Yared Shegumo - polska droga.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja bardzo popieram.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Myslalem dzisiaj nad tym zagadnieniem i oto co wymyslilem :
- jak na dzien dzisiejszy publkowanie takiego tekstu w Bieganiu ma wydzwiek gdzies na poziomie gryzmolenia gwozdzien w przydworcowym kiblu .
Warto tekstem a co za tym idzie cala sprrawa zainteresowac media w najszeszym kregu
- aby pomoc chlopakowi , trzeba uderzyc za granice bo w Polsce czasem juz nawet ryba nie bierze .
W zwiazku z tym pomyslalem aby Nagor wykorzystal swoje znajomosci z Letsrun i podeslal im konspekt artykulu z prosba o rade .
Ewentualnie mozna do sprawy podejsc z marszu i po prostu opublikowac przetlumaczony artykul .
Tytul - HOW TO KILL A RUNNER .
Letsrun zrobilo sie bardzo popularne za sprawa Henry Rono i artykulu o nim w RW ( oni z pewnoscia maja mierniki statystyk ) .
Osobiscie widze Szegumowskiego w jakims amerykanskim klubie , sponsorowanym chocby przez Nike .
Jesli tak bedzie , koniecznie trzeba wyslac kopie Wesela na adres PZLA , z podkreslonym wiadomym cytatem .
- jak na dzien dzisiejszy publkowanie takiego tekstu w Bieganiu ma wydzwiek gdzies na poziomie gryzmolenia gwozdzien w przydworcowym kiblu .
Warto tekstem a co za tym idzie cala sprrawa zainteresowac media w najszeszym kregu
- aby pomoc chlopakowi , trzeba uderzyc za granice bo w Polsce czasem juz nawet ryba nie bierze .
W zwiazku z tym pomyslalem aby Nagor wykorzystal swoje znajomosci z Letsrun i podeslal im konspekt artykulu z prosba o rade .
Ewentualnie mozna do sprawy podejsc z marszu i po prostu opublikowac przetlumaczony artykul .
Tytul - HOW TO KILL A RUNNER .
Letsrun zrobilo sie bardzo popularne za sprawa Henry Rono i artykulu o nim w RW ( oni z pewnoscia maja mierniki statystyk ) .
Osobiscie widze Szegumowskiego w jakims amerykanskim klubie , sponsorowanym chocby przez Nike .
Jesli tak bedzie , koniecznie trzeba wyslac kopie Wesela na adres PZLA , z podkreslonym wiadomym cytatem .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja jestem za nawet kiedys propnowalem cos takiego na forum ale malo bylo chetnych, zawsze mi sie marzyło takie polskie golden league. Albo jakas seria biegów ulicznych z niezlymi nagrodami. Pomysl mi sie podoba i wchodze w to od zaraz. Wogole na stronie glