Szczecin - szukam osób chętnych do wspólnego biegania
- saint
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
mieszkam w centrum Szczecina i samemu biegać często mi się niestety nie chce (nie ma mnie kto wyciągnać , ale jak juz ktos mnie wyciagnie to biegam z zapalem ), a i trochę niebezpiecznie czasami (szczególnie wieczorkiem)
biegam dystanse tak do 10 km ale myślę że wszystko jest do uzgodnienia (mam nadzieje kiedyś pobiec maraton - jak tylko ktoś mnie będzie systematycznie na biegi wyciągał )
jeżeli ktoś ma ochotę wspólnie pobiegać to zapraszam
do kontaktu: bieganie@zacheta.net
mam też zamiar zrobić stronę o bieganiu w Szczecinie i zamieścić tam opisy ciekawych tras i miejsc do biegania itp (a może ktoś zna adres takiej strony ?)
pozdrawiam
Saint
mieszkam w centrum Szczecina i samemu biegać często mi się niestety nie chce (nie ma mnie kto wyciągnać , ale jak juz ktos mnie wyciagnie to biegam z zapalem ), a i trochę niebezpiecznie czasami (szczególnie wieczorkiem)
biegam dystanse tak do 10 km ale myślę że wszystko jest do uzgodnienia (mam nadzieje kiedyś pobiec maraton - jak tylko ktoś mnie będzie systematycznie na biegi wyciągał )
jeżeli ktoś ma ochotę wspólnie pobiegać to zapraszam
do kontaktu: bieganie@zacheta.net
mam też zamiar zrobić stronę o bieganiu w Szczecinie i zamieścić tam opisy ciekawych tras i miejsc do biegania itp (a może ktoś zna adres takiej strony ?)
pozdrawiam
Saint
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Ze Szczecina i okolic jest sporo biegaczy, niestety zauważyłam że zaglądający tutaj są rozsiani po całym mieście i okolicach.
Zapraszamy w najbliższą niedziele do lasku przed wejściem na teren kąpieliska Arkonka o 11-tej. Do przebiegniecia bedzie 5,5 km, ale można poznać sporo biegających osób. Może uda Ci się trafić na kogoś biegającego w centrum
Zapraszamy w najbliższą niedziele do lasku przed wejściem na teren kąpieliska Arkonka o 11-tej. Do przebiegniecia bedzie 5,5 km, ale można poznać sporo biegających osób. Może uda Ci się trafić na kogoś biegającego w centrum
- saint
- Zaprawiony W Bojach
Szczerze mówiąc nie liczyłem na tak szybki odzew
Oczywiście będę w niedziele (mam nadzieje że ktoś biega moim tempem )
A co myślisz o stworzeniu strony n/t biegania w Szczecinie i okolicach ? Szukałem takowej ale nie udało mi się znaleźć. A przydała by się bo jak do tej pory nie znalazłem np sklepu w którym można liczyć na fachową poradę przy zakupie butów do biegania (a może po prostu takich nie ma w Szczecinie). Brakuje mi też informacji o lokalnych imprezach biegowych w naszym mieście. Informacje o większości z nich ukazują się niestety dopiero na dzień wcześniej w piątkowym wydaniu Kuriera. A może już gdzieś jest taka strona ?
Oczywiście będę w niedziele (mam nadzieje że ktoś biega moim tempem )
A co myślisz o stworzeniu strony n/t biegania w Szczecinie i okolicach ? Szukałem takowej ale nie udało mi się znaleźć. A przydała by się bo jak do tej pory nie znalazłem np sklepu w którym można liczyć na fachową poradę przy zakupie butów do biegania (a może po prostu takich nie ma w Szczecinie). Brakuje mi też informacji o lokalnych imprezach biegowych w naszym mieście. Informacje o większości z nich ukazują się niestety dopiero na dzień wcześniej w piątkowym wydaniu Kuriera. A może już gdzieś jest taka strona ?
- PiotrP
- Zaprawiony W Bojach
witaj w klubie saint, popatrz na strone martonypolskie.pl tam mozna sobie odnalesc program imprez biegowych w calej Polsce na ten rok, ewentualnie czasopismo Jogging
Piotr
- saint
- Zaprawiony W Bojach
witaj Piotrze
przegladalem juz wiekszosc stron o bieganiu w Polsce ale sa tam raczej duze imprezy i opisane dosyc skromnie, a imprezy w stylu bieg wokol jeziora glebokie raczej nigdy sie tam nie znajda , poza tym zeby znalezc wszystkie imprezy w naszym wojewodztwie trzeba odwiedzic kilka serwisow bo na kazdym jakiejs tam jeszcze nie ma
a na takiej lokalnej stronie o bieganiu bedzie mozna nawet zamiescic opinie uczestnikow biegów, zdjecia itp
co Wy na to ?
przegladalem juz wiekszosc stron o bieganiu w Polsce ale sa tam raczej duze imprezy i opisane dosyc skromnie, a imprezy w stylu bieg wokol jeziora glebokie raczej nigdy sie tam nie znajda , poza tym zeby znalezc wszystkie imprezy w naszym wojewodztwie trzeba odwiedzic kilka serwisow bo na kazdym jakiejs tam jeszcze nie ma
a na takiej lokalnej stronie o bieganiu bedzie mozna nawet zamiescic opinie uczestnikow biegów, zdjecia itp
co Wy na to ?
