POMOCY!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niedlugo zamiast forum biegania.pl bedziemy mieli forum bravogirl.pl xDDD :hahaha:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
PinUpGirl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zejdzie z dziewczyny...
rabarbarka_16 pisze:
OK teraz kto mi powie jak usunąć ten mój temacik i w ogóle jak będę mieć zapytanko to napiszę nowe.
Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to nie zakładaj nowego tematu ale pisz w tym jeśli nie znajdziesz wcześniej odpowiedzi na forum.
rabarbarka_16 pisze: O! już mam. Ludzie! Jadę w następną sobotę po buty do biegów. Czy opłaca się kupować takie z różnymi duperelami jak np. Jakieś wywietrzniki, amortyzatory, pochłaniacze wilgoci itp. Czy wystarczą wygodne i z twardą podeszwą. Jakie kupić by nie mieć kontuzji??? :hej:
Na początek wystarczą zwykłe wygodne z dobrą amortyzacją (moim skromnym zdaniem).
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kupiłam buciki, ale już mi się podeszwa zciera. Kurde, pieniądze wyrzucone w błoto :ojnie:
- Powiedz mi, co jest takiego wyjątkowego w bieganiu? (...)
- To prawie jak latanie. Jesteś lekki, jesteś najszybszą rzeczą w kosmosie, jakbyś nic nie ważył. Wysysasz prędkość z Drogi Mlecznej i czujesz, że możesz dotknąć gwiazd.
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A takie .ładne były, z koroną....
- To prawie jak latanie. Jesteś lekki, jesteś najszybszą rzeczą w kosmosie, jakbyś nic nie ważył. Wysysasz prędkość z Drogi Mlecznej i czujesz, że możesz dotknąć gwiazd.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z jaka korona? Mozna po polsku :lalala: ? :D Chodzi Ci o znaczek korony narysowany na bucie xD? Jak tak to .. :bum:
Obrazek
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a Co to za buty? jaka firma i model mozes pokazać? napisać?
gg 3305061
Nipponson86
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

"A takie .ładne były, z koroną...." :hahaha: :hahaha: :hahaha: .No comments... :lalala:
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Firma?- Deichman. Tylko teraz nie wiem, czy to przez buty, czy przez to moje specyficzne bieganie. Normalnie jak biegnę, to (przynajmniej inni tak uważają) że śmiesznie ustawiam stopę przy lądowaniu. A jak ktoś stoi dalej to może sobie pomyśleć, że w ogóle nie podnoszę nóg.
Ja uważam, że biegam zupełnie normalnie, a te buty to zwyczajne badziewie.
Awatar użytkownika
pinky
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Koleżanko, zainwestuj w jakies buty tylko do biegania. Jeśli nie masz wystarczająco dużo kasy żeby kupić takie buty o jakich wspominaja znawcy na tym forum, kup sobie zwyczajne ale do biegania. I wcale nie muszą to być jakies super firmówki z bieżacego sezonu. W sklepie sportowym pełno jest takich butów. Jeśli spytasz sprzedawce na 100% Ci poradzi. Ja np kupiłam model z zeszłego sezonu. Owszem, lepiej by było gdyby były w różowe serduszka... ;-) Ale nie o piękno tu chodzi a o Twoje zdrowe nogi! Ważne jest żeby były dobre i żebyś nie zrobiła sobie krzywdy. I nie patrz na to czy są ładne czy nie! Z własnego doświadczenia wiem, że większość nie nalezy do cudnych. I rozumierm że mogłas wybrać z korona bo akurat te Ci sie podobały. Osobiście uważam że w Daichmann można sobie kupić ładne sandałki ale nie buty do biegów.
Bieg z Psem 4,7 km czas 28,20
(z pauzą na psią kupę)

[url=http://runmania.com/rlog/?u=pinky][img]http://runmania.com/f/daea4d0b55ef6c16f04b8997a51e7e6a.gif[/img][/url]
michalsyn17
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Za 2 miesiace skoncze 17 lat. Biegam od 8 miesiecy. Moj czas na 1 km. na tartanie to 2:37 . I mam pytanie czy z takim czsem miałbym szanse dostac sie na mistrzostwa Polski??
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

michalsyn17 pisze:Witam. Za 2 miesiace skoncze 17 lat. Biegam od 8 miesiecy. Moj czas na 1 km. na tartanie to 2:37 . I mam pytanie czy z takim czsem miałbym szanse dostac sie na mistrzostwa Polski??
W Twoim wieku nie biega sie 1000m na MP. Za to biega sie 800m/1500m. Zeby dostac sie na MP musisz wypelnic minimum, ktore znajdziesz na pzla.pl ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

słodycze to najprostszy sposob na zaopatrzenie sie w zbedny tluszczyk :hej: wiec polecam jednak powstrzymywac sie od nichi zastapic je owocami, tez sa slodkie i przy tym zdrowe.na odchudzanie polecam djete jabłkową :hej: i biegaj regularnie to na pewno zobaczysz efekty, pozdrawiam
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to niezly czas jak na taki staz treningowy.sproboj swoich sil na 1500, powodzenia
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
michalsyn17
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki za odpowiedz. a mam kolejne pytanie, jesli mam 17 lat to jestem w jakiej kategorii -Junior młodszy?? I do kiedy??
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pinky! Dzięki, że mnie (jako jedyna) rozumiesz:)
Witam kolegę "Juniora młodszego".
ODPOWIEDZ