chondromolacja rzepki-pytania
- THUNDERMAN
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mnie coś podobnego bolało z tydzień. Ostatnio terapia dziwnego rehabilitanta przynosi skutek. "Prądy dyfuzyjne" - coś takiego okazało się bardzo skuteczne na rozluźnianie mięśnia (takiego spod kolana do biodra). Wczoraj biegałem 3 km i nic!! 

LIVE TO RUN, RUN TO LIVE!
- Psychotic
- Wyga
Taka kwestia mnie niepokoi...
Czy jeśli MRI było robione pod kątem uszkodzeń acl i mcl, to czy może być taka sytuacja, że na opisie zabraknie informacji o wystąpieniu chondromalacji? Bo jak miałem robione usg to ortopeda stwierdził, że ją mam, a z kolei na MRI nic o chrząstce stawowej nie jest wspomniane. Jest mowa o cechach uszkodzenia więzadeł, że łąkotki b/z, że w tkance miękkiej jest przestrzeń o gęstosci torbieli [chyba, ze to to] i że innych zmian się nie stwierdza.
Więc jak to jest z tą chondromalacją? :D
Czy jeśli MRI było robione pod kątem uszkodzeń acl i mcl, to czy może być taka sytuacja, że na opisie zabraknie informacji o wystąpieniu chondromalacji? Bo jak miałem robione usg to ortopeda stwierdził, że ją mam, a z kolei na MRI nic o chrząstce stawowej nie jest wspomniane. Jest mowa o cechach uszkodzenia więzadeł, że łąkotki b/z, że w tkance miękkiej jest przestrzeń o gęstosci torbieli [chyba, ze to to] i że innych zmian się nie stwierdza.
Więc jak to jest z tą chondromalacją? :D
[size=75][i][b]jest ryzyko, jest zabawa
albo piargi albo sława[/i][/b][/size]
albo piargi albo sława[/i][/b][/size]
-
- Rozgrzewający Się
miałem robioną artroskopie i wyszło na to ze mam chondromalacje rzepki 1 stopni.lekarz nie wyjaśnił co to znaczy.czy mógłby mi ktoś powiedzieć tak 'po ludzku " co to jest????proszę o odpowiedz.pzdr