Przepisy dla biegaczy
-
- Rozgrzewający Się
- Posty: 25
- Rejestracja: 17 paź 2007, 14:46
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: ANGLIA Peterborough
Wiadomo ,ze bieganie jest TEZ dobrym sposobem na przemyślenie pewnych spraw. I tak sobie pomyslałam podczas treningu,ze moze z zwiazku z tym ,ze duzo osób szuka informacji na temat zdrowego ,racjonalnego odżywiania podczas uprawiania sportu (MY MOWIMY O BIEGANIU) i oczywiscie urozmaiconych posilków, moze kazdy z Nas poda chociaz jeden przepis na to co spozywa w ciagu dnia ,bo tak szczerze mowiac to mi sie juz koncza pomysły.
Tak ,pewnie teraz myslicie przeciez to forum o bieganiu a Ona JAKIES kulinaria wprowadza ale tak naprawde to sama szukam w Waszych postach cos na temat jedzonka a niechce mi sie szukac po innych forach przepisów na dobre jedzenie dla osob uprawiajacych ten sport ze wzgledu na mala ilosc czasu.
P.S jestem wierna bieganie.pl hihi.
-Ja np.zeby w nocy w pracy nie obzerac sie niewiadomo czym najczesciej zabieram salatke warzywna bez majonezu.czasami dodam do niej tunczyka.
-albo ryz z jogurtem
Tak ,pewnie teraz myslicie przeciez to forum o bieganiu a Ona JAKIES kulinaria wprowadza ale tak naprawde to sama szukam w Waszych postach cos na temat jedzonka a niechce mi sie szukac po innych forach przepisów na dobre jedzenie dla osob uprawiajacych ten sport ze wzgledu na mala ilosc czasu.
P.S jestem wierna bieganie.pl hihi.
-Ja np.zeby w nocy w pracy nie obzerac sie niewiadomo czym najczesciej zabieram salatke warzywna bez majonezu.czasami dodam do niej tunczyka.
-albo ryz z jogurtem
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Posty: 10535
- Rejestracja: 19 cze 2001, 04:38
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Lokalizacja: lokalna
- Kontakt:
Sa przepisy , sa .
Wystarczy poszukac na forum .
Wystarczy poszukac na forum .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Posty: 32176
- Rejestracja: 10 lip 2002, 15:20
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- Lokalizacja: Polska cała :)
Ja - podam mój najbardziej standardowy przepis.
Ale robię go oczywiście w domuu.
Jest tak lekki (Montigniacki), że zaraz po nim mogę wychodzić biegać.
Makaron - z najprostszym sosem - Aglio Olio et Peperoncino.
Czyli oliwa, czosnek, ostre papryczki.
Czas przygotowania - 10-12 minut plus czas gotowania wody
Składniki (na dwie - trzy osoby):
Makaron (Spagetti) z pszenicy Durum (Semoliny) - 500 g
Oliwa z oliwek - 4-6 łyzek stołowych
Ząbki czosnku - 3
Ostra Paryczka - 1
Ser Grana Padano najlepiej w kawałku (wole niż Parmezan) - ile kto lubi
Trochę bazylii
Czas start
- Do gotującej, osolonej wody wrzucamy makaron
- Ścieramy ser
- Siekamy czosnek, papryczki i mieszamy ze sobą.
- Siekamy bazylię,
- Kiedy po około 10 minutach upewniamy się, że makaron jest już blisko wyjecia, wlewamy na patelnię oliwę i podgrzewamy
- Odcedzamy makaron, lekko oblewamy chłodną wodą, żeby już dalej nie miękł (musi być al'dente - czyli lekko twardy) i wrzucamy do miski
- na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i papryczki - chwilę mieszamy - (5-6 sekund, żeby czosnek nie zaczął brązowieć)) - i wlewamy to do miski z makaronem, mieszamy
- wrzucamy na to starty ser, mieszamy
- dorzucamy posiekaną bazylię
Gotowe

