Bieg na zakończenie sezonu w Bielsku - Białej
- JosefBB
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bieg na Szyndzielnie i Finał Grand Prix BBOSiR w Biegach Górskich
Bielsko-Bialski Ośrodek Sportu i Rekreacji oraz Kolej Linowa Szyndzielnia zapraszają w dniu 7 listopada 2004 r. (niedzilea) na:
Bieg na Szyndzielnie
Finał Grand Prix BBOSiR w Biegach Górskich
Start o godzinie 11:00 przy dolnej stacji Kolejki Linowej Szyndzielnia.
Biuro zawodów czynne w dniu imprezy w godzinach 10:00-10:45 obok dolnej stacji kolejki.
Wpisowe 5 zł dorośli, młodzież szkolna 3 zł.
http://www.um.bielsko.pl/bb/dzialy/tury ... elnia-bieg
P.S. Śniegu jeszce nie ma, pogoda w górach ostatnio jak w lecie. Jeśli będzie słońce to będzie bajecznie. Zapraszam wszystkich do Bielska, nawet jeśli nie biegają to pokibicują.
Bielsko-Bialski Ośrodek Sportu i Rekreacji oraz Kolej Linowa Szyndzielnia zapraszają w dniu 7 listopada 2004 r. (niedzilea) na:
Bieg na Szyndzielnie
Finał Grand Prix BBOSiR w Biegach Górskich
Start o godzinie 11:00 przy dolnej stacji Kolejki Linowej Szyndzielnia.
Biuro zawodów czynne w dniu imprezy w godzinach 10:00-10:45 obok dolnej stacji kolejki.
Wpisowe 5 zł dorośli, młodzież szkolna 3 zł.
http://www.um.bielsko.pl/bb/dzialy/tury ... elnia-bieg
P.S. Śniegu jeszce nie ma, pogoda w górach ostatnio jak w lecie. Jeśli będzie słońce to będzie bajecznie. Zapraszam wszystkich do Bielska, nawet jeśli nie biegają to pokibicują.
Co tu dużo gadać - trzeba robić swoje
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki Josef za info. Dałem znać bratu i może się pojawi. Sam bym chętnie przyjechał, ale w tym roku to już raczej niemożliwe. Powodzenia i napisz jak było.
- JosefBB
- Stary Wyga
Obawiam się że relacja będzie wyłącznie z pozycji kibica. W lecie kompletnie zgubiłem formę a dokładnie po zawodach w Brennej "O Breńskie Kierpce" - po prostu chyba "przegrzałem". Ale jak się pojawię tam to na pewno jedno zdanie komentarza się pojawi.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Te zawody w Brennej mają w sobie tajemnicę - stratowałem tam w zeszłym roku i się "przegrzałem" również złapałem ból Achillesa który ciągnął się za mną kilka miesięcy, dla Dawidka to chyba były ostatnie zawody (może się mylę?).
Natomiast na Szyndzielnię biegłem raz tzn strasznie mocno ruszyłem i jak mnie "postawiło" to już do końca musiałem maszerować. Brat mial zamiar wystartować, ale wczoraj skręcił nogę w górach potłukł się i jest w gipsie.... no ale chyba chętnych nie zabraknie...
Natomiast na Szyndzielnię biegłem raz tzn strasznie mocno ruszyłem i jak mnie "postawiło" to już do końca musiałem maszerować. Brat mial zamiar wystartować, ale wczoraj skręcił nogę w górach potłukł się i jest w gipsie.... no ale chyba chętnych nie zabraknie...
- JosefBB
- Stary Wyga
Witam tak jak obiecałem króciutko o biegu:
Dzisiejsza trasa na Szyndzielnię to szlak biegnący z lewej strony kolejki (dla mnie do tej pory nie znany) o - wydaje mi się - nie zbyt trudnym przekroju. Najtrudniejsza końcówka - po stromym zbiegu wspinaczka na szczyt. Jednak niebezpieczne było mnóstwo liści przykrywające wolne kamienie oraz miejscami grząski teren ( można było nieźle wylądować). Na górze pierwszy śnieg. Jednak tak jak wspomniałem nie podjąłem walki. Treningowo kwadrans po starcie na przetarcie a i tak udało mi sie dogonić końcówkę - było miło ale czas niestety jak na spokojnym treningu. Zwycięzca w czasie około 24 min - ja niecałe 37.
No i cóż - teraz czas zacząć sezon zimowy.
