razowiec 65, bagietka 70, chleb pełnoziarnisty lub z otrąb 50, pumpernikel 40, chleb żytni pełnoziarnisty 40, chleb wysoko oczyszczony (hamburger) 85Renata pisze:A wracając do tematu pieczywa to czy może ktoś sprawdzał jaki mają te chlebki indeks glikemiczny. Np. jak się mają razowce do bagietki?
Mazowiecki Park Krajobrazowy
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Renata
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No to już wiadomo dlaczego tak mnie ciągnie po bieganiu do tego białego pieczywa (ach te rogaliki z makiem ), a na pumpernikla to nawet nie spojrzę.
Deck czy korzystałeś z tej tabeli? Czy masz może coś bardziej upolszczonego (w sensie prezentowanej listy produktów)?
Deck czy korzystałeś z tej tabeli? Czy masz może coś bardziej upolszczonego (w sensie prezentowanej listy produktów)?
Pozdrawiam,
Renata
http://renataidarek.blogspot.com/
Renata
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja niestety nie. Dzisiaj dalej walczę z zakupem butów do biegania. Wczoraj byłem w polecanym sklepie na Rudnickiego, ale mnie jakoś nie zachwycił Wolę dokonać wyboru mając na nogach więcej niż jedną parę.
A chciałbym na sobotę już coś mieć.
-----------------------------------------------------
Pozdrawiam,
Gerard
Pozdrawiam,
Gerard
- henley
- Zaprawiony W Bojach
Czyżby sklep na Rudnickiego zaoferował tylko jedną parę butów dla Ciebie?Gerard pisze:Ja niestety nie. Dzisiaj dalej walczę z zakupem butów do biegania. Wczoraj byłem w polecanym sklepie na Rudnickiego, ale mnie jakoś nie zachwycił Wolę dokonać wyboru mając na nogach więcej niż jedną parę.
Wydawało mi się ,że mają pełny wybór Asics-a.
pzdr
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
-
- Zaprawiony W Bojach
Pan doszedł do wniosku, że jak biegam po terenie i asfalcie to powinienem mieć bardziej terenowe. Zaproponował dwa modele Asicsa, z czego tylko z jednego miał rozmiar. Do przymierzenia innych nie namawiał i zajął się parą kupującą buty narciarskie (wiadomo, droższe ) A liczyłem też na inne firmy...Czyżby sklep na Rudnickiego zaoferował tylko jedną parę butów dla Ciebie?
Wydawało mi się ,że mają pełny wybór Asics-a.
Pozdrawiam,
Gerard
Pozdrawiam,
Gerard
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
Mam coś upolszczonego, a przynajmniej normalniej brzmiącego. Pchę ci tabele mailem na adres entrowy.Renata pisze:Deck czy korzystałeś z tej tabeli? Czy masz może coś bardziej upolszczonego (w sensie prezentowanej listy produktów)?
- Renata
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzięki Deck. Tabela w samą porę doszła, bo będzie nam z Darkiem potrzeba na jutro dużo glikogenu - mamy zamiar przemierzyć spory kawałek Kampinosu.
Rozumiem henley, że wiernie zostajesz na posterunku i napiszesz krótki raport z sobotniego odliczania przy szlabanie. W tę ndz. zaś odpoczywamy, więc w tym tygodniu nie wybieramy się na Falenicę.
W przyszłym tygodniu zaś w sobotę jest bieg w Parku Skaryszewskim i chyba frekwencja z tego powodu będzie w Marysinie słaba, ale w kolejną niedzielę odbijemy sobie na falenickiej wydmie.
Potem zostają jeszcze dwie soboty w starym roku: jedna przedświąteczna, a druga przedsylwestrowa. Warto je dobrze "zagospodarować" . Może jakiś bieg z zimnymi ogniami żeby pożegnać Stary, a przywitać Nowy Rok? Co Wy na to?
Rozumiem henley, że wiernie zostajesz na posterunku i napiszesz krótki raport z sobotniego odliczania przy szlabanie. W tę ndz. zaś odpoczywamy, więc w tym tygodniu nie wybieramy się na Falenicę.
W przyszłym tygodniu zaś w sobotę jest bieg w Parku Skaryszewskim i chyba frekwencja z tego powodu będzie w Marysinie słaba, ale w kolejną niedzielę odbijemy sobie na falenickiej wydmie.
Potem zostają jeszcze dwie soboty w starym roku: jedna przedświąteczna, a druga przedsylwestrowa. Warto je dobrze "zagospodarować" . Może jakiś bieg z zimnymi ogniami żeby pożegnać Stary, a przywitać Nowy Rok? Co Wy na to?
Pozdrawiam,
Renata
Renata
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Dzisiaj frekwencja była trochę mniejsza(Henley, Andrzej, Gerard i PiotrekMarysin), ale nie dziwi to w obliczu tylu imprez organizowanych w Warszawie i okolicach. Nawet grupa Nordic Walking, którą regularnie spotykamy, zauważyła, że nas mniej .
