nigdy się pod swoją wypowiedzią nie podpisują - to ci nasi bohaterzy narodowi!
na zdrowie!
-
- Dyskutant
dokładnie. każdy jest odważny jak nie wypowiada się pod swoim imieniem i nazwiskiem... po prostu są to tzw. "mali ludzie"
-
- Rozgrzewający Się
Pamiętam jak parę lat temu Marcin pobiegł w Grand Prix Sopotu po plaży i zlał dupę wszystkim dotychczasowym starym etatowym liderom tych biegów. Mój brat to widział (ja nie bo też tam startuję i jak liderzy kończą to ja jestem w połowie)) i mówił mi ale im wszystkim złał tyłek ten młody chłopak z Wejherowa, to jest talent. No i sprawda się to.
- torronto
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:21
- Życiówka w maratonie: 2:58:52
- Kontakt:
Marcin Chabowski wygrał w sobotę Bieg Westerplatte (10km) z dość imponującym czasem 29:19. 20 września biegnie połówkę w Newcastle, jestem ogromnie ciekaw, jaki wynik tam osiągnie. Wydaje mi się, że stać go na 1:02:xx.
W tym roku poniżej 1:04 pobiegł tylko Artur Kozłowski w Berlinie (1:03:36), zeszły rok wyglądał pod tym względem trochę lepiej.
A tak przy okazji, dopiero teraz zauważyłem, że w rankingu best-time są tylko wyniki 10.000m z bieżni, a nie ma zestawienia dla ulicy 10km.
W tym roku poniżej 1:04 pobiegł tylko Artur Kozłowski w Berlinie (1:03:36), zeszły rok wyglądał pod tym względem trochę lepiej.
A tak przy okazji, dopiero teraz zauważyłem, że w rankingu best-time są tylko wyniki 10.000m z bieżni, a nie ma zestawienia dla ulicy 10km.
www.bieganie.torun.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No bo jednak trasa trasie nie równa, ale Marcin dzięki biegowi na Westerplatte awansował na drugie miejsce w rankingu szosowców (ranking zestawia trzy biegi, więc to już jest jakieś wiarygodne uśrednienie).
Do tej pory Marcina w rankingu nie było bo miał tylko dwa biegi uliczne.
Do tej pory Marcina w rankingu nie było bo miał tylko dwa biegi uliczne.
- torronto
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:21
- Życiówka w maratonie: 2:58:52
- Kontakt:
? Myślę o osobnym zestawieniu dla 10.000m i 10km ulicznych. W końcu zestawienie dla półmaratonów i maratonów mamy, choć trasa trasie nierówna.
Trzeba przyznać też, że inna podopieczna Zbigniewa Rolbieckiego, Maria Maj-Roksz też ostatnio błysnęła - 1:15:34 w Pile robi wrażenie.
Trzeba przyznać też, że inna podopieczna Zbigniewa Rolbieckiego, Maria Maj-Roksz też ostatnio błysnęła - 1:15:34 w Pile robi wrażenie.
www.bieganie.torun.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
to aż strach pomyśleć ile Ola Jakubczak zrobi w jesiennym półmaratonie, regularnie ogrywała Majkę w tym sezonie na bieżni
wiem, że mocno piłuje do połówki, zobaczymy
niemniej jednak wynik Majki w PILE jest godny
wiem, że mocno piłuje do połówki, zobaczymy
niemniej jednak wynik Majki w PILE jest godny
Tomek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Torronto - zapomniałem odpowiedzieć.torronto pisze:? Myślę o osobnym zestawieniu dla 10.000m i 10km ulicznych. W końcu zestawienie dla półmaratonów i maratonów mamy, choć trasa trasie nierówna.
Jeśli mówisz o naszej bazie PUMAPRO to ie ma odrębnej klasyfikacji dla maratonów i półmaratonów - jest jedna klasyfikacja dla szosowców.
A Marcin za tydzień (w niedzielę) debiutuje w półmaratonie.
-
- Zaprawiony W Bojach
gdzie Chaboś leci połówkę ?
Tomek