Oby do wiosny
Pozdrawiam
Dzisiejsza trasa na Szyndzielnię to szlak biegnący z lewej strony kolejki (dla mnie do tej pory nie znany) o - wydaje mi się - nie zbyt trudnym przekroju. Najtrudniejsza końcówka - po stromym zbiegu wspinaczka na szczyt. Jednak niebezpieczne było mnóstwo liści przykrywające wolne kamienie oraz miejscami grząski teren ( można było nieźle wylądować). Na górze pierwszy śnieg. Jednak tak jak wspomniałem nie podjąłem walki. Treningowo kwadrans po starcie na przetarcie a i tak udało mi sie dogonić końcówkę - było miło ale czas niestety jak na spokojnym treningu. Zwycięzca w czasie około 24 min - ja niecałe 37.
No i cóż - teraz czas zacząć sezon zimowy.
Oby do wiosny

Pozdrawiam
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Kiedyś bieg był organizowany przez Georga i biegł po prawej stronie kolejki stromymi ścianami, dopiero wyżej były fragmenty lżejsze no i końcówka na szczyt. Wydaje mi się że miałem ok. 29 min ale nie jestem pewien. W każdym razie dzięki za relację - w tym roku macie jeszcze cross w Węgierskiej Górce, chciałem tam jechać, ale akurat tego dnia pracuję...
-
- Rozgrzewający Się
Witam co prawda te posty są lekko leciwe ale mam pytanie czy biegi opisane w tych postach odbywają się nadal ? Byłbym zainteresowany więc proszę o jakieś informacje
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Najtrudniejsze ale i najwspanialsze są zwycięstwa nad samym sobą nad własnymi słabościami"
Ryszard Kapuściński
Ryszard Kapuściński
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
hejka BBSOiR zakonczył edycje tych biegów pewnie ze wzgledu na nie duza popularnosc, zreszta na która sami sobie orgowie zapracowali (terminy,propaganda,zero doswiadzcen z imprez biegowych, zero klimatu itp)
Pan Georg jeszcze jakis bieg organizuje np. w Ustroniu biegi na Czantorie i na Równice ale o tych biegach raczej tylko w lokalnych mediach informuja
Jak tak dalej pójdzie to tzreba bedzie zabrac sprawy w swoje rece!
Pan Georg jeszcze jakis bieg organizuje np. w Ustroniu biegi na Czantorie i na Równice ale o tych biegach raczej tylko w lokalnych mediach informuja
Jak tak dalej pójdzie to tzreba bedzie zabrac sprawy w swoje rece!
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- JosefBB
- Stary Wyga
w takim razie ja już dziś, jeszcze przed rozpoczęciem sezonu, proponuje zrobić impreze na jego zakończenie.
miejsce - dokładnie takie jak przy poprzednich edycjach, czyli szczyt Szyndzielni, może Klimczoka...
termin - proponuję po pierwszych opadach śniegu!!! wtedy ta góra jest Wielka
co wy na to?
miejsce - dokładnie takie jak przy poprzednich edycjach, czyli szczyt Szyndzielni, może Klimczoka...
termin - proponuję po pierwszych opadach śniegu!!! wtedy ta góra jest Wielka
co wy na to?
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
ok, moze do tego czasu zbierze sie wieksza grupka chetnych. Musze przyznac ze ostatnio aktywowałem 3 osoby do biegania 
"Harpagan Extreme Run?"

"Harpagan Extreme Run?"
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
- JosefBB
- Stary Wyga
bez sędziów, bez swiadków, bez medali, do upadłego.... hehe moze być fajnie, trzebaby tylko upowszechnic wiadomość o takim wydarzeniu!Jarkovsky pisze:"Harpagan Extreme Run?"
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Dobra Joosef to moze zrob najpierw maja zaprawe przed sezonem 

- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
My tu gadu gadu o zakonczeniu sezonu a on ledwo co sie zaczol. Tu jest kalendarz biegow górskich na tegoroczny sezon.
