Witam
Mam zamiar stosować Plan odchudzający. I może ktoś go stosował i może mi powiedzieć czy jest dobry ? I kiedy najlepiej biegać? Słyszałam, że rano bo szybciej zaczyna się spalać tłuszczyk. Czy to prawda ?
Pozdrawiam
>> Plan odchudzający
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Jak sie biega rano to pozniej ma sie dobre samopoczucie przez reszte dnia. A czy sie lepiej tluszczyk spala? wydaje mi sie, ze tak samo jak zawsze Najlepiej biegaj o takiej porze jakiej mozesz Pamietaj zeby zachowac odpowiednia przerwe miedzy ostatnim posilkiem. Zeby nie bylo przykrych niespodzianek
-
- Rozgrzewający Się
Witam !
Ja tez jestem poczatkujaca, ale zaczynam od planu 10-cio tygodniowego.
W zwiazku z tym poprosze o rade : jaka powinnam miec rozgrzewke ? Nadmienie tylko, ze biegam rano - podobno wtedy rozgrzewka powinna byc dluzsza czy intensywniejsza, zeby "obudzic" miesnie, czy to prawda ?
Ja tez jestem poczatkujaca, ale zaczynam od planu 10-cio tygodniowego.
W zwiazku z tym poprosze o rade : jaka powinnam miec rozgrzewke ? Nadmienie tylko, ze biegam rano - podobno wtedy rozgrzewka powinna byc dluzsza czy intensywniejsza, zeby "obudzic" miesnie, czy to prawda ?
-
- Rozgrzewający Się
a jeszcze takie pytanie.
Jeśli chcę biegać po południu gdzieś godz 15-16 to po tym mogę zjeść normalnie dwa posiłki ? Czy przy palnie odchudzającym to nie wskazane ?
Jeśli chcę biegać po południu gdzieś godz 15-16 to po tym mogę zjeść normalnie dwa posiłki ? Czy przy palnie odchudzającym to nie wskazane ?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Możesz zjeść dwa posiłki (tylko żeby odstęp między nimi ne był 15 min ) Pierwszy w ciągu godziny od zakończenia treningu. Wtedy przyswajane są lepiej białka do odbudowy mięśni i węglowodany do odbudowy rezerw glikogenu. Drugi do godz 19, który powinien zawierać głównie warzywa i białko czyli kurczak lub rybka (np. tuńczyk czy łosoś)jaszczurka__ pisze:a jeszcze takie pytanie.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=-lisio-][img]http://runmania.com/f/af7d2d3ee37f231c2dc1c7cdf67f4d04.gif[/img][/url]
- Nagor
- Ekspert/Trener
Jasne, że możesz, ale dwa posiłki po 16... to brzmi poważnie. No chyba że kładziesz się b. późno. Co do rozgrzewki, to przy planie biegowo-marszowym warto na początku pomaszerować szybkim krokiem, potruchtać chwilę, porobić jakieś wymachy rękami, nogami - musisz to wyczuć. Zawodnicy bardziej zaawansowani biegaja na rozgrzewkę np. 3km. Początkujący musi zachować pewne proporcje (żeby rozgrzewka nie była cięższa niż sam trening ; )). W skrócie - marszobieg plus delikatne ćwiczenia gimnastyczne.
- Ciernograf
- Stary Wyga
- Kontakt:
Może to się wyda wam dziwne, ale ja wykonuję rozgrzewkę opisaną w "planie odchudzającym". I to jest cała moja rozgrzewka. Ale nie wiem czy to jest odpowiednia rozgrzewka czy nie ;].