problemy ze zdrowiem w sporcie!!!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Mateuszk2
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam od paru dni zaczołem biegać i dzisiaj wieczorem jestem bardzo zmęczony i odczuwam bóle klatki piersiowej i brzucha czy takie bule i zmęczenia na początku są normalne bo mój organizm nigdy takiego wysiłku nie miał może poprostu potrzebuje czasu by się przyzwyczaić!!!! komentujcie proszę!!!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Ciernograf
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hm... a jaki plan sobie wziąłeś? 10-tygodniowy czy ten 5 km czy w ogóle masz swój?
Mateuszk2
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wziołem 10 tygodniowy ale jeszcze go nie zaczołem tylko spaceruje i miejscami biegam ale ostatnio więcej biegam i nawet jak mam kolkę to się nie poddaje
Awatar użytkownika
Ciernograf
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm... no to ciekawe.... ja się jak mówię medycznie nie znam więc czekaj może albo na opinie innych, albo po prostu do lekarza.
robinhut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czy takie bule i zmęczenia na początku są normalne
Nie wiem czy są normalne, ale na moje oko trochę za bardzo się forsujesz. Tak jak piszesz, organizm musi się przyzwyczaić, ale stopniowo, dlatego ten plan ma aż 10 tygodni + trochę na wstępie. Na początku po ciężkim bieganiu również odczuwałem jakieś mniejsze lub większe bóle, podejrzewam, że to narządy typu płuca, czy serce się buntują przeciwko zmianie dotychczasowego trybu życia. Najlepiej jak nie jesteś pewien to idź do lekarza.
ODPOWIEDZ