Komentarz do artykułu Joma - udzielające się uczucie taniośc

dżony
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

stojan pisze:Wie ktos gdzie kupie model Carrera V w kolorze takim jak w artykule (miedziowym?) w rozmiarze 45?? Na allegro brak takowych, sa tam tylko 2 kolory.
z modelu Carrera V są tylko 2 kolory, białe i granatowe, testowany model w artykule to właśnie te białe. Na zdjęciu wyglądają jak żółtawe ale to przez światło... :) sam mam ten model butów i zapewniam Cię, są białe :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Zgodnie z obietnicą po przebiegnięciu w Jomach Carrera V ponad 600km, prezentujemy update testu. Proszę wejść w artykuł: http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=669 , potem zjechać na koniec. Przed adresami sklepów jest kilka fotek i opis przebiegu oraz drobnych uszkodzeń buta. Następne po przebiegnięciu 1000km.

Podobne updaty pojawia sie w tekstach o Pumie i Saucony Paramount. Ponieważ jednak część z nich jest testowana przez amatorów, którzy nie biegają zbyt wiele, musimy poczekać na troche większy przebieg. Ale zarówno Pumy, jak i Saucony mają już po 300-400km przebiegnięte i spisuja się bez zarzutu.

Już za kilka dni - wyniki testów kolejnej taniej marki - Woolf.

Mam nadzieję, że spora część biegaczy oceni testy jako przydatne dla nich.
madzias94
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie co do butów Carrera V.
Na końcu tekstu są zamieszczone adresy sklepów i telefon do sklepu w Bydgoszczy jest chyba zły? Dzwoniłam i "nie ma takiego numeru".
Jest to dla mnie ważne, ponieważ muszę wiedzieć, czy opłaca mi się jechać i zawracać tacie głowę. Przez internet nie chcę kupować, bo chcę je zobaczyć na żywo(jak chodzi o strój i buty to jestem dość wymagająca)
Czy autorzy tekstu mogliby podać dobry numer?Z góry dzięki
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Nie wiem, jak wygląda sprawa z numerem podanym w tekście, ale po wpisaniu do google nazwy sklepu znajdujemy ich stroną internetową, a potem zakładkę "kontakt"....

O tutaj: http://www.paak.com.pl/?sc=f
Falco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest to mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie!!!
Wczoraj kurier dostarczył mi paczkę z butami JOMA MARATHON 3000
Nie mogłem się powstrzymać i od razu je założyłem. Biegałem ok. 2 godziny,
muszę sie przyznać ze jestem kompletnym amatorem i dziś każda cześć ciała mnie boli. Buciki wyglądają dobrze, a biega sie w nich cudownie, jak za niespełna 150 zł z przesyłką to nie jest tak źle. Już nie mogę sie doczekać dzisiejszego treningu. Jeszcze jedno są to moje pierwsze buty do biegania wiec moje odczucia mogą być mylne. Jak na razie odkryłem tylko jedną małą
wadę, są nią trochę krótkie sznurówki. Poza tym przebiegłem wczoraj
ok. 20 km, już wiem ze za dużo jak na pierwszy raz. :hejhej:
Jedyna gwiazda Wisły- Adam Małysz
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Sznurowki rzeczywiście sa krótkie w Jomach. A co do marathonów - nie wiem, czy się szybko nie zużyją przy takim dużym przebiegu, to przecież model ukierunkowany na starty...
Falco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dałeś mi teraz do myślenia :lalala: Jak sie rozlecą to przynajmniej będę miał satysfakcje że to przez ciężki trening, ale bądźmy optymistami narazie wszystko w porządku.
Jedyna gwiazda Wisły- Adam Małysz
artmar12
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Równierz biegam w/w obuwiu niestetu ze względu na kontuzjie przebiegły ze mna dopiero ok 100 km,stan po tym dystansie idealny ,buty wrte polecenia
<script width="180" id="nk_card" type="text/javascript" charset="UTF-8" src="http://nasza-klasa.pl/card/js/7855527/5dda7b0de1"></script>
jakow
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiele sklepów wymienionych w artykule sprzedaje jedynie piłkarskie buty marki Joma (tak jest np. w Krakowie). Pozostaje zatem Allegro, ale...
jeżeli ktoś woli przymierzyć buty przed zakupem i będzie w Rzeszowie lub okolicach, polecam hurtownię Profi Sport przy ul. Bardowskiego 1 - na pewno posiadają modele Carrera, Hispalis i Marathon, ceny: Marathon -150, Carrera i Hispalis - 130. Płatność wyłącznie gotówką.

