Lublin- grupa biegowa

m`arcinek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej Szymonie!!!

Fajnie że piszesz! Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś to proponuję "dodatkowo" dopisać się na forum konkurencji - biegajznami.pl do naszej lubelskiej grupy - to tu: http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.php?t=9630
myślę, że jest to trochę częściej odwiedzane i prędzej tu się kontaktujemy, choć widzę że chłopaki starają się i tu, na bieganie.pl "równo ciągnąć" gatki :bleble:

Co do Twego pytania: rozumiem że pytasz o to niedzielne bieganie przy tamie? Bodajże ok miesiąc temu w tej grupce: http://www.bogdanka.org/fotki/img_2206.jpg te 14 km machnęliśmy w ok godzina dwadzieścia coś.
Wcześniej czasy były jeszcze lepsze [dodam aby że to nie są wyścigi, chłopaki w takim tempie spokojnie biegają :lalala: ] . Teoretycznie więc tempo jest jednak szybsze niż Ty biegasz, ale tak się składa, że mi też ono niezbyt pasuje, wolałbym wolniej. Z Wawerką (z biegajznami.pl) planujemy tą traskę biegać wolniej - niech sobie te zające biegną :ble: a my zostaniemy w tyle i przebiegniemy to wolniej, "po swojemu". Dlatego myślę, że jak najbardziej dałbyś radę z nami śmignąć - w grupie łatwiej się biegnie, czas zleci nie wiadomo kiedy..
Spróbuj sobie tylko pobiec u siebie tak przez ok półtorej godziny, do godziny czterdzieści. Jeżeli dasz radę to tu tym bardziej Ci pójdzie!
W najbliższą niedzielę nie będę biegał jeszcze (coś z płucami mi się dzieje) ale w następną już powinienem, do tego czasu akurat spróbuj właśnie troszkę dłużej pobiec u siebie i powiedz jak tam było :) Chcę Cie niedługo widzieć na trasie!

Pozdrówki, 3maj sie dobrze!
New Balance but biegowy
szymon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ech, to Wy Mocna Grupa jesteście .. ale OK pobiegam troszkę jeszcze u siebie i jak dojde do dystansu 15 km to sie zgłaszam na start przy tamie :)

A moze jest kotoś w Lublinie kto lubi dystans 10 km w godzinkę ? Może zawiąże się grupa dla początkujących - jest ktoś chętny ?
początkujący
Awatar użytkownika
maniekmaniutek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja od miesiąca mieszkam na Sławinku(widze że jest tu duża kolonia:D) i powoli przymierzam się, żeby wrócić do regularnych treningów, więc mam nadzieje że dogadam się z kimś ze Sławinka, a i dam rade pobiegac wokół Zalewu:) Mam nadzieje że nie robicie sobie zimowej przerwy na bieganie:) Pozdrawiam wszystkich biegających:)
Pasza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja biegam sobie z osiedla Nałkowskich nad Zalew, następnie Dąbrową, aż do końca betonowego brzegu i z powrotem... narazie na tyle starcza mi sił i kondycji

już wcześniej padła na forum propozycja o wytyczenie szlaków wokół zalewu, jako że od dziecka kręcę się w jego okolicy znam parę ścieżek wokół. Moze dałoby radę w jakiś sposób oznaczyć dystans (farbą na drzewach czy słupach, tylko tak żeby nie zniszczyć niczego)? Myśle że pomogłoby to wielu biegaczom-amatorom w określeniu przebytego dystansu. Bo GPSa się jeszcze nie dorobiłem :ble:

a mam pytanko tak przy okazji, z góry sorki za offtopa. Jak radzicie sobie z oblodzeniem na ścieżce rowerowej? bo czasem wydaje mi się że tylko buty z kolcami moga pomóc :ble:

pozdrowienia dla Andre 1105 od absolwenta z klasy p. Tkaczyk
Awatar użytkownika
maniekmaniutek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy w tą niedziele biegacie nad Zalewem? Jak tak to czy będzie ktoś za Sławinka bo z chęcią bym pobiegał, ale szczerze mówiąc nie bardzo znam tamtą okolice, więc z chęcią bym się z kimś zabrał. Jak ktoś będzie jechał to niech da tu znać. Będę wdzięczny:) Pozdrawiam
akurat
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sopko SZYMON,

Jeśli jesteś w stane sam przebiec 10k w godzinkę z hakiem, to na pewno dasz sobie radę w naszym towarzystwie. Zwykle tworzą się dwie-trzy podgrupy. Nikt nie zostaje pozostawiony sam sobie.

