Pulsometr Polar RS800G3
-
- Dyskutant
Witam. Właśnie zakupiłem pulsometr Polar z GPS! Prosze o pomoc bo nie wiem kompletnie jak od tego zacząć! na jakiej zasadzie działa wczytywanie plików czy coś takiego do tego urządzenia ? Czy w nim się trzorzą pliki czy coś się do niego wczytuje>? obsługa jest bardzo trudna więc zwracam się z prośbą o pomoc! Jak skalibrować to wszystko i jak zgrać jedno z drugim. tzn prędkość z dystansem i jak włączyć kadencje kroków? dziękuje za pomoc! dowidzenia
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To chyba jesteś w Polsce jednym z pierwszych którzy to mają. Instrukcje niestety trzeba będzie przeczytać. 

- PawMoz
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kadencji kroków nie włączysz mając czujnik G3 GPS .Kadencja jest dostępna z czujnikem G3 inercyjnym.Co do reszty musisz poczytać instrukcję .Wbrew pozorom nie taki diabeł straszny.
Paweł
- henley
- Zaprawiony W Bojach
Czujnik inercyjny do Polara RS800sd nazywa się S3.PawMoz pisze:Kadencji kroków nie włączysz mając czujnik G3 GPS .Kadencja jest dostępna z czujnikem G3 inercyjnym.

pzdr
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mam RS 800sd bez GPS wiec nie za bardzo wiem jak to sie odbywa.
Co do sensora:
zakładam ze z bateriami, ogolnym montazem i ustawieniami uzytkownika(np. twoj wiek, jezyk zegarka itp.)sobie poradziles.
Przyczepiasz sensor do podeszwy i juz. Jak zaczniesz trening wszystkio bedzie sie zapisywalo w pamieci zegarka automatycznie. Podejrzewam ze zGPsem jest tak samo, ewentulanie zmiany ustawien mozna sobie zmienic w zegarku.
Ruszasz(naciszkasz start 2x-duzy czerwony) i na wyswietlaczu w 3 rzedach beda ci sie wyswietlaly dane. Na razie jakies domysle ale mozesz sobie je zmienic. Jesli chcesz podczas biegu miec wyswietlane np. łaczny dystans, wysokość i tetno (w wersji z GPS masz moze wiecej opcji niz ja tylko z sensorem)klikasz;
start-settings-display-edit i po kolei zaczynajac od gornego wybierasz sobie jakie informacje maja byc wyswietlane podczas treningu.
Dokladne podsumowanie znajdziesz potem w
File-Exercise log-data treningu
Jak zainstalujesz program Polar Pro Trainer, masz go na plycie, mozesz przeslac dane poprzez IRDe i USB z zegarka do komputera.
wtedy zobaczysz rozne bajery, wykresy i podsumowania z kazdego treningu
Co do sensora:
zakładam ze z bateriami, ogolnym montazem i ustawieniami uzytkownika(np. twoj wiek, jezyk zegarka itp.)sobie poradziles.
Przyczepiasz sensor do podeszwy i juz. Jak zaczniesz trening wszystkio bedzie sie zapisywalo w pamieci zegarka automatycznie. Podejrzewam ze zGPsem jest tak samo, ewentulanie zmiany ustawien mozna sobie zmienic w zegarku.
Ruszasz(naciszkasz start 2x-duzy czerwony) i na wyswietlaczu w 3 rzedach beda ci sie wyswietlaly dane. Na razie jakies domysle ale mozesz sobie je zmienic. Jesli chcesz podczas biegu miec wyswietlane np. łaczny dystans, wysokość i tetno (w wersji z GPS masz moze wiecej opcji niz ja tylko z sensorem)klikasz;
start-settings-display-edit i po kolei zaczynajac od gornego wybierasz sobie jakie informacje maja byc wyswietlane podczas treningu.
Dokladne podsumowanie znajdziesz potem w
File-Exercise log-data treningu
Jak zainstalujesz program Polar Pro Trainer, masz go na plycie, mozesz przeslac dane poprzez IRDe i USB z zegarka do komputera.
wtedy zobaczysz rozne bajery, wykresy i podsumowania z kazdego treningu
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!