Ale bieg był jak zwykle pasjonujący, a mnogość tematów biegowych poruszonych podczas treningu imponująca.
Ale bieg był jak zwykle pasjonujący, a mnogość tematów biegowych poruszonych podczas treningu imponująca.
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
A ja zgodnie z namowami Piotrka i Henleya robiłem test na HRmax. Startowałem tam, gdzie zawsze się rozdzielamy z osobami robiącymi drugie kółko. Nie dobiegłem do szlabanu
Ale i tak tętno wyszło mi wyższe niż się spodziewałem
Ale i tak tętno wyszło mi wyższe niż się spodziewałem
Pozdrawiam,
Gerard
Pozdrawiam,
Gerard
- Renata
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nic się nie martw Gerard. Pobiegasz przez zimę to do szlabanu dobiegniesz z pięknym nowym HRmax .
My z Darkiem przebiegliśmy dziś rekreacyjnie ponad 25 km w ramach trasy dla uczestników Maratonu Puszczańskiego. Już trzeci raz bierzemy udział w tej kultowej imprezie i za każdym razem jesteśmy wdzięczni organizatorowi za zaplanowaną trasę, bo ciągle poznajemy nowe oblicze Kampinosu. Do tradycji też należy oczekiwanie na wszystkich kończących bieg (tym razem baza mieściła się w leśniczówce w Granicy). Więcej wrażeń mam nadzieję zamieścić wkrótce, ale teraz już zmęczenie mi nie pozwala.
My z Darkiem przebiegliśmy dziś rekreacyjnie ponad 25 km w ramach trasy dla uczestników Maratonu Puszczańskiego. Już trzeci raz bierzemy udział w tej kultowej imprezie i za każdym razem jesteśmy wdzięczni organizatorowi za zaplanowaną trasę, bo ciągle poznajemy nowe oblicze Kampinosu. Do tradycji też należy oczekiwanie na wszystkich kończących bieg (tym razem baza mieściła się w leśniczówce w Granicy). Więcej wrażeń mam nadzieję zamieścić wkrótce, ale teraz już zmęczenie mi nie pozwala.
Pozdrawiam,
Renata
Renata
- darek284
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzięki Piotrek za relację z soboty, można ją już przeczytać w wątku "Nie biegaj sama/sam".
Po Maratonie Puszczańskim myślimy z Renatą nad podobnym towarzyskim biegiem wiosną 2008 po MPK. Nad startem, metą i miejscem regeneracji trzeba się wspólnie zastanowić. Do zobaczenia w środę na sali lub czwartek w Marysi lub w sobotę w Parku Skaryszewskim.
Konrad wpisałem tę linijkę, którą podałeś, ale chyba nie ma zmiany
Po Maratonie Puszczańskim myślimy z Renatą nad podobnym towarzyskim biegiem wiosną 2008 po MPK. Nad startem, metą i miejscem regeneracji trzeba się wspólnie zastanowić. Do zobaczenia w środę na sali lub czwartek w Marysi lub w sobotę w Parku Skaryszewskim.
Konrad wpisałem tę linijkę, którą podałeś, ale chyba nie ma zmiany
Pozdrawiam,
Darek
Darek
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Super pomysł!
Ja mam nawet propozycję startu ew. mety .
Biegając w niedzielę z Andrzejem, a później Jackiem miałem okazję pierwszy raz dotrzeć nad jeziorko za leśniczówką i jestem zauroczony...
Ja mam nawet propozycję startu ew. mety .
Biegając w niedzielę z Andrzejem, a później Jackiem miałem okazję pierwszy raz dotrzeć nad jeziorko za leśniczówką i jestem zauroczony...
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
- Renata
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dziś wtorek więc wypadałoby pobiegać, ale znów z Darkiem mamy kulturalne wyjście, więc biegaliśmy wczoraj (w deszczu). Jeśli więc ktoś wybiera się dzisiaj do lasu to życzymy dobrej pogody.
Piotrek, ale nie myślałeś o tej leśniczówce nad jeziorkiem jako starto-mecie? To stanowczo za blisko. Nie ma to jak porządny wypad w puszczę, ale i w MPK da się poszaleć z trasami.
Ale na bieg Sylwestrowy jeziorko mogłoby być dobre . Będą chętni?
Piotrek, ale nie myślałeś o tej leśniczówce nad jeziorkiem jako starto-mecie? To stanowczo za blisko. Nie ma to jak porządny wypad w puszczę, ale i w MPK da się poszaleć z trasami.
Ale na bieg Sylwestrowy jeziorko mogłoby być dobre . Będą chętni?
Pozdrawiam,
Renata
Renata
- darek284
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale się napracowałaś z tymi linkami
Ja jestem chętny na Bieg Sylwestrowy, żona mnie namówiła