Pomoc w doborze butow
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam
biegam juz jakies pol roku i z moimi starymi butami biegowymi postanowilem sie pozegnac i wraz z nowym sezonem zakupic cos lepszego.
mam:185 cm
waze: 85 kg
stopa: naturalna
do dyspozycji mam 200 zl
wczoraj bylem w Decathlonie i przymierzylem kilka par:
-ASICS Gel Lynx
-KELENJI Kiprun 1000
-NEW BALANCE M 924
a i byly jakies mizuno ale jakos do mnie marka nie przemawia (nie mialem z nimi zadnej stycznosci)
i tu prosze o pomoc sam nie moge podjac decyzji jakos kelenji byly najwygodniejsze, a jednoczensie widzac NB za 219 zl mysle Okazja
a Asics to ponoc klasyka w butach biegowych
POMOCY
biegam juz jakies pol roku i z moimi starymi butami biegowymi postanowilem sie pozegnac i wraz z nowym sezonem zakupic cos lepszego.
mam:185 cm
waze: 85 kg
stopa: naturalna
do dyspozycji mam 200 zl
wczoraj bylem w Decathlonie i przymierzylem kilka par:
-ASICS Gel Lynx
-KELENJI Kiprun 1000
-NEW BALANCE M 924
a i byly jakies mizuno ale jakos do mnie marka nie przemawia (nie mialem z nimi zadnej stycznosci)
i tu prosze o pomoc sam nie moge podjac decyzji jakos kelenji byly najwygodniejsze, a jednoczensie widzac NB za 219 zl mysle Okazja
a Asics to ponoc klasyka w butach biegowych
POMOCY
-
- Zaprawiony W Bojach
Asics to firma specjalizujaca sie w produkowaniu butów biegowych. Jak dla mnie bardzo dobza firma. mam jej butki i maja supcio amortyzacje:D
gg 3305061
-
- Wyga
widze ze specjalnie nikt nie chce sie podjac pomocy z doborem butow 
a buty w decath;onie w tej promocyjnej cenie schodza i sa juz ostatnie sztuki
prosze niech ktos sie wypowie tresciwie

a buty w decath;onie w tej promocyjnej cenie schodza i sa juz ostatnie sztuki
prosze niech ktos sie wypowie tresciwie
-
- Zaprawiony W Bojach
ok proszę bardzo
Asics Gel Lynx buty dla pronatora , poziom biegacza średniozaawansowany
KELENJI Kiprun 1000 buty dla neutralnego, poziom biegacza zaawansowany
NB M924 buty dla neutralnego , poziom zaawansowany
jeśli jesteś neutralny to Asics odpada, masz więc do wyboru NB lub Kalenji, Kalenji są dla biegacza poniżej 80kg a Ty masz więcej więc wybór padła na NB, masz w nim wkładkę amortyzacyjną Absorb z tyłu i przodu buta, mostek stabilizujący krok Stability Web oraz podeszwę zewnętrzną z kauczuku węglowego trudnościeralnego, cholewka wykonana z siateczki bardzo oddychająca
Asics Gel Lynx buty dla pronatora , poziom biegacza średniozaawansowany
KELENJI Kiprun 1000 buty dla neutralnego, poziom biegacza zaawansowany
jeśli jesteś neutralny to Asics odpada, masz więc do wyboru NB lub Kalenji, Kalenji są dla biegacza poniżej 80kg a Ty masz więcej więc wybór padła na NB, masz w nim wkładkę amortyzacyjną Absorb z tyłu i przodu buta, mostek stabilizujący krok Stability Web oraz podeszwę zewnętrzną z kauczuku węglowego trudnościeralnego, cholewka wykonana z siateczki bardzo oddychająca
Tomek
-
- Wyga
mam jeszcze jedna rozterke co do tych NBTomek Michałowski pisze:
Ty masz więcej więc wybór padła na NB, masz w nim wkładkę amortyzacyjną Absorb z tyłu i przodu buta, mostek stabilizujący krok Stability Web oraz podeszwę zewnętrzną z kauczuku węglowego trudnościeralnego, cholewka wykonana z siateczki bardzo oddychająca
jak je przymierzylem i przetruchtalem kilka metrow wydaly mi sie wyjatkowo twarde.
do tej pory biegalem w podstawowym modelu Kelenji w ktorych prucz pianki
nie bylo zadnego systemy amortyzujacego a i tak wydaja mi sie mieksze i lepiej amortyzujace niz NB924
-
- Zaprawiony W Bojach
jeśli nie czujesz od początku komfortu w NB to ich nie kupuj ,po co masz się potem katować na treningu, nie myślałeś może o ASICS GT 2130, wspaniały but treningowy z górnej półki , sprawdzony i rekomendowany
Tomek
-
- Wyga
cena bliska 400 zl mnie odstrasza
250 na NB w Deie aktualnie stac
cathlon to max na jaki mnie aktualnie stac
pojde jeszcze raz i przymierze te NB moze w koncu mi spasuja
250 na NB w Deie aktualnie stac
cathlon to max na jaki mnie aktualnie stac
pojde jeszcze raz i przymierze te NB moze w koncu mi spasuja
- lejek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:18
Cześć,
jakbyś bardzo chciał i był zdecydowany na te buty to mogę Ci je kupić i przywieźć do Krakowa. Będe w Kraku w sobotę i niedzielę...
Pozdrawiam,
Lejek
jakbyś bardzo chciał i był zdecydowany na te buty to mogę Ci je kupić i przywieźć do Krakowa. Będe w Kraku w sobotę i niedzielę...
Pozdrawiam,
Lejek
-
- Zaprawiony W Bojach
chłopaki
u nas panuje taka zasada ,że każdy sklep ma swoją politykę cenową dostosowaną do rynku, jeśli jednak w Krakowie sprzedają je taniej wystarczy powiedzieć to sprzedawcy w Warszawie, on to sprawdzi i sprzeda Wam po takiej cenie jak w Krakowie
u nas panuje taka zasada ,że każdy sklep ma swoją politykę cenową dostosowaną do rynku, jeśli jednak w Krakowie sprzedają je taniej wystarczy powiedzieć to sprzedawcy w Warszawie, on to sprawdzi i sprzeda Wam po takiej cenie jak w Krakowie
Tomek
-
- Wyga
TomekTomek Michałowski pisze:chłopaki
jesli dobrze zrozumialem to jesli te buty kosztuja w Warszawie 179zl a w Krakowie 259zl to moge sie w Krakowie upomniec o cene warszawska ??
-
- Zaprawiony W Bojach
jak najbardziej , jeśli tyle kosztują u nas to również za tyle je sprzedamy w Krakowie
Tomek