Pulsometr!POMOCY!
-
- Rozgrzewający Się
Witam!
Szukam pulsometru ktory posiada taka funkcje:
Timer
Jest to funkcja przydatna do dosyć specjalistycznego treningu. Timer daje nam możliwość sparametryzowania stopera w taki sposób, aby co z gróy określoną liczbę sekund (czy minut) wydawał dźwięk. Kiedy jest to przydatne?
Wyobraźmy sobie, że robimy szybki trening na stadionie – i wiemy, że aby spełnić założenia treningowe musimy biegać każde 100 m w 17 sekund. Ustawiamy, zatem Timer na 17 sekund – i co 17 sekund możemy się zorientować czy spełniamy założenia.
Bardziej wyrafinowane stopery – posiadają Timer, który można parametryzować bardziej szczegółowo: czyli dźwięk po 30 sek, potem po 60, potem po 20, potem po 10 itd. Zazwyczaj liczba kolejnych sekwencji jest ograniczona do jednocyfrowej liczby.
Taka funkcja przydatna jest przy treningu interwałowym: czyli biegniemy szybko przez 30 sekund a następnie truchtamy odpoczywając przez 60 – i znów sytuacja się powtarza – 30 s biegu i 60 odpoczynku.
Jesli ktos zna jakies pulsometry od tych najtanszych do 200-300zl to bylbym wdzieczny za pomoc:)A wiecie moze czy pulsometr SIGMA SPORT PC 15 posiada tak funkcje?
Szukam pulsometru ktory posiada taka funkcje:
Timer
Jest to funkcja przydatna do dosyć specjalistycznego treningu. Timer daje nam możliwość sparametryzowania stopera w taki sposób, aby co z gróy określoną liczbę sekund (czy minut) wydawał dźwięk. Kiedy jest to przydatne?
Wyobraźmy sobie, że robimy szybki trening na stadionie – i wiemy, że aby spełnić założenia treningowe musimy biegać każde 100 m w 17 sekund. Ustawiamy, zatem Timer na 17 sekund – i co 17 sekund możemy się zorientować czy spełniamy założenia.
Bardziej wyrafinowane stopery – posiadają Timer, który można parametryzować bardziej szczegółowo: czyli dźwięk po 30 sek, potem po 60, potem po 20, potem po 10 itd. Zazwyczaj liczba kolejnych sekwencji jest ograniczona do jednocyfrowej liczby.
Taka funkcja przydatna jest przy treningu interwałowym: czyli biegniemy szybko przez 30 sekund a następnie truchtamy odpoczywając przez 60 – i znów sytuacja się powtarza – 30 s biegu i 60 odpoczynku.
Jesli ktos zna jakies pulsometry od tych najtanszych do 200-300zl to bylbym wdzieczny za pomoc:)A wiecie moze czy pulsometr SIGMA SPORT PC 15 posiada tak funkcje?
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Sigam posiada ta funkcje ale tam nie nazywa sie to timerem tylko poprostu ustawiasz jedna z funkcji treningu interwalowego, wprowadzasz dane i gotowe. Polar również ma taka funkcje ale raczej za 200-300zl takiego nie kupisz.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
jak nie zwracasz uwagi na wyglad to jedno i to samo, a jezeli lubisz trendy sprzet to fit watch
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
ja mam sigmę i jestem średnio zadowolony - nie ma światełka (duża wada), oraz przy bieganiu w taką pogodę, jak mam go na ręku to gubi obraz - pewnie jest nieszczelny.
Pozatym ok
za tę cenę warto
Pozatym ok

[url=http://runmania.com/rlog/?u=aolesins][img]http://runmania.com/f/1f8a6a254b727ad4b3be2d11bf661f5a.gif[/img][/url]
10K - 46:23
15K - 1:17:33
21.097K - 1:42:15
10K - 46:23
15K - 1:17:33
21.097K - 1:42:15
-
- Rozgrzewający Się
Przepraszam ale nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem, że za taką cenę warto. Moja sigma fit watch skończyła żywot na ścianie zaraz po skończonym treningu. Powód? Beznadziejna obsługa, zbyt miękie przyciski, no i pulsometr za tą kasę musi posiadać podświetlanie. Wcześniej używałem wynalaska za 50 zł i podświetlanie było, miał też bardziej czytelny interfejs. Pozdrawiam.