Niedzielne wybiegania - zwykle długie - mają tę właściwość, że prowadzone są w wolnym tempie.

Poza tym to prawda, ze w towarzystwie biega się łatwiej i nawet człowiek nie wie kiedy bije kolejne bariery.

Osobiście, jeszcze w marcu ubiegłego roku nie myślałem, ze dam radę przebiec 10k, a w październiku zaliczyłem maraton :lalala:
>>-------->
Olo Kurczewski

www.maraton.lublin.eu
akurat
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maniekmaniutek,

W tę niedzielę raczej się nie wybiorę, bo się kuruję :-(

Jak już wrócę do "wielkiego" biegania, to służę pomocą.

Jeśli jesteś zainteresowny bieganiem na Sławinku do zapraszam do mojego topiku.

Pozdro
>>-------->
Olo Kurczewski

www.maraton.lublin.eu
Awatar użytkownika
maniekmaniutek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

akurat pisze:maniekmaniutek,

W tę niedzielę raczej się nie wybiorę, bo się kuruję :-(

Jak już wrócę do "wielkiego" biegania, to służę pomocą.

Jeśli jesteś zainteresowny bieganiem na Sławinku do zapraszam do mojego topiku.

Pozdro
Ok to jak już będziesz w olimpijskej formie to dasz znać;P a w niedziele postaram się sam jakoś odnaleźć:D tylko jak ja tam dotrę w dresie? przez miasto?:D Ciężko mi to sobie wyobrazić:P hehe pozdrawiam:)
Wawerka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no to się zalogowałam u konkurencji :hej:
szymon pisze: A moze jest kotoś w Lublinie kto lubi dystans 10 km w godzinkę ? Może zawiąże się grupa dla początkujących - jest ktoś chętny ?
Szymon - ja bardzo lubie, to moje naprawde ulubione tempo :-)), co prawda ciężko mi sie nazwać początkującym, mam za sobą dwa maratony, kilka połowek i sporo biegów na innych dystansach czasami nawet z całkiem przyzwoitymi wynikami :oczko: - ale to było dawno :hahaha:
teraz mogę biegać najwyżej 2 razy w tygodniu i najchętniej właśnie w takim czy podobnym tempie, ewwntulanie jakieś przebieżki na koniec czy coś takiego
szkoda tylko że tak daleko od siebie mieszkamy - ja jestem z LSMu z okolic miasteczka akademickiego - chyba ciężko będzie się zgrać

m`arcinek pisze:Teoretycznie więc tempo jest jednak szybsze niż Ty biegasz, ale tak się składa, że mi też ono niezbyt pasuje, wolałbym wolniej. Z Wawerką (z biegajznami.pl) planujemy tą traskę biegać wolniej

jak najbardziej podtrzymuje gotowość do zamykania tyłów ekipy :) problem jest tylko taki że jeszcze nie za bardzo znam trasę :ojoj:
w tym tygodniu mnie nie będzie ale w kolejnym pewnie będę

pozdrawiam :hej:
Wawerka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pasza pisze: już wcześniej padła na forum propozycja o wytyczenie szlaków wokół zalewu, jako że od dziecka kręcę się w jego okolicy znam parę ścieżek wokół. Moze dałoby radę w jakiś sposób oznaczyć dystans (farbą na drzewach czy słupach, tylko tak żeby nie zniszczyć niczego)? Myśle że pomogłoby to wielu biegaczom-amatorom w określeniu przebytego dystansu.
pewnie że byłoby fajnie, tylko nie wiem czy o takie coś to nie należy spytać leśniczego ? tzn. nie wiem na ile można sobie w lesie ot tak malować jakieś znaczki na drzewach? może ktoś wie?

