Witam,
Jestem użytkownikiem Irivera T10 1Gb i nie zamieniłabym go na zaden inny odtwarzacz!. Wygladem moze ustepuje wielu odtwarzaczom, ale jesli szukasz porzadnego sprzetu TO KUPUJ SMIALO!!!
Poprzednio mialam Irivera clix 2gb aczkolwiek zamienilam go na T10. NIeodpowiadała mi obsługa modelu Clix - dotykowy ekran sprawiał ze odtwarzacz byl ciagle brudny co mnie irytowało
Jesli chodzi o firme - Iriver robi swietne odtwarzacze (swietny dzwiek, obsluga, prawie bezaawaryjny sprzet).
Dla biegacza T10 jest idealny!, przeciwstrzasowy, dosyc trudno go porysowac, łatwy w obsłudze. Biegam z tym odtwarzaczem w czasie deszczu i nic sie z nim nie stało:):) Czesto trzymam go w tylnej kieszonce leginsow, gdzie ulega "zapoceniu" i równiez najwidoczniej mu to nie przeszkadza

Ponadto zaletą jest długi czas odtwarzania ktory uzalezniony jest od baterii AA/akumulatorka. Jedyna wada jest waga mp3 - ze wzgledu na zasilanie "paluszkiem". Mnie osobiscie nie przeszkadza.
co do sluchawek? uzywam Creative E-630. Sa to sluchawki douszne i rowniez jestem z nich bardzo zadowolona. Nie wypadaja z uszu i eliminuja zewnetrzny hałas...wiec nalerzy zwrucic uwage na nadjezdzajace pojazdy

. Kabelek w sluchawkach jest miekki, elastyczny co nie powoduje "sterczenia" na mrozie.
Jesli masz jakies pytania to pisz smialo:)
a.