Lekka "siłka"

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Więc zaczne może od tego że mam już pół roku przerwy w bieganiu spowodowaną przetrenowaniem które objawia się przyspieszonym tętnem i nadciśnieniem przy wysiłku...

ale nie zamierzałem próżnować :oczko: Dlatego postanowiłem sobie trochę poćwiczyć... poprzez brzuszki pompki i hantle(2x3kg)... chciałem przez to głownie wzmocnić mięsnie i uzyskać dobrą rzeźbe. Jak wiadomo w czasie przerwy doszło "troszke" masy bo nie mam jak tego spalić a jem cały czas tak dużo jak jadłem... a doszło dokładnie 9kg :bum:
Hantlami ćwicze już od Września i mierząc obwód bicepsa nie zauważyłem żadnego przrostu mięsni za to znacznie poprawiła się rzeźba i to mnie zadawalało :hej: natomiast od kiedy zaczęłem robić pomki... zauważyłem przyrost w tricepsie aż o 2cm w ciągu tygodnia :bum:(29cm-31cm) i zwiększenie klatki piersiowej(nie mierzyłem)...

Czy dla dobra biegania nie powinienem zaprzestać wykonywania pompek?? No może i te 2cm to szczegóły ale kiedyś nawet szczegół może być ważny... wkońcu chyba poczas treningu siłowego miesnie pracują inaczej i trenuje się inne włókna...

proszę o odp :oczko:
PKO
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

9kg ?? rzeźnia. Chcoiaz w okresie dojrzewania...
Cwiczysz nogi tez czy tylko gore?
Jak tylko góre to rób dalej z tym że lżej bo jak zaczniesz biegac to mozesz nie nadazyc z jedzeniem zeby miec sile (bez ironii)
Pobudzenie wlokien szybkich poprzez trening silowy tez ma dobre strony.
Jesli ciagle biegasz dlugie to sa one nie wykorzystywane
Mateusz
Dare for more!
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak narazie ćwiczę tylko góre...
No cóż wtedy(we Wrześniu) byłem nieźle wychudzony 60kg-177.5cm a teraz 69kg- 179cm :hej: więc i tak nie jest źle :bum: szybko to zgubię...
Dzięki za odpowiedź...ale do czego przydadzą mi się włókna szybkie :niewiem: ??
Przemek 23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegam od 2,5 miesiąca intensywnie. Z biegiem czasu narasta u mnie potrzeba lekkiego treningu siłowego. Wykonuję aerobiczną 6 Weidera, pompki i przysiady. Odkąd ćwiczę brzuch (A6W) czuję się bardziej sprawny i lekki. Myślę, że to mi tylko pomaga w bieganiu. A może ktoś ma jakiś zestawik ćwiczeń, który idealnie pasuje dla biegacza. Prosiłbym o pomoc.
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Poczytaj wywiady na stronie.
Baldini bodajże o tym mowił
Mateusz
Dare for more!
iskierka7
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

na brzuch to polecam ABS II
moim skromnym zdaniem jest lepszy od wiedera bo jest bardziej zróżnicowany i tak sie nie nudzi
po wpisaniu w wyszukiwarce w pierwszym linku wyskakuje całkiem dobry opis tego programu na mięśnie brzucha
ale uwaga drążek bedzie niezbędny
a poza tym polecam "trening domatora" również odsyłam do wyszukiwarki
tomasz

Nieprzeczytany post

Ludzie - na brzuch to dieta + brzuszki i różne scyzoryki. Dobra technika jest nawjażniejsza. Cudujecie z prostymi rzeczami.
Paweł Grzonka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Brzuch = biegac, nie objadac sie, i zwykla sprawnosc starczy ;) a nie jakies 6 Weidera :) jak tluszcz zejdzie to kosteczki bedzie widac :) a tak mimo ze robisz tr weidera to pakujesz miesnie i minimalnie widac je pod falda tluszczu wiec aby zwiekszyc efekt KALORYFERA ZEBROWEGO trzeba zrzcuc ten ocieplacz- tluszcz.. :0 biegac biegac :) powodzenia
PS co do przetrenowanie to byc moze czujesz sie tak bo znacznie wzrosla ci CKms - kinaza kreatynowa miesnia sercowego- bardzo charakterystyczne dla sportow wytrzymalosciowych no chyba ze przesadziles z ciezarami to bedziemy wtedy mowic o CKmm kinazie kreatynowej miesni ;- zbyt duzo mikrouszkodzen :P a co do przyrostu trica 2 cm w ciagu 2 dni to nic innego jak "napompowamnie" poprzez intensywna prace- zbyt duzo aby po tym pisac pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do normy
Przemek 23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Paweł Grzonka- ja biegam, a żeby wzmocnić brzuch robię A6W. Efekty są dlatego nie zrezygnuję z tego zestawu. Ponadto dokładam pompki, przysiady, skrętoskłony, ćwiczenia z hantlami- dla ogólnej poprawy sprawności. Czuję, że organizm wymaga tych ćwiczeń ode mnie coraz więcej.... A to chyba OK?
tomasz

Nieprzeczytany post

Przemku - ja z Pawłem staramy się dać Ci do zrozumienia, że A6W to ściema. Wzmnocnić mieśnie nie problem. Robisz brzuszki z lekkim obciążeniem i już. Możesz dodać do tego podciąganie kolan do brody na drążku, scyzoryki lub inne urozmaicenia. To Ci zapewni siłę i wytrzymałość mieśni - i uwierz, że jest to proste jak 2+2.
Natomiast jeśli chodzi o wygląd to musisz zredukować tkankę tłuszczową -to z kolei inna bajka.

Twoja sprawność chyba za bardzo siłowa się robi :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