Komentarz do artykułu Baza zawodników. Nowość!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Oczywiście u nas też nie wszystkie są świetne - ale jakoś się to będę starał kontrolować i generalnie starać się podnosić jakość.
Na MaratonyPolskie.pl jest lepsza?
Tylko, że tam trzeba szukać - to mnóstwo roboty.
Swoją drogą, to jak się dowiedzą o bazie, to może i sami przyślą do redakcji swoje zdjęcia?
Tylko, że tam trzeba szukać - to mnóstwo roboty.
Swoją drogą, to jak się dowiedzą o bazie, to może i sami przyślą do redakcji swoje zdjęcia?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie, tam też jest słaba.
Ale to nie jest wyznacznik.
Jest kilka wyznaczników zdjęć jakie tutaj będziemy umieszczali.
1. Pokazują zawodników którzy są w bazie
2. Są dobrej jakości
3. Jeśłi nie są dobrej jakości to są przynajmniej szczególne - np stare, trudno dostępne itd.
To nie ma być kolejna baza zdjęć jakich w internecie pełno na temat człapania w maratonach i wpadania na metę.
To ma być pokazanie zawodników w różnych sytuacjach, tak, zeby ich można było łatwo potem rozpoznać.
Podam wam przykład dlaczego to jest ważne.
Wczoraj - byłem współkomentatorem w Sport Klub zawodów w Lille. Poszło mi bardzo kiepsko (przepraszam wszystkich widzów
) głównie dlatego, bo nie znałem zawodników.
Ja ich znam z Tabel - ale jak widzę w telewizji to oprócz największych gwiazd nie znam twarzy pozostałych.
Nasza baza ma sprawić to, ze staną się ROZPOZNAWALNI. Czyli jak będziesz widział bieg na 1500m to będziesz wiedział kto jest kto bez konieczności patrzenia w jakies Tabele z numerami.
Ale to nie jest wyznacznik.
Jest kilka wyznaczników zdjęć jakie tutaj będziemy umieszczali.
1. Pokazują zawodników którzy są w bazie
2. Są dobrej jakości
3. Jeśłi nie są dobrej jakości to są przynajmniej szczególne - np stare, trudno dostępne itd.
To nie ma być kolejna baza zdjęć jakich w internecie pełno na temat człapania w maratonach i wpadania na metę.
To ma być pokazanie zawodników w różnych sytuacjach, tak, zeby ich można było łatwo potem rozpoznać.
Podam wam przykład dlaczego to jest ważne.
Wczoraj - byłem współkomentatorem w Sport Klub zawodów w Lille. Poszło mi bardzo kiepsko (przepraszam wszystkich widzów

Ja ich znam z Tabel - ale jak widzę w telewizji to oprócz największych gwiazd nie znam twarzy pozostałych.
Nasza baza ma sprawić to, ze staną się ROZPOZNAWALNI. Czyli jak będziesz widział bieg na 1500m to będziesz wiedział kto jest kto bez konieczności patrzenia w jakies Tabele z numerami.
Moje uwagi.
* All-time, 400m pp mężczyzn - brak niektórych liter, zamiast tego są znaki zapytania.
* Dlaczego u mężczyzn jest najpierw 110m ppł, a pod spodem 400m pp, a u kobiet odwrotnie?
* Jak to jest z wynikiem Gajdusa z półmaratonie. Bo chyba oficjalnie w tabelach widnieje rekord Gładkiego. No a może się mylę, ale to chyba kontrowersyjny przypadek.
* Proponuję obok nazwisk podawać narodowość, nie każdy musi znać wszystkie flagi.
* Proponuję w dziale wyników w poszególnych sezonach podać miejsca, które zdobył zawdonik. Przykładowo w 2004 roku Igrzyska w Atenach. Mamy podene czasy, nie ma miejsca.
* "2004-08-13-2004-08-29" - Tak zapisana data jest mało czytelna.
* Rubryka "wiatr" może być pominięta.
* All-time, 400m pp mężczyzn - brak niektórych liter, zamiast tego są znaki zapytania.
* Dlaczego u mężczyzn jest najpierw 110m ppł, a pod spodem 400m pp, a u kobiet odwrotnie?
* Jak to jest z wynikiem Gajdusa z półmaratonie. Bo chyba oficjalnie w tabelach widnieje rekord Gładkiego. No a może się mylę, ale to chyba kontrowersyjny przypadek.
* Proponuję obok nazwisk podawać narodowość, nie każdy musi znać wszystkie flagi.
* Proponuję w dziale wyników w poszególnych sezonach podać miejsca, które zdobył zawdonik. Przykładowo w 2004 roku Igrzyska w Atenach. Mamy podene czasy, nie ma miejsca.
* "2004-08-13-2004-08-29" - Tak zapisana data jest mało czytelna.
* Rubryka "wiatr" może być pominięta.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No tak, co do Grzegorza Gajdusa i Piotra Gładkiego zgadza się, w Las Vegas był spadek ponad 200 m. Zaraz poprawimy. Reszta to sprawa dla admina.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No i prośba do zawodników - bądźcie wyrozumiali, że wasze osiągnięcia nie są jeszcze właściwie opisane, wyeksponowane.
To wymaga czasu.
To wymaga czasu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Sam pomysł oceniam na duże 6.
Tak jak Fredzio wspomniał trzeba być wyrozumiałym. Ten blędów nie robi kto nic nie robi...
Bez pomocy innych nie da się prowadzić tej tabeli.
