plan treningowy na pół maraton

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
jarek1990
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, biegam już w miarę swobodnie i bez większego zmęczenia na odcinku 10km. Biegam ze średnią intensywnością 80 - 82 % hrmax.
Chce wkrótce zacząć jakiś plan na pół maraton. Fajny jest ten na 21 km dla początkujących z bieganie.pl, ale wolałbym biegać 5 razy w tygodniu i z większą ilością przebieżek itp. Mogę wybrać ten dla średnio- zaawansowanych, ale ja nie startowałem w zawodach i nie wiem czy nie będzie znowu za bardzo intensywny. Mój wzrost to 193 cm, mam 18 lat i waże 76kg. Co mi radzicie? A może jakiś inny plan...
PKO
Dark3r
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:04
Życiówka w maratonie: 04:09:36

Nieprzeczytany post

Ja biegam ten:
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=432
już 4 tydzień, w niedzielę potrafi dać w kość:)
jarek1990
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A dało by się zrobić coś z tym planem dla ambitnych początkujących? Czemu on jest tylko przez 3 razy w tygodniu? Czy mógłbym dodać jakieś 2 dni do niego?
jarek1990
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy mogę zacząć plan na 21 km dla AMBITNYCH początkujących czy będzie to zbyt obciążające?
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to zró sobie jeden dzień z tego planu i sie okaze czy dasdz rade czy nie.
gg 3305061
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Browser,
Po jednym dniu to sie nic nie okaze.

Jarek1990,
Przy kazdym planie z tego co pamietam sa pewne wstepne zalozenia. Jak ich nie spelniasz, to w konsekwencji mozesz jeszcze byc nie gotowy zeby trenowac wg danego planu.
Ten plan dla sredniozaawansowanych na poczatku jest dosyc lagodny, ale pozniej to wcale nie jest takie easy.
Plan treningowy to nastepstwo akcentow i nie mozesz wybrac planu dla siebie sugerujac sie tym, ze udalo Ci sie wykonac trening zaplanowany na jeden (sic!) dzien czy nawet tydzien.
jarek1990
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No ok dzięki. Skusze się chyba na ten dla średnio-zaawansowanych. Najwyżej nie dam rady.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