EURO 2008

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja-nek pisze:Bramki i tak strzelał Polak :P
Teoretycznie wygralismy.
W praktyce do wygranej zabraklo jedynie 3 goli.
PKO
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

Obrazek
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A Żurawskiego ....uderzyła piłka hahahaaahah stał jak kołek i przypatrywał się jak inni grają przez całą I połowę !!!
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Ja-nek pisze: ale graliśmy składnie.
????????????
szkoda tylko, że błaszczykowski nie grał, a tak poza tym to trzymamy kciuki za następne mecze!!!

PS Leo Why !?!?!?
ksiegowy
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Oglądałem ale bez emocji ,kiedyś nie do pomyślenia.
obecnie bardziej interesują mnie moje wyniki w bieganiu
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja jestem w stanie wybaczyć naszym piłkarzom to, że nie umieją się wysłowić. Przymknę oko na to, że nie umieją celnie kopnąć, podać i że fatalnie przyjmują piłkę. Nawet daruję brak umiejętności dryblingu. Ale nie mogę wybaczyć fatalnej kondycji i fatalnego biegu. Pamiętam, że czytałem wywiad, że ich prędkość tlenowa to jakieś 4.20/km - czyli na poziomie bardzo słabych zawodniczek-kobiet, mniej więcej juniorek. Biegaja jakoś tak nieskładnie, wolno i po półgodzinie opadają z sił - zawsze mnie to drażni w naszych piłkarzach. Tym bardziej, że tacy Niemcy ganiają jak nakręceni przez cały mecz od jednej do drugiej bramki, to samo było poprzednio z Ekwadorem. Nasi tylko nieporadnie przebierają nóżkami.

Chyba umieścimy na stronie plan korepetycyjny dla piłkarzy ; )
Gregory
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To ze wiekszosc pilkarzy polskich nie lubi biegac to nic nowego...
To sa gwiazdy pilka ma sama do nich przylatywac.
Pamietam jak kolega ktory za juniora latal przeszkody dostal raz pilakrzy na trening,
pierwszy raz i ostatni powiedzial, towarzystwo po paru gorkach zdychalo i gdzies sie rozeszlo po parku:)

Dla kontrastu widuje czesto jak mlodzi adepci na pilkarzy w Szwecji czesto po skonczonym treningu technicznym
sami z siebie a to robia podbiegi a to pare kilometorw od tak zeby trzymac kondycje.
Nie ma wtedy z nimi trenera, widze ze chlopaki lataja bo sami wiedza ze to wazne.

Nie chodzi mi o krytyke totalna ale o stereotyp i ksztaltowanie pewnych cech juz na poziomie mlodziezowym.

Co do Lukasza Podolskiego, czy nie widac tu choc troche analogii powmiedzy np. sytacja Roberta Kubicy czy chocby z naszego
podworka Marcin i Tomek Lewandowskiego ktorzy gdzies tam w akcie despereacji mysleli o zmianie barw narodowych...
Dlaczego jest tak ze u nas w kraju nie potrafi sie wylowic i stowrzyc odpowiednie warunki do rozwoju utalentowanych
ludzi i to nie tylko tyczy sie sportu....? to raczej pytanie retoryczne...

Mam tu swoja teorie, niby czasy sie zmienily po 89 ale tak naprawde niewiele sie zmienilo szczegolnie na szczeblach
nizszych, czy to lokalnie, w wieszkszych i mniejszych miasteczkach, wsiach pozostal ten sam beton, Ci sami ludzi od lat
Tyczy sie to nie tylko instytucji publicznych ale i takze wladz, zarzodow klubow sportowych itd....

W zawiazku z czym mlodzi ludzie czuja sie bezsilni i szukaja swej szansy czestokroc poza granicami kraju...
a w nagorde czeka ich stek obelg jak pokazuje przyklad Lukasza Podolskiego ze zdrajaca itd...szkoda gadac.
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

NO cóz w końcu za t4renerea nie mamy polaka... A faktem jest że chłopakinie maja zasilania na mecze i padaja po kilku minutachjak takie zwykłe baterie... A powinn być jak duracel zasówać cały mecz i jezce po meczu...
gg 3305061
tomasz

Nieprzeczytany post

4:20 to jest źle?
Tylko, że w piłce bardziej chodzi o gotowość przez 90` do krótkich 0-30m sprintów.
Tylko pytanie brzmi, z jakiej bazy można do tego wytrenować, do tych sprintów? Jak to pogodzić z przygotowaniami technicznymi?

We wczorajszym meczu leżała najbardziej obrona, w zasadzie jej podstawy. Nasi nie wiedzą co znaczy krycie "każdy swego", wówczas nie odstepuje się piłkarza na krok. Oni biegali za piłką jak juniorzy na treningach.
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najlepiej to u nas zagrał Roger
Reszta cieniutko, 2 lata temu to chociaż walką nadrabialiśmy, teraz to już niczym. Rozklepali nas jak chcieli. Moze jakimś cudem strzelimy pierwsi gola Austri, bo w przeciwnym wypadku znowu będzie porażka
Mateusz
Dare for more!
77Mirek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To dopiero początek. Od Austrii jesteśmy jednak lepszą drużyną.
A później będziemy pewnie grali z Chorwacją o drugie miejsce i wyście
z grupy.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Może i lepszą drużyna ale Austria gra u siebie!!!
Awatar użytkownika
michał91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Prawda jest taka że Polacy nie zagrali tak tragicznie jak tu piszecie i nie zgadzam się z niektórymi stwierdzeniami
Po pierwsze nasi piłkarze łącznie przebiegli więcej kilometrów od niemców
Po drugie nie możemy równać piłkarzy z biegaczami bo to są dwie inne dyscypliny
Zgadzam się że najlepszym piłkarzem naszej reprezentacji był Roger(który nie biega zbyt ładnie technicznie i niezbyt szybko), racją również jest iż zagrali fatalnie w obronie. Moim zdaniem nasze najmocniejsze ogniwo eliminacji Jacek Krzynówek zagrał najgorzej.
O zwycięstwie niemców zdecydowały błędy indywidualne.
Nie ma co się oszukiwać że Niemieccy piłkarze są na tą chwilę lepsi i grają w mocniejszych ligach.
Mimo porażki dalej wierze w wyjście z grupy :oczko:
GG:1702523
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Warto by bylo przeprowadzic wywiad z Leo , odnosnie poziomu wybiegania i sprawnosci Polakow , w porownaniu do innych krajow .

To ze bieganie nie zawsze jest wyznacznia wyniku , sluzy przyklad Szarmacha , ktory jednoznacznym gestem powiedzial calemu swiatu na Mistrzostwach Swiata , ze chociaz bez kondycji , to jednak bramke strzelil .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

77Mirek pisze:To dopiero początek. Od Austrii jesteśmy jednak lepszą drużyną.
A później będziemy pewnie grali z Chorwacją o drugie miejsce i wyście
z grupy.
Trzy mecze i do domu, taka jest prawda. Wyjście z grupy to marzenie ściętej głowy. Jeśli uda się nie przegrać któregoś meczu, to już będzie osiągnięcie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