Pasza pisze: a mam pytanko tak przy okazji, z góry sorki za offtopa. Jak radzicie sobie z oblodzeniem na ścieżce rowerowej? bo czasem wydaje mi się że tylko buty z kolcami moga pomóc :ble:
podobno można kupić takie małe mini-raczki do biegania do przypięcia na buty, nie widziałam tego na oczy no i nie wiem jak sie w tym biega, ale od kogoś słyszałam
poszukaj w sieci może coś sie znajdzie :)
Awatar użytkownika
andre1105
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo cieszę się, że Szymon i Maniutek chcą dołączyć do nas. Napewno dacie radę przebiec dystans czy to wokół zalewu czy to przez las Dąbrowa.
Po drugie jeśli obaj jesteście ze Sławinka to jest bezpośredni autobus nad sam Zalew nr 37 (ze Zbożowej- ok 9.00 -trzeba sprawdzić na stronie MPK). A to, że się jedzie w dresie to nie ma czym się przejmować.:). Z powrotem zawsze ktoś znajdzie się do podwiezienia.
Po trzecie Pasza dziękuję za pozdrowienia i zapraszam na wspólne bieganie. Zbiórka o 9.30 w każdą niedzielę przy tamie. co do ślizgania się po ścieżce rowerowej do zawsze jakaś dodatkowa atrakcja.:)
Po czwarte zawsze można przebiec krótszy dystans. Napewno znajdą się tacy ktorzy bedą biec wolniej. Nikt tak jak pisano wcześniej nie zostanie sam.
Pozdrawiam wszystkich biegających i jeszcze raz zapraszam na wspólne bieganie.
Awatar użytkownika
andre1105
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hEJ PASZA
DZIEKUJĘ ZA POZDROWIENIA,
CO DO OZNAKOWANIA TRAS TO JEDNA JEST JUŻ OZNAKOWANA (14 KM PO LESIE DĄBROWA)
DRUGA ZAŚ JEST OBMIERZONA (WOKÓŁ ZALEWU) I TYLKO TRZEBA JĄ OZNACZYĆ. POZDRAWIAM I MAM NADZIEJĘ ŻE SPOTKAMY SIĘ KIEDYŚ NA WSPÓLNYM BIEGANIU. DO ZOBACZENIA.
Cheike
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Nie zaglądałem ze 2 lata, ale przecież znamy się z biegajznami :bum: Pozdrawiam.
m`arcinek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

szymon pisze: i jak dojde do dystansu 15 km to sie zgłaszam na start przy tamie :)
nie ma co czekać, mówię - nie patrz na kilometry, spróbuj po prostu biec przez ok godzinę trzydzieści - jak dasz radę (a spokojnie dasz), to od razu dawaj na tamę :)
Pasza pisze:Moze dałoby radę w jakiś sposób oznaczyć dystans (farbą na drzewach czy słupach, tylko tak żeby nie zniszczyć niczego)?
O techniki oznaczania pytaj xedi`ego69. Ma już zaliczone praktyki

Pasza pisze:Jak radzicie sobie z oblodzeniem na ścieżce rowerowej? bo czasem wydaje mi się że tylko buty z kolcami moga pomóc :ble:
http://www.saucony.co.uk/shoe/shoepics/ ... s28181.jpg - ta podeszwa (moje buciki) ślizga się raczej tylko na czystym lodzie, warunki na ścieżce więc nie są AŻ TAK złe :) więc wydaje mi się że zwykłe trailówki powinny dać radę na tą trasę
maniekmaniutek pisze:z chęcią bym się z kimś zabrał. Jak ktoś będzie jechał to niech da tu znać. Będę wdzięczny:)
trzeba pytać listka z biegajznami.pl
Wawerka pisze:problem jest tylko taki że jeszcze nie za bardzo znam trasę :ojoj:
w tym tygodniu mnie nie będzie ale w kolejnym pewnie będę
..a ja już znam, razem nie zginiemy :oczko:
teraz kończę kurację, też będę dopiero za tydzień :chlip:

no, to chyba tyle

Pozdrówki!
Pasza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

andre1105 pisze:
CO DO OZNAKOWANIA TRAS TO JEDNA JEST JUŻ OZNAKOWANA (14 KM PO LESIE DĄBROWA)
DRUGA ZAŚ JEST OBMIERZONA (WOKÓŁ ZALEWU) I TYLKO TRZEBA JĄ OZNACZYĆ.
byłem dziś na Dąbrowie (pogoda prześliczna :bleble: ) i tak się rozglądałem za tym oznakowaniem, ale niczego nie znalazłem oprócz tej ścieżki rowerowej. O tej mówisz Andre??

lód dziś ustąpił, ale za to błoto takie że po kostki się człowiek zapada :oczko:

wspólne niedzielne bieganie brzmi bardzo interesująco, tylko akurat na 9 rano w niedzielę mamy z kolegami salę wynajętą żeby w piłeczkę pokopać :ble: ale jak tylko sali nie będzie, zamelduje się na tamie :hej:

marcinek na buty z taką podeszwą to chyba mnie nie stać :bleble:
[url=http://www.upimg.eu/show.php?p=287][img]http://www.mfoto.pl/uploads/1863/biszkopt_24745.jpg[/img][/url]
ODPOWIEDZ