Bieganie po plaży

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
ksiegowy
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie zbliża się sezon urlopowy ,więc powraca pytanie:
Czy bedąc nad naszym morzem biegać po plaży(dystanse pomiędzy 10-20 km), czy też poszukać na miejscu ścieżek leśnych i tam biegać.
PKO
Blady
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Podpinam się do pytania, może ma ktoś doświadczenie w bieganiu po plaży (nie za dziewczynami czy lodziarzem).
Półmaraton 4energy Katowice 21.09.08 - 02h00'56"
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zawsze jak jezdzilem na obozy do międzyzdroji, to czesto sie biegało po plazy, moze nie 20 km ale 10 czemu nie.pamietam ze łydki dostają nieźle w kość, ale osobiscie polecam, od czasu do czasu oczywiscie :hej:
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie lubię biegać po plaży, a już na pewno nie boso. leśne ścieżki są dużo przyjemnejsze.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
Kita
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli biegasz tuż przy wodzie, to pewnie masz trochę krzywo pod nogami.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Bieganie po plaży jak najbardziej, dobre na siłę nóg, zwłaszcza łydek. Warto wykorzystać taką okazję. Tylko może nie codziennie, ale rozbiegania spokojnie robić można.
I nie przestrasz plażowiczek :hejhej: .
ksiegowy
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzieki

Beata, kiedys czytałem chyba twój wpis na temat biegania boso po plaży,napisz prosze jaki dystans maksymalnie można sobie pozwolić na boso.
Ps
Wczasowiczek postaram się nie wystarszyć codziennie będę mył nóżki.
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18

Nieprzeczytany post

Cześć,

dystans zależy od indywidualnych predyspozycji (czytaj: aktualnego stanu łydek).
Ja bym Ci doradził biegać tak długo, żeby to jeszcze było przyjemne ;-)...

Pozdrawiam,
Lejek
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że 10 km po plaży wchodzi w nogi jak 15km po płaskim albo i lepiej.
vrs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak rozumiem na bosaka?
Michał

10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja dla samej radochy bym biegał na bosaka bardzo rzadko ejstem nad morzem to bym korzystał na całego.
gg 3305061
Blady
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam okazję sprawdzić i w praktyce zastosować się do waszych rad co do biegania po plaży. Uważam że jest to ciekawe doświadczenie jednak dłuższy trening może dać w kość. Jak tutaj ktoś zauważył jest trochę krzywo pod stopami o czym dają znać kostki, pobolewają mnie trochę, łydki u mnie jakoś mocno nie cierpią, inaczej jest z butami, trzeba uważać bo nie trudno zamoczyć. Jest natomiast jeszcze jeden plus, można spotkać wielu biegaczy, tych których miałem okazję mijać pozdrawiam.
Półmaraton 4energy Katowice 21.09.08 - 02h00'56"
rraadd
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

no właśnie też będę miał okazję się przekonać jak to jest - bo 10 sierpnia z żonką jedziemy do Łeby.

oczywiście nie mogę odpuścić takiej okazji i nie pobiegać po plaży :oczko: a raczej przy brzegu - bo po samym piasku po plazy gdzieś kawałek od brzegu to moim zdaniem nie to samo co przy samym brzegu, gdzie od czasu do czasu woda obmywa nogi :oczko:

mam zamiar biegać boso.... tylko się zastanawiam czy nie grozi takie bieganie jakimś przeziębieniem albo czymś w tym stylu...
nie mam doświadczeń w takim właśnie bieganiu i nie wiem czy dobrze zrobię, biegając w ten sposób...
bieganie- to jest to !
minął roczek ;-)
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rraadd pisze:no właśnie też będę miał okazję się przekonać jak to jest - bo 10 sierpnia z żonką jedziemy do Łeby.

oczywiście nie mogę odpuścić takiej okazji i nie pobiegać po plaży :oczko: a raczej przy brzegu - bo po samym piasku po plazy gdzieś kawałek od brzegu to moim zdaniem nie to samo co przy samym brzegu, gdzie od czasu do czasu woda obmywa nogi :oczko:

mam zamiar biegać boso.... tylko się zastanawiam czy nie grozi takie bieganie jakimś przeziębieniem albo czymś w tym stylu...
nie mam doświadczeń w takim właśnie bieganiu i nie wiem czy dobrze zrobię, biegając w ten sposób...
Przeziębienie od biegania boso ci na pewno nie grozi, już prędzej jak będziesz biegał bez koszulki gdy będzie zimno. Druga sprawa w Łebie są takie super warunki w laskach, że jeśli ci się znudzi plaża można wyskoczyć na trochę twardszy teren ale tam nie polecam biegać boso :)

Ostatnio pojawił się artykuł o bieganiu po plaży można z niego skorzystać:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=755
rraadd
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ten artykuł przecztałem kilka razy hehe ;-)

w ogóle mam tak dziwnie że zanim coś zrobię to poszperam w necie żeby się przygtować hehe
tak samo było z bieganiem - zanim zacząłem odwiedziłem ileś tam różnych stron o bieganiu i dopiero wtedy się za to wziąłem :oczko: ale jak widać na dobre mi to wyszło
tak samo w przypadku biegania po plaży- naczytałem się tego i owego żeby wiedzieć co i jak :oczko:

a skoro mówisz że w Łebie są takie fajne warunki to na pewno skorzystam z Twoich uwag Still Runner :oczko:

a biegać bez koszulki z samego rana raczej nie będę czy na boso po lesie też raczej nie :oczko:

jak sobie pomyślę o takiej możlwiości biegania po plaży czy po nadmorkim lasku to szkoda że będę tam tylko 7 dni :oczko:
bieganie- to jest to !
minął roczek ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