Komentarz do artykułu Marcin Chabowski - kariera z przeszkod

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
tomasz

Nieprzeczytany post

Ciekawa i barwna postać z niego.
Gaduła, aż przyjemnie słuchać (czytać).

Dobry wywiad Nagór.
Maciej_Janicki
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

z Marcina rozwija się prawdziwy polityk ;) Dobrze zakręcony ten wywiad. Co do kontuzji Marcina dziwię się, że nikt nie polecił mu kliniki Carolina Medical Center w Warszawie. Ja biegałem z bólem w kolanie 2 miesiące skacząc od lekarza do lekarza i nikt nic nie wiedział. Postanowiłem pojechać do Caroliny, a tam pełen profesjonalizm, moje kolano oglądało kilku specjalistów, postawili od razu poprawną diagnozę, zalecili sposoby leczenia, super opieka i zainteresowanie ze strony pielęgniarek - czułem się jak w innym świecie (oczywiście nie ma nic za darmo, Carolina to prywatna klinika, jedna z najlepszych w naszej części Europy, gdzie znają swoją wartość ;) )

a tak swoją drogą Marcin powiedział, że był w Słupsku (właśnie tu mieszkam) u jakiegoś lekarza... :niewiem: to było już chwytanie się brzytwy :orany:
Ostatnio zmieniony 24 lip 2008, 10:00 przez Maciej_Janicki, łącznie zmieniany 1 raz.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Świat biegów coraz bardziej mnie wkręca. Bardzo dobry wywiad :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Też myślę, że ciekawy wywiad, zwłaszcza ta walka zawodnika o powrót do biegania.

Ale kilka uwag.

Po pierwsze Grzegorz Gajdus z którym robiłem ten wspomniany wywiad nie wypowiedział się w tak autorytarny sposób jak to Marcin odebrałeś.
Słowo mówione to jedno a pisane drugie - odebrałem z rozmowy z Grzegorzem że ma dla Ciebie uznanie tylko się martwi, że przez zbyt (wg jego informacji) forsowny trening wpadłeś w kłopoty ze zdrowiem.

Po drugie a'propos prowadzenia biegu na MP - ten sam problem był w Szczecinie - chcieliśmy (bieganie.pl) zorganizwoać finansowanie na nagrodę za wynik (13:40) i załatwić prowadzenie - ale Michał Bartoszak który rozmawiał na ten temat kilka dni wcześnie w Bydgoszczy z B. Mamińskim powiedział, że on nie wyraził zgody. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Może się dowiemy.

Ale mam nadzieję, że w jakimś bliższym czasie uda się nam zrobic jakis system motywacyjny który wpływał będzie na zawodników aby walczyli a nie jak to Marcin powiedział "wozili się".

Wielkie brawa Marcin za taka jasną deklarację polityczną
Mi tak Ciśnienie nie skacze bo jestem starszy i patrze na to z większym spokojem ale rozumiem Cię. ;)
Krzychair
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hej,
świetny wywiad.

Życzę powodzenia w dalszej karierze dla Marcina i przede wszystkim 0 kontuzji!!
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Krzychair][img]http://runmania.com/f/52f975dbb143fc8d7cda527e035d7e59.gif[/img][/url]
wolly11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jeden z najlepszych wywiadów!!! wiele ciekawych spostrzeżeń można wynieśc czytając słowa tak dobrego zawodnika:) M.Chabowski imponuje mi psychiką, pewnościa siebie, zdecydowaniem. Jest nastawiony na wielki wynik.. zycze mu najwiekszych sukcesów.. i jesli bedzie zdrów bedziemy mieli niezła wizytowke na świat w przyszłości
weeesss
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Super super się czyta słucha i czuje takich gości:) Tylko tacy mogą w przyszłości biegać maratony poniżej 2:10 . Dobrze też żę nie chcąco nadepnoł niktórym na odcisk , to tak dla profilaktyki by nie mysleli że są wszystko wiedzący . 2:12 to dzisiaj dobrze wytrenowany "eskimos ' biega maraton.
Maks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mamy jeszcze pytanie z trochę innej beczki, nieco humorystyczne. Rozmawiając z różnymi osobami można się spotkać z opiniami, że jesteś tak bardzo przekonany o własnej wielkości, że podobno nie rozmawiasz z zawodnikami, którzy mają gorsze życiówki od Ciebie? Jak to skomentujesz?
Zajebiste pytanie Nagor! Mój szacunek! Po raz kolejny!
Szukasz trenera?
[url=http://pawelgrzonka.pl/]Plany treningowe, kompleksowa opieka trenerska[/url], bieganie, chód sportowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Akurat to jedno (tylko to) było moje. :hahaha:
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skad sie wzielo przekonanie , ze miednicy nie da sie wypoziomowac ?

Moim zdaniem to bzdura ale czekam na opinie eksperta .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
michał91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

świetny wywiad :oczko:
GG:1702523
Gregory
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

He he Göteborg rulezzz

Niestety ostatnio podano ze odnowila sie kontuzja Markowi Plawgo
ta sama co wczesniej tylko w innym miejscu stopy:(

Christian Olsson probowal wrocic po dlugiej przerwie ale niestety we wtorek w Sztokholmie doznal kontuzji, nie wiem czy odnowila mu sie czy cos nowego go dopadlo:(

Dla Marcina duzo bieganie bez kontuzji.
Klimek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Świetny wywiad,wczytałem się!Powodzenia panu Marcinowi.Osobiście też lubię przełaje i to najbardziej ze wszystkich konkurencji.Jeżeli chodzi o bieżnię,to nie jestem typem stadionowca,ale przeszkody to jest to co mnie kręci.
http://www.juveniaglzy.pl.tl Zapraszam na stronę klubową

JuVeniaA!!!
Biegoniusz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podziwiam determinację i wytrzymałość przy walce z kontuzją. Również życzę wielu sukcesów.
I szczerość w udzielonym wywiadzie też imponuje. Porządny gość z tego Chabowskiego.
--
Jak zwykle między wierszami, poraz kolejny wychodzi żenada PZLA. PZPN, PZLA PZPR prawie jedno i to samo :jatylko: hehe (Jak Katon o Kartaginie)
--
ODPOWIEDZ