Polar RS200 Vs Sigma Onyx Pro

Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rosik pisze:
FREDZIO pisze:Forerunner50 to jest urządzenie oparte na czujniku bezwładnościowym a nie GPS więc dlatego liczy kadencję.
no właśnie, to duzy plus bo jeżeli chodzi o gps to podobno czasami zdarza mu sie stracic zasieg, np. w lesie czy jakims innym pustkowiu... a przy czujnikach bezwladnosciowych tego problemu nie ma.
Ale przy czujnikach bezwładnościowych występują problemy, których pozbawione są urządzenia oparte na GPS.
Czujniki bezwładnościowe trzeba skalibrować żeby były na prawdę dokładne, bo czasami, przy zmianie butów na inne urządzenie pokaże inną prędkość/przebyty dystans. Musisz roważyć wszystkie pro i contra.
PKO
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Forerunner50 to jest urządzenie oparte na czujniku bezwładnościowym a nie GPS więc dlatego liczy kadencję.
A to przepraszam, myślałem że wszystkie produkty Garmina oparte są na technologii GPS.
pzdr
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O tak pewnie POlar to cudo a Sigma to gówno oczywiście a najlpeszy sklep z polarami to Sport Konsulting by Pan Ryszard i on tylko jedyny wPolsce ma prawdziwe Polary a np. Sklpey kolarskie co te same Polary sprzedają za kupę kasy mniej to pewno maja jkaies podruby.
Ale wam Człapaki Pan Ryszard namieszał w głowach ludzie a nie pamiętacie jka Polar i to wdrogich modelach miał nie wymienne bateria w opaskach. A ilu z was miało w życiu pulsometr Sigmy że tak się negatywnie wypowiadacie ?

Chcecie kupiś tanio Polara

TO TU ZAGLODAJCIE

http://www.centrumrowerowe.pl/index.php ... d=123&l=pl

ALBO TU

http://www.sklep.bikestacja.pl/index.ph ... =1a&page=1

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tompoz, czy Sigma ma jakiś model z pomiarem w czasie rzeczywistym tempa biegu?
pzdr
henley
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przykro mi ale nie mam pojęcia. Pamiętaj o jednje rzeczy że pomiar GPS jest bardzo uzalezniony od zachmurzenia np.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Ale wam Człapaki Pan Ryszard namieszał w głowach ludzie a nie pamiętacie jka Polar i to wdrogich modelach miał nie wymienne bateria w opaskach.
Tompoz - ścigaczu niesamowity, nikt chyba w tej dyskusji nawet nie wymienił nazwy sportkonsulting.
Ale jełśi te adresy które podałeś zaopatruja sie w Polsce (a taka jest oficjalna polityka każdego producenta) to zaopatruja się u oficjalnego dystrybutora na Kraj - więc w sportkonsulting.
Więc Ryszardowi jest wszystko jedno czy kipisz u niego czy u innego sprzedawcy.
Czaisz to czy nie bardzo? Trochę to trudne, wiem.
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W linkach nie maja RS 800
Ceny tych modeli polara (RS ) nie roznia sie od oryginalu praktycznie w ogole.
Przy cenie na poziomie 1tys moge doplacic 100-200 ale mam pewnosc ze na gwarancji mi wszystko zrobia

Garminy wcale nie sa tansze. Tansze to sa chyba Sigmy tylko
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:O tak pewnie POlar to cudo a Sigma to gówno oczywiście a najlpeszy sklep z polarami to Sport Konsulting by Pan Ryszard i on tylko jedyny wPolsce ma prawdziwe Polary a np. Sklpey kolarskie co te same Polary sprzedają za kupę kasy mniej to pewno maja jkaies podruby.
Ale wam Człapaki Pan Ryszard namieszał w głowach ludzie a nie pamiętacie jka Polar i to wdrogich modelach miał nie wymienne bateria w opaskach. A ilu z was miało w życiu pulsometr Sigmy że tak się negatywnie wypowiadacie ?
Tompoz
Sprawdziłem i Sigma nie ma modelu z pomiarem tempa biegu. Wogóle Sigma z punktu widzenia biegania to bardzo proste pulsometry. Polary nie są zachwalane dlatego ,że ktoś nam biegaczom "namieszał w głowach" tylko dlatego ,że to bardzo dobre pulsometry a firma od lat specjalizuje się w tego typu produkatch. Dla mnie najważniejszą funkcją w pulsometrze biegowym jest możliwość oglądania chwilowego tempa biegu. Pulsometry które tej funkcji nie mają nie istnieją dla mnie (czyli Sigma). Nie mówię o innych ważnych fukcjonalnościach jak możliwość oglądania przebiegu treningu w komputerze czy funkcje programowania treningu (szczególnie tempa biegu). Polar w droższych modelach to wszystko posiada (w kilku modelach). Na pewno nikt mi w głowie nie mieszał a mimo to kupiłem po modelu 625SX model RS800sd i jestem z niego bardzo zadowolony :hej: .
pzdr
henley
Rosik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:O tak pewnie POlar to cudo a Sigma to gówno oczywiście a najlpeszy sklep z polarami to Sport Konsulting by Pan Ryszard i on tylko jedyny wPolsce ma prawdziwe Polary.
Od Pana Ryszarda się o........ :bum:
tompoz pisze:Ale wam Człapaki Pan Ryszard namieszał w głowach ludzie
Powtarzam Ci jeszcze raz: nie rusz Pana Ryszarda bo zginiesz :bum:
tompoz pisze: Chcecie kupiś tanio Polara