i jak smakuje




Ale robię go oczywiście w domuu.
Jest tak lekki (Montigniacki), że zaraz po nim mogę wychodzić biegać.
Makaron - z najprostszym sosem - Aglio Olio et Peperoncino.
Czyli oliwa, czosnek, ostre papryczki.
Czas przygotowania - 10-12 minut plus czas gotowania wody
Składniki (na dwie - trzy osoby):
Makaron (Spagetti) z pszenicy Durum (Semoliny) - 500 g
Oliwa z oliwek - 4-6 łyzek stołowych
Ząbki czosnku - 3
Ostra Paryczka - 1
Ser Grana Padano najlepiej w kawałku (wole niż Parmezan) - ile kto lubi
Trochę bazylii
Czas start
- Do gotującej, osolonej wody wrzucamy makaron
- Ścieramy ser
- Siekamy czosnek, papryczki i mieszamy ze sobą.
- Siekamy bazylię,
- Kiedy po około 10 minutach upewniamy się, że makaron jest już blisko wyjecia, wlewamy na patelnię oliwę i podgrzewamy
- Odcedzamy makaron, lekko oblewamy chłodną wodą, żeby już dalej nie miękł (musi być al'dente - czyli lekko twardy) i wrzucamy do miski
- na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i papryczki - chwilę mieszamy - (5-6 sekund, żeby czosnek nie zaczął brązowieć)) - i wlewamy to do miski z makaronem, mieszamy
- wrzucamy na to starty ser, mieszamy
- dorzucamy posiekaną bazylię
Gotowe

i jak smakuje





- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Posty: 3442
- Rejestracja: 16 paź 2004, 22:35
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Lokalizacja: Lublin
- Kontakt:
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Posty: 359
- Rejestracja: 21 mar 2008, 12:59
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: zabrze
- Kontakt:
mniam uwielbiam makarony!!! az zglodnialem od tych zdjec ide cos przekąsić



run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
www.sklepbiegacza.pl - polecam
-
- Rozgrzewający Się
- Posty: 25
- Rejestracja: 17 paź 2007, 14:46
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: ANGLIA Peterborough
Wojtek a mógłbys mi wskazac droge do tych przepisów bo w DIETA I SUPLEMENTY jakos ich nie widze.(fakt nosze okulary
)do czytania)ale naprawde nie rzuciło mi nic szczególnego np.jak podal fredzio.Owszem jest podane co mozna jesc a czego nie ale Ja to wiem chodzi mi o gotowe przepisy.
dzisiaj
-warzywa i rybka gotowane na parze +ryż



dzisiaj
-warzywa i rybka gotowane na parze +ryż
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Posty: 10535
- Rejestracja: 19 cze 2001, 04:38
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Lokalizacja: lokalna
- Kontakt:
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Rozgrzewający Się
- Posty: 25
- Rejestracja: 17 paź 2007, 14:46
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: ANGLIA Peterborough
czyli POTRAWY MAKARONOWE!!!!! tak to jest ujete ale gdyby to było odrazu na odpowiednim forum to napewno nie zawracałabym wam głowy!!!
Dziekuje ,ze podales mi linka napewno ugotuje sobie cos z tych przepisów.
Dziekuje ,ze podales mi linka napewno ugotuje sobie cos z tych przepisów.
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Posty: 3438
- Rejestracja: 09 paź 2007, 17:57
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: Słupsk
Niestety, dieta i suplementacja to nowy dział, ja powolutku przerzucam ze zdrowia i melanżu pasujące tu dyskusje, ale to otrwa jeszcze miesiące, zanim przejrze wszystko.
-
- Wyga
- Posty: 146
- Rejestracja: 15 lut 2005, 11:55
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: lubuskie
No z innego forum, ale moze sie przyda:agula pisze:AHA ale jak ktos ma ochote to prosze o wiecej nie tylko cos z makaronu
http://super-sylwetka.pl/przepisy.html
pozdrawiam
TeQuila
TeQuila
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Posty: 10535
- Rejestracja: 19 cze 2001, 04:38
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Lokalizacja: lokalna
- Kontakt:

Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- arkadiuszm
- Rozgrzewający Się
- Posty: 21
- Rejestracja: 08 maja 2008, 12:24
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: Wrocław
- Kontakt:
Penne z pesto
Szybkie i bardzo smaczne. Bierzemy trochę makaronu Penne ewentualnie Fusilli, gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy pesto około 2 łyżek stołowych, mieszamy i posypujemy parmezanem.
Tylko pamiętajmy, że słoiczek pesto trzeba zjeść w ciągu 4 dni od otwarcia.
Szybkie i bardzo smaczne. Bierzemy trochę makaronu Penne ewentualnie Fusilli, gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy pesto około 2 łyżek stołowych, mieszamy i posypujemy parmezanem.
Tylko pamiętajmy, że słoiczek pesto trzeba zjeść w ciągu 4 dni od otwarcia.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Posty: 1570
- Rejestracja: 04 cze 2007, 21:02
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: Poznań
- Kontakt:
a to czemu ? Nie wytrwa w lodówce dłużej ?
- arkadiuszm
- Rozgrzewający Się
- Posty: 21
- Rejestracja: 08 maja 2008, 12:24
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Lokalizacja: Wrocław
- Kontakt:
Z tego co wiem, niestety nie.Edi pisze:a to czemu ? Nie wytrwa w lodówce dłużej ?