- saint
- Zaprawiony W Bojach
no jak to sie nie dzieje, przeciez juz w najblizsza niedziele jest wielki bieg w lasku arkonskim
mysle ze gdyby takie informacje byly gdzies na jakies stronie publikowane to znalazlo by sie wiecej chetnych (chocby ja, serwis bieganie.pl odwiedzam od dosyc dawna ale dopiero teraz zapisalem sie na forum)
pozdrawiam
P.S. jest juz pierwszy news na stronie
(Edited by saint at 3:58 pm on June 25, 2003)
mysle ze gdyby takie informacje byly gdzies na jakies stronie publikowane to znalazlo by sie wiecej chetnych (chocby ja, serwis bieganie.pl odwiedzam od dosyc dawna ale dopiero teraz zapisalem sie na forum)
pozdrawiam
P.S. jest juz pierwszy news na stronie
(Edited by saint at 3:58 pm on June 25, 2003)
- adamus100
- Stary Wyga
pomysl strony jest dobry, tylko tak naprawde wiele osob i tak znajduje to co trzeba w tym serwisie,
Moze dolacze do Was w niedziele...zobaczymy...
a ktos biegnie z Was w polmaratonie gryfa?
Moze dolacze do Was w niedziele...zobaczymy...
a ktos biegnie z Was w polmaratonie gryfa?
- saint
- Zaprawiony W Bojach
strona ma mieć charakter typowo lokalny - raczej nie bedzie tu jakichś ogólnych informacji bo te można znaleźć w każdym serwisie
chcialbym natomiast by znalazly sie tam informacje o sklepach w Szczecinie gdzie mozna kupic dobry i tani sprzet do biegania (buty,skarpety, koszulki itp), opis tras do biegania (np trasa spod urzedu miejskiego na glebokie z pomiarem jej odleglosci w kilku miejscach), zdjecia z imprez (zabiera ktos aparat w niedziele ?), moze jakies wspolne wyjazdy na imprezy biegowe gdzies dalej itp,
takich rzeczy na pewno nie bedzie na ogolnopolskich serwisach a przydalyby sie
oczywiscie licze na Wasza pomoc przy jej tworzeniu
chcialbym natomiast by znalazly sie tam informacje o sklepach w Szczecinie gdzie mozna kupic dobry i tani sprzet do biegania (buty,skarpety, koszulki itp), opis tras do biegania (np trasa spod urzedu miejskiego na glebokie z pomiarem jej odleglosci w kilku miejscach), zdjecia z imprez (zabiera ktos aparat w niedziele ?), moze jakies wspolne wyjazdy na imprezy biegowe gdzies dalej itp,
takich rzeczy na pewno nie bedzie na ogolnopolskich serwisach a przydalyby sie
oczywiscie licze na Wasza pomoc przy jej tworzeniu
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Co do niedzieli to zabieram aparat, ale niestety mam tradycyjny, nie cyfrowy. Może próba modelarstwa biegowego?
W półmaratonie Gryfa nie biegnę osobiście, ale po raz dwunasty (włącznie z kilkoma "dwudziestkami", które zastapił półmaraton) będę kibicować, hałasować, robić zdjęcia. Startuje jak zwykle domowy reprezentant.
W półmaratonie Gryfa nie biegnę osobiście, ale po raz dwunasty (włącznie z kilkoma "dwudziestkami", które zastapił półmaraton) będę kibicować, hałasować, robić zdjęcia. Startuje jak zwykle domowy reprezentant.
- saint
- Zaprawiony W Bojach
z tego co widzialem to wsrod osob ktore ukoncza maja losowac dwa wyjazdy na maraton w Nowym Jorku takze jest o co walczyc
zastanawia mnie tylko jedna rzecz, bieg ma sie zaczac o godz 12.00 a na godz 13:45 przewidziano wreczenie nagrod, z kolei w informacjach o biegu podaja ze limit czasowy wynosi 2:30, rozumiem ze przez tyle czasu trasa bedzie zamknieta dla ruchu czy jak to jest ?
(Edited by saint at 2:12 pm on June 26, 2003)
zastanawia mnie tylko jedna rzecz, bieg ma sie zaczac o godz 12.00 a na godz 13:45 przewidziano wreczenie nagrod, z kolei w informacjach o biegu podaja ze limit czasowy wynosi 2:30, rozumiem ze przez tyle czasu trasa bedzie zamknieta dla ruchu czy jak to jest ?
(Edited by saint at 2:12 pm on June 26, 2003)
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Teoretycznie trasa jest zamknięta cały czas za wyjątkiem tych momentów kiedy przejeżdżają tramwaje, samochody i chodzą ludzie.
Piotrze trzymam kciuki i mam nadzieje że też wystartujesz.
O modelarstwie biegowym można poczytać i pooglądać je tutaj:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=876
Niestety wzorzec nie jest dostepny w internecie, ale jakoś sobie można poradzić.
Piotrze trzymam kciuki i mam nadzieje że też wystartujesz.
O modelarstwie biegowym można poczytać i pooglądać je tutaj:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=876
Niestety wzorzec nie jest dostepny w internecie, ale jakoś sobie można poradzić.