Początek

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Dysan14
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Siema.Mam 14 lat (skonczone) i zajołem sie bieganiem ale tak na poważnie.
Niedługo kupuje sobie buty oczywiscie odpowiednie dla mojej stopy i zainteresowalem sie treningiem
Do konca tego roku a nawet do konca zimy te jktora bedzie chcialbym polepszyc baze tlenowo (nie wim dokladnie jak na to mowice)
czytalem ze dobry treningiem jest trening na maraton wiec spisalem sobie plan Maraton - 24 tygodniowy plan dla początkujących
i tu moje pytanie.
Czy nie bedzie on zbyt intensywny jak dla mnie?
myslalem wiec o skroceniu niedzielnego biegu max do 15 km bo so tam bardz odlugie biegi i jeszcze jedno
so tam przebiezi w sekundach liczone
czy nie moge ich zmienic na dystans
jak so 20 sekundowe to przykladowo 100m a 30 sekundowe to 150-200m
Prosze o odpowiedz tylko ludzi znajoczych sie troche na tym(czytaj Nagora i MichalJ Fredzia i tych co majo cos do powiedzenia na ty mforum)
Teraz cos os sobie
14 lat
165 cm wzrostu
53kg wagi
Dystans: raczej srednie 800-1500
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Dysan14][img]http://runmania.com/f/1121664a0c0727345e7fbcc99b4f51c0.gif[/img][/url]
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Odpowiedź jest prosta: najbliższy klub, trener, grupa. Tam skieruj swe kroki. Samemu to można drapać się po plecach, ale na pewno nie trenować biegi, szczególnie, gdy nie ma się o tym pojęcia. Taka jest brutalna prawda. Z forum i internetu nie nauczysz się techniki, czucia organizmu, przełamywania pewnych barier, poprawnego wykonywania treningów itd.
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

NO to posłodziłeś zarządcą nie ma co tylko jednego Ci brakuje, poprawnej piswoni, a tak swoja drogą majac 14 lat to ja bym grał w piłke latał po dworze z kolegami i cieszył sie dzieciństwem....
gg 3305061
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No nie wiem... Kenijczycy zaczynają w wieku sporo niższym niż 14 lat a efekty mają super :ble: Nagor ma racje chłopak powinien zgłosić się do klubu :oczko:
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak ktos chce trenowac i pracowac to dlaczego ma grac w pilke z kolegami. Ja uwazam ze moze spokojnie zaczynac. Oczywiscie pod okiem trenera.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