Na poczatek moze podam kilka niezbednych informacji o sobie:
wzrost:174
waga:~60
stopa:neutralna
Aktualnie realizuje plan 10-cio tygodniowy, docelowo chcialbym biegac 3xtyg po ok 1h. Niestety biegam po betonie/asfalcie itp.

Planuje zakup butow w trybie natychmiastowym. Poczatkowo chcialem sobie kupic jakies "bardziej wypasione", kiedy skoncze plan 10-cio tygodniowy(jako nagrode) i bede absolutnie pewny, ze chce uprawiac ten sport. Doszedlem jednak do wniosku, ze nie warto czekac i lepiej na poczatek kupic jakies tansze. Na pewno szybciej sie zuzyja i wtedy nastepne beda juz lepszej jakosci i firmy.
Przedzial cenowy to 100-150zl czyli raczej niewiele. Z tego co czytalem, za takie pieniadze moge nabyc buty firmy joma albo kalenji(w decathlon).
Czy ktos z forumowiczow moze mi powiedziec cos wiecej na temat tych producentow?? Ktore modele sa odpowiednie dla mojej stopy??
Ewentualnie moge wydac 200-250zl ale pod warunkiem, ze beda juz lepszej firmy. Za te pieniadze chyba mozna juz kupic jakis podstawowy model asics lub nb. Na obecna chwile, przy moim poziomie zaawansowania, wykluczam mozliwosc zakupu butow za 400zl, jak mi doradzano w sklepie firmowym nb.
pozdrawiam:
Piotrek