Hurtownia mieści się w pobliżu dworców PKP i PKS, więc jeśli nawet będziecie w Rzeszowie przejazdem tylko możecie przy okazji kupić fajne buty... Można wcześniej zadzwonić i dowiedzieć się czy posiadają interesujący was model/rozmiar.
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w sklepie w chorzowie maja tylko model titanium.uwaga na numeracje ja wszystkie buty mam w rozmiarze 44 a jomy o tym numerze byly mi strasznie ciasne
Awatar użytkownika
pool
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam min. w Joma Titanium, dlatego pozwolę sobie zabrać głos. Zewnetrznie buty są w stanie bardzo dobrym, lekko starte na pięcie (biegam z pięty). Na poczatku po paru dniach biegania krótkich dystansów pobiegłem w nich dłuzsze wybieganie, po 12-tym kilometrze poczułem, że coś jest nie tak z prawa kostka, myslałem, że to kamyk lub cos w tym rodzaju w związku z narastającym bólem przerwalem bieg po 18-tym kilometrze i stwierdziłem, ze mam obtartą kostkę. Plastikowa wkładka usztywniająca piętę zrobiona z ostrego materiału przecieła wyściółki wewnetrzne a, że zbiegło się to z ugnieceniem się wkładki i obniżeniem (minimalnym) kostki to ją obtarła. Jomki poszły na dwa tygodnie do szafki czyli do czasu wygojenia się rany a ja wrócilem do starych Adidasów Response. Niestety nie dało się już w Jomach biegać, dopiero przeprowadzona operacja polegająca na rozcięciu materiału i skróceniu plastiku o ok. 0,5 cm wróciła je do biegu. Przebiegłem w nich od tego czasu ok. 400 km, w tym jedne zawody na 15 km. Buty są bardzo przewiewne, lekkie, wygodne, dobrze trzymaja się zarówno na suchym jak i mokrym asfalcie, niestety czuć jak słabnie w nich amortyzacja, praktycznie po 400 km przeznaczyłem je do treingów na miękkkim podłożu. Jak za te pieniądze (99 zl) to świetne buty, dobre dla poczatkującego biegacza który nie jest jeszcze zdecydowany czy biegi to jego pasja i nie chce wydać dużo pieniędzy. Osobiście kupie jeszcze Jomę ale pewnie jakiś droższy model.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Wprowadziłem kolejny update testów Jomy. Carrera V zaliczyły 1000km intensywnego biegania, z lekkimi obrażeniami, ale wyszły z tej potyczki zwycięsko. Na końcu tekstu dodałem kilka zdjęć i drobne komentarze oraz coś w rodzaju delikatnego podsumowania. Dla przypomnienia - link do testu, zmiany wprowadzone na końcu, nad adresami sklepów.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szkoda ,że po 2 miesiącach biegania w moim przypadku i biegaczy zaawansowanych praktycznie można by wyrzucić je do kosza. Płacąc dopłacając drugie tyle mamy buty, które spokojnie wytrzymają w lepszym stanie 3 razy dłuższy dystans żywotności. Mam tu na myśli Asicsy.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Arti, uważasz mnie za biegacza mało zaawansowanego? Biegam w nich od kwietnia, to mój podstawowy but przez ostatnie miesiące i jak na razie nie nadają się do kosza...
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po zamieszczonych zdjęciach spokojnie można już je odłożyć na półkę. Chyba ,że ktoś lubi wietrzyć nogi podczas biegu. Oczywiście amator te 1000 km przebiegnie w rok dlatego dla niego żywotność za 120-140 zł buta będzie opłacalna. Dla zaawansowanych zdecydowanie muszą być bardziej zaawansowane marki. Tego typu uszkodzenia,które pokazane zostały, u mnie w np Asicsach nie ma nawet po 3000 km. U mnie jedynie przeciera się siateczka po roku ale to tylko dlatego ,że najmniejszy palec od nogi mocno wypycham na zewnątrz - taka budowa palców, bardziej bulwiaste i wygięte na zewnątrz heeehehehe ale tylko te małe.

Właśnie sprawdziłem buty z szafki które mają ponad 2000 km. Nawet niteczka żadna się nie przetarła. Tylko w miejscu mojego małego palca ale to wiem,że kształt palca wypycha.

A podeszwa wygląda tylko lekko starta. Dodam,że biegam głównie po asfalcie ;-)

Nagor myślałem ,że dbasz o nogi ;-)

Ps. Jeśli buty będą niesłusznie zachwalane i akceptowane mimo zniszczeń,które zdecydowanie będą za wczesne to nie będzie podążać do poprawy jakości ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