Piotras:
Ja tak sobie myślę że na tym forum jest tyle osób z bogatym doświadczeniem że możemy się postarać o stworzenie założeń dla systemu szkolenia biegaczy w Polsce.
Stworzyć osobny wątek wypunktować od A do Z. Zebrać do kupy. Przepisać na czysto.
Oto odpowiedni wątek do dyskusji na ten temat, zacznijmy coś robić zamiast ciągle narzekać !Nagor:
Gdyby nagle 50% klubów przystąpiło do nowej organizacji? Co wy na to? Może zbadamy teoretycznie, czy coś takiego jest możliwe do zrobienia, a potem przekażemy wnioski na ręce ludzi czynu? Mogłaby byc to profesjonalna organizacja, jak amerykańskie NCAA czy Polska Liga Siatkówki. Bo jeśli będziemy czekac aż wymrą dinozaury z PZLA, to potrwa dziesięciolecia, a złe nawyki będą dziedziczone z pokolenia na pokolenie.
To co, robimy przewrót? Może założymy temat na forum? Wiecie, że każda rewolucja zaczynała się w wąskim gronie spiskowców? Musiały tylko zaistniec ku temu warunki, a te w Polsce istnieją na pewno - poziom niezadowolenia z PZLA jest gigantyczny.
Przed wami pierwszy malutki kroczek : założyłem ten wątek

Może on umrzeć śmiercią naturalną poprzez brak wpisów, albo dzięki wam może sie narodzić nowa wspaniała inicjatywa

Tutaj wypisujmy nasze pomysły i koncepcję jak taka alternatywa mogłaby wyglądać, może powstanie nam coś sensownego...
Niech zacznie się rewolucja w polskiej lekkoatletyce !