TO TU ZAGLODAJCIE
http://www.centrumrowerowe.pl/index.php ... d=123&l=pl

ALBO TU

http://www.sklep.bikestacja.pl/index.ph ... =1a&page=1

Tompoz

Wcale tanio nie jest. Np. Polar RS200sd kosztuje standardowo 800 zł. Rzeczywiście te najstarsze modele Sigmy są tanie, tylko ja na przykład wolę dopłacić te kilkaset złotych i mieć nie tylko zdecydowanie więcej możliwości analizy treningu ale także pewność że podczas treningu pulsometr mnie nie zawiedzie-przejrzyj to forum i poczytaj jakie są niektóre wypowiedzi ludzi na temat Sigmy-powiesz ze wyjątki się zdarzają, ok, ale znajdz mi te wyjątki w Polarze... Pozdrawiam
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to chłopaki kilak uwag

1. Jedni z was piszą że wola wydać 100 zł więcej by nie mieć problemu przy naprawie gwarancyjnej gdy polar jest kupiony u Pana Ryszarda........ to znaczy że jak się go kupi w sklepie Rowerowym np. U Pana Tołysza www.centrumrowerowe.pl to znaczy że tam będzie problem z tym................... ciekawe bardzo ciekawe.

2. Szkoda że juz nie pamiętacie jak 3-4 lata temu nawet drogie modele polara miały ino wymienne paski całe anie tylko baterie.

3. któryś z was piszę że w polarze ma możliwośc sterowania treningiem poprzez pomiar szybkosci biegu................................. to jest dopiero ciekawa rzecz ............................ a czy przypadkiem nie kupuje sie pulsometr by sterowac treningiem poprzez pomiar tętna................................................ ?

4. Jeden kolega z Pruszkowa mi grozi......................................... on chyba nie wie że ja jestem chłopak z Bałut..............................

5. Chłopaki jak macie nawet 15 róznych tras treningowych poproście kolegów kolarzy MTB bądż szosa to wam pięknię je odmięrzą z dokładnością do 10 metrów.

6. Za chłapaków to się nie gniewajta chciałem trochę was sprowokować dla dobra ogółu.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:No to chłopaki kilak uwag
3. któryś z was piszę że w polarze ma możliwośc sterowania treningiem poprzez pomiar szybkosci biegu................................. to jest dopiero ciekawa rzecz ............................ a czy przypadkiem nie kupuje sie pulsometr by sterowac treningiem poprzez pomiar tętna................................................ ?
Nie wiem jak tam w kolarstwie ale w treningu biegowym ważne jest czy tętno np. 170 osiaga się przy tempie 4min/km czy 6min/km. :hej:

Pewnie jak dodam,że interesuje mnie też korelacja tętno, tempo i profil terenu to uzyskam odpowiedź po co mi to?
pzdr
henley
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze: 1. Jedni z was piszą że wola wydać 100 zł więcej by nie mieć problemu przy naprawie gwarancyjnej gdy polar jest kupiony u Pana Ryszarda........ to znaczy że jak się go kupi w sklepie Rowerowym np. U Pana Tołysza www.centrumrowerowe.pl to znaczy że tam będzie problem z tym................... ciekawe bardzo ciekawe.
Czasami jest lepiej zapłacić więcej i mieć reklamację załatwioną od ręki, a nie czekać aż Pan Tołysz wyśle wadliwy towar do generalnego dystrybutora. Jedno ogniwo mniej po prostu.
tompoz pisze: 2. Szkoda że juz nie pamiętacie jak 3-4 lata temu nawet drogie modele polara miały ino wymienne paski całe anie tylko baterie.
Ale to już historia. Poza tym można do tego starego modelu Polara dokupić nowy nadajnik (z wymienną baterią) i wszystko gra.
tompoz pisze: 3. któryś z was piszę że w polarze ma możliwośc sterowania treningiem poprzez pomiar szybkosci biegu................................. to jest dopiero ciekawa rzecz ............................ a czy przypadkiem nie kupuje sie pulsometr by sterowac treningiem poprzez pomiar tętna................................................ ?
Ale sam pomiar tętna to jest bardzo fajna, ale nic nie mówiąca informacja. Chodzi przecież o skorelowanie tętna z prędkością biegu. Zatem, albo:
- biegniemy ze stałą prędkością i patrzymy czy puls nam np. po miesiącu przy tej samej prędkości spada
- biegniemy ze stałym pulsem i patrzymy czy nam rośnie prędkość
tompoz pisze: 5. Chłopaki jak macie nawet 15 róznych tras treningowych poproście kolegów kolarzy MTB bądż szosa to wam pięknię je odmięrzą z dokładnością do 10 metrów.
To jest jakieś wyjście. Gorzej, jak mi się zechce pobiec jeszcze inną trasą, albo pojadę na wakacje. Przecież nie będę wszędzie kolarza zabierał jako bagaż podręczny.

Pozdrawiam,

B.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tyż prawda

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

mam SIGME ONYX i nie jestem zadowolony.pomiar ok ale przyciski, jakość są kiepskie.bateria co kilka miesięcy do zmiany, koszt 12zł.Dla początkującego biegacza wystarcza ale moim zdaniem szkoda kasy.
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zukow2 pisze:mam SIGME ONYX i nie jestem zadowolony.pomiar ok ale przyciski, jakość są kiepskie.bateria co kilka miesięcy do zmiany, koszt 12zł.Dla początkującego biegacza wystarcza ale moim zdaniem szkoda kasy.
To i Tobie, ktoś namieszał w głowie! :hahaha: [/list]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