Witam!
Mam zamiar przebiec na jesieni swoj pierwszy w życiu maraton korzystając z treningu dla początkujących.
Mam jednak pytanie - jaki maraton polecacie, który odbywa się na jesień?
Na pewno większość z Was ma wyrobione zdanie o różnych trasach i organizacji poszczególnych imprez, dlatego chcialbym wiedzieć co polecacie.
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
Maraton na jesień
- kosa1964
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Biec do przodu z podniesioną głową!
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
najbliżej będziesz miał do Wrocławia (14.09) jest też Warszawa (28.09) i największy maraton w Polsce - Poznań(12.10).
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
przepraszam, ale nie rozumiem. rozjaśnij mi o co pytaszXmageR pisze:zeli a mam pytanie po tym planie 10 tyg w jakim maratonie moge wystąpić ile km ??
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
- Jog
- Wyga
Nie wiem czy zrozumiałem. Hasło "Plan 10 tyg." kojarzy mi się z dojściem do biegania bez zatrzymania przez 30 minut. Zresztą sam wspomniałeś, że jesteś początkującym. Dobrze rozumiem? Jeśli tak, to czy dobrze rozumiem, że na jesień chcesz przebiec maraton????? Teoretycznie jest to możliwe, tylko po co się tak spieszyć? Założyłeś się z kimś o coś? Bo z takim nastawieniem możesz sobie zrobić sporo krzywdy (kontuzje). Mój plan to ukończyć maraton, ale po dwóch latach biegania, w tym całym roku przygotowań do samego dystansu.XmageR pisze:zeli a mam pytanie po tym planie 10 tyg w jakim maratonie moge wystąpić ile km ??
W każdym razie życzę powodzenia, tylko nie zapomnij o rozsądku.