12.04.2008 – Mistrzostwa Polski w Biegu na Krótkim Dystansie, Góra Św.Anny, seniorzy, juniorzy, juniorki – kat.M, seniorki – kat.I
26.04.2008 – Mistrzostwa Świata na Długim Dystansie, Horton in Ribblesdale, Anglia, www.threepeaksrace.org.uk, kat.MM
1.05.2008 – Montee du Grand Ballon, Willer-sur-Thur, Francja, GP WMRA, www.montee-grandballon.com, kat.M
10.05.2008 – Bieg na Chełmiec, Szczawno Zdrój
11.05.2008 - XII Ogólnopolski Górski „Bieg Magurki”, Bielsko-Biała, kat.I
18.05.2008 - Běh na Radhošť, Rožnov pod Radhošťem, Czechy, kat.M
24.05.2008 – Course des 2 Bains, Ovronnaz, Szwajcaria, GP WMRA, www.coursedes2bains.org, kat.MM
24.05.2008 - Horský běh na Lysou horu, Ostravica, Czechy, www.behnalysou.cz, kat.M
7.06.2008 – Bieg o Breńskie Kierpce, Mistrzostwa Polski w Biegu Anglosaskim, Brenna, M:kat.M, K:kat.I
15.06.2008 – International Berglauf Meran, Merano, Włochy, GP WMRA, kat.MM
21.06.2008 - IV Bieg na Jedną Milę, Cięcina, www.wegierska-gorka.opg.pl
21.06.2008 - Beh na Martinské hole, Martin, Słowacja, kat.M
22.06.2008 – Mistrzostwa WMRA Juniorów Młodszych, Susa, Włochy, www.atłeticasusa.it, kat.MM
28.06.2008 – Mistrzostwa Europy Weteranów, Lenzerheide, Szwajcaria, kat.M
28.06.2008 - X Międzynarodowy Bieg Górski „Żar 2008”, Międzybrodzie Źywieckie, www.czernichow.com.pl, kat.M
28.06.2008 – Beh na Poludňovy Gruň, Mistrzostwa Słowacji, Vratna
12.07.2008 – Mistrzostwa Europy, Zell am Harmersbach, Niemcy, , www.ZellamHarmersbach2008.eu.tf, kat.MM
27.07.2008 – Bieg na Pilsko, Mistrzostwa Polski Weteranów, Korbielów
3.08.2008 – Schlickeralm Berglauf, Telfes, Austria, GP WMRA, www.schlickeralmlauf.com, kat.MM
9.08.2008 – Małe Biegi Śnieżnickie, Mistrzostwa Polski Młodzików, Międzygórze
10.08.2008 – Bieg Śnieżnicki, Mistrzostwa Polski Seniorów, Juniorów i Juniorów Młodszych, Międzygórze, www.bckf.bystrzyca.pl, kat.M
10.08.2008 – Feuerkogel Berglauf, Ebensee, Austria, GP WMRA, www.feuerkogel-berglauf.org, kat.MM
16.08.2008 - 3.Bieg Górski - Szczytna 2008, Szczytna, www.szczytna.pl, kat.I
23.08.2008 - Rokytnice n. Jizerou – Dvoračky, eliminacje czeskie do mistrzostw świata, Czechy
30.08.2008 - Horský kros Gerlach, Gerlachov, eliminacje słowackie do mistrzostw świata, Słowacja
31.08.2008 - VIII Bieg na Szczyt Rysianki, Żabnica, www.wegierska-gorka.opg.pl
31.08.2008 – Kitzbüheler Hornlauf, Kitzbühel, Austria, www.hornlauf.com, kat.M
6.09.2008 – Mistrzostwa Świata Weteranów, Dolna Morawa, Czechy, www.wmmr.com kat.M
7.09.2008 - Morava - Králický Sněžník, Czechy, www.kralicak.cz kat.M
14.09.2008 – Mistrzostwa Świata Seniorów i Juniorów, Crans Montana, Szwajcaria, www.wmrt2008.org,
13-14.09.2008 - Lawina – Międzynarodowy Marszozbieg Śnieżka-Samotnia, www.szkolagorska.com
27.09.2008 – Międzynarodowe Młodzieżowe Mistrzostwa Polski, Ustrzyki Dolne, www.ustrzyki-dolne.pl/sport, M: kat.M, K: kat.I
27.09.2008 – Schneeberglauf, Puchberg, Austria, GP WMRA, www.schneeberglauf.at, kat.M
4.10.2009 – Tek na Šmarno Goro, Lublana, Słowenia, GP WMRA, www.smarnagora.com, kat.MM
11.10.2008 - Běh na Praděd, Hvězda, Czechy, kat.M
12.10.2008 - Dukielski Bieg Górski na Górę Cergową, Dukla
26.10.2008 – Trofeo Vanoni, Morbegno, Włochy, kat.MM
8.11.2008 - Beh Dlouhymi Zahony, CZE, 11,3 km + 408 m – 408 m, www.maratonstav.cz, kat.M
9.11.2008 - X Cross Beskidzki Węgierska Górka – Przybędza, www.wegierska-gorka.opg.pl
Gdyby tu czegos brakowało prosze napisac.