Dość dobrze są opisane czołowi zawodnicy przy czym są duże braki i błędy w zawodnikach drugiej czy trzeciej ligi. Ponieważ moja mocną stroną jest maraton więc dam kilka przykładów:
Sylwetka Bogdan Dziuba, jest podane że najlepszy wynik w tym roku ma 2:23:50 uzyskany w Bratysławie(powinno był 2:23:43 uzyskany w Belfascie),
Chawawko Tomasz ma podany rekord życiowy 2:27:34 Apeldoorn(powinno być 2:24:24 La Rochelle 2003 rok)
ponadt ja czyli Bartkiewicz Krzysztof(z góry dzięki że mnie też umieściliście) podany jest rekord 2:27:39Krems (powinno być 2:23:47 Vise/Belgia/ 2004).
Ponadto co to znaczy stan;Aktywny(rozumiem zawodnik który nadal biega), więc Sękowski Piotr nie żyje chyba od trzech lat jak pamiętam, więc jego stan powinien być nieaktywny.
Na jaki e-mail można podać pełną swoją prawidłową progresję lub innych (jak się zna) by nie zaśmiecać tego wątku?
Pozdrawiam i gratuluje jeszcze raz pomysłu
Tak jak Fredzio wspomniał trzeba być wyrozumiałym. Ten blędów nie robi kto nic nie robi...
Bez pomocy innych nie da się prowadzić tej tabeli.
Dość dobrze są opisane czołowi zawodnicy przy czym są duże braki i błędy w zawodnikach drugiej czy trzeciej ligi. Ponieważ moja mocną stroną jest maraton więc dam kilka przykładów:
Sylwetka Bogdan Dziuba, jest podane że najlepszy wynik w tym roku ma 2:23:50 uzyskany w Bratysławie(powinno był 2:23:43 uzyskany w Belfascie),
Chawawko Tomasz ma podany rekord życiowy 2:27:34 Apeldoorn(powinno być 2:24:24 La Rochelle 2003 rok)
ponadt ja czyli Bartkiewicz Krzysztof(z góry dzięki że mnie też umieściliście) podany jest rekord 2:27:39Krems (powinno być 2:23:47 Vise/Belgia/ 2004).
Ponadto co to znaczy stan;Aktywny(rozumiem zawodnik który nadal biega), więc Sękowski Piotr nie żyje chyba od trzech lat jak pamiętam, więc jego stan powinien być nieaktywny.
Na jaki e-mail można podać pełną swoją prawidłową progresję lub innych (jak się zna) by nie zaśmiecać tego wątku?
Pozdrawiam i gratuluje jeszcze raz pomysłu
Żyje po to, by biegać
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zaraz Krzysiek podeślę Ci formularz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ponadto rekord Polski w Maratonie nie należy do Wandy Panfil-Gonzales gdyż uzyskała go na trasie w Bostonie gdzie różnica wzniesień pomiędzy startem a metą jest ok 100m w dół. W tabeli PZLA rekord przyznaje się Sobańskiej.
Żyje po to, by biegać
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Maraton kobiet poprawiony.
-
- Zaprawiony W Bojach
Szybko działacie. Tak trzymać
Żyje po to, by biegać
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Eee, no to nie jest jakaś nasza wielka zasługa.
To raczej można mieć pretensje, że od początku nie było dobrze.
Z indywidualnymi osiągnięciami lub życiówkami zawodników jest prawdopodobnie najgorzej - jest na pewno najwięcej braków.
Na szczęście dostajemy już od zawodników nowe rezultaty.
Ale namawiam wszystkich - jeśli znalazłeś się w bazie a widzisz, że nie ma tam jakiegoś twojego wyniku - przyślij, lub wprowadź do formularza.
http://bieganie.na11.pl/statystyka/inde ... =addresult
Każdy wynik zasługuje na pokazanie.
To raczej można mieć pretensje, że od początku nie było dobrze.
Z indywidualnymi osiągnięciami lub życiówkami zawodników jest prawdopodobnie najgorzej - jest na pewno najwięcej braków.
Na szczęście dostajemy już od zawodników nowe rezultaty.
Ale namawiam wszystkich - jeśli znalazłeś się w bazie a widzisz, że nie ma tam jakiegoś twojego wyniku - przyślij, lub wprowadź do formularza.
http://bieganie.na11.pl/statystyka/inde ... =addresult
Każdy wynik zasługuje na pokazanie.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jeżeli ktoś chce dodać większą ilość wyników powinien skorzystać z prostego formularza "excelowskiego", który można ściągnąć z naszej strony:
http://www.bieganie.pl/uploads/remus/formularz.xls
Wypełniony dokument należy wysłać na adres baza.bieganie@gmail.com. Instrukcja dotycząca formy danych wraz z przykładem znajdują się w pliku.
http://www.bieganie.pl/uploads/remus/formularz.xls
Wypełniony dokument należy wysłać na adres baza.bieganie@gmail.com. Instrukcja dotycząca formy danych wraz z przykładem znajdują się w pliku.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Zajrzalem do Wikipedii i tam straszne luki odnosnie nie tylko polskich zawodnikow ale trenerow z miedzynarodowymi sukcesami ( Kepka , Hausleber , Zabierzowski , Puzio ) .
Zoloze sie ze sami nic nie wiecie na temat nazwisk , ktore podalem .
Zoloze sie ze sami nic nie wiecie na temat nazwisk , ktore podalem .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0