12.04.2008 – Mistrzostwa Polski w Biegu na Krótkim Dystansie, Góra Św.Anny, seniorzy, juniorzy, juniorki – kat.M, seniorki – kat.I
26.04.2008 – Mistrzostwa Świata na Długim Dystansie, Horton in Ribblesdale, Anglia, www.threepeaksrace.org.uk, kat.MM
1.05.2008 – Montee du Grand Ballon, Willer-sur-Thur, Francja, GP WMRA, www.montee-grandballon.com, kat.M
10.05.2008 – Bieg na Chełmiec, Szczawno Zdrój
11.05.2008 - XII Ogólnopolski Górski „Bieg Magurki”, Bielsko-Biała, kat.I
18.05.2008 - Běh na Radhošť, Rožnov pod Radhošťem, Czechy, kat.M
24.05.2008 – Course des 2 Bains, Ovronnaz, Szwajcaria, GP WMRA, www.coursedes2bains.org, kat.MM
24.05.2008 - Horský běh na Lysou horu, Ostravica, Czechy, www.behnalysou.cz, kat.M
7.06.2008 – Bieg o Breńskie Kierpce, Mistrzostwa Polski w Biegu Anglosaskim, Brenna, M:kat.M, K:kat.I
15.06.2008 – International Berglauf Meran, Merano, Włochy, GP WMRA, kat.MM
21.06.2008 - IV Bieg na Jedną Milę, Cięcina, www.wegierska-gorka.opg.pl
21.06.2008 - Beh na Martinské hole, Martin, Słowacja, kat.M
22.06.2008 – Mistrzostwa WMRA Juniorów Młodszych, Susa, Włochy, www.atłeticasusa.it, kat.MM
28.06.2008 – Mistrzostwa Europy Weteranów, Lenzerheide, Szwajcaria, kat.M
28.06.2008 - X Międzynarodowy Bieg Górski „Żar 2008”, Międzybrodzie Źywieckie, www.czernichow.com.pl, kat.M
28.06.2008 – Beh na Poludňovy Gruň, Mistrzostwa Słowacji, Vratna
12.07.2008 – Mistrzostwa Europy, Zell am Harmersbach, Niemcy, , www.ZellamHarmersbach2008.eu.tf, kat.MM
27.07.2008 – Bieg na Pilsko, Mistrzostwa Polski Weteranów, Korbielów
3.08.2008 – Schlickeralm Berglauf, Telfes, Austria, GP WMRA, www.schlickeralmlauf.com, kat.MM
9.08.2008 – Małe Biegi Śnieżnickie, Mistrzostwa Polski Młodzików, Międzygórze
10.08.2008 – Bieg Śnieżnicki, Mistrzostwa Polski Seniorów, Juniorów i Juniorów Młodszych, Międzygórze, www.bckf.bystrzyca.pl, kat.M
10.08.2008 – Feuerkogel Berglauf, Ebensee, Austria, GP WMRA, www.feuerkogel-berglauf.org, kat.MM
16.08.2008 - 3.Bieg Górski - Szczytna 2008, Szczytna, www.szczytna.pl, kat.I
23.08.2008 - Rokytnice n. Jizerou – Dvoračky, eliminacje czeskie do mistrzostw świata, Czechy
30.08.2008 - Horský kros Gerlach, Gerlachov, eliminacje słowackie do mistrzostw świata, Słowacja
31.08.2008 - VIII Bieg na Szczyt Rysianki, Żabnica, www.wegierska-gorka.opg.pl
31.08.2008 – Kitzbüheler Hornlauf, Kitzbühel, Austria, www.hornlauf.com, kat.M
6.09.2008 – Mistrzostwa Świata Weteranów, Dolna Morawa, Czechy, www.wmmr.com kat.M
7.09.2008 - Morava - Králický Sněžník, Czechy, www.kralicak.cz kat.M
14.09.2008 – Mistrzostwa Świata Seniorów i Juniorów, Crans Montana, Szwajcaria, www.wmrt2008.org,
13-14.09.2008 - Lawina – Międzynarodowy Marszozbieg Śnieżka-Samotnia, www.szkolagorska.com
27.09.2008 – Międzynarodowe Młodzieżowe Mistrzostwa Polski, Ustrzyki Dolne, www.ustrzyki-dolne.pl/sport, M: kat.M, K: kat.I
27.09.2008 – Schneeberglauf, Puchberg, Austria, GP WMRA, www.schneeberglauf.at, kat.M
4.10.2009 – Tek na Šmarno Goro, Lublana, Słowenia, GP WMRA, www.smarnagora.com, kat.MM
11.10.2008 - Běh na Praděd, Hvězda, Czechy, kat.M
12.10.2008 - Dukielski Bieg Górski na Górę Cergową, Dukla
26.10.2008 – Trofeo Vanoni, Morbegno, Włochy, kat.MM
8.11.2008 - Beh Dlouhymi Zahony, CZE, 11,3 km + 408 m – 408 m, www.maratonstav.cz, kat.M
9.11.2008 - X Cross Beskidzki Węgierska Górka – Przybędza, www.wegierska-gorka.opg.pl
Gdyby tu czegos brakowało prosze napisac.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Czołem,
Witam biegających ziomków. Może rzeczywiście się kiedyś spikniemy w górach?
pozdrawiam
MK
Witam biegających ziomków. Może rzeczywiście się kiedyś spikniemy w górach?
pozdrawiam
MK
http://www.language-consulting.pl
http://www.angielski.bielsko.pl
http://www.terratlon.pl
http://www.ultrarunning.pl
http://www.angielski.bielsko.pl
http://www.terratlon.pl
http://www.ultrarunning.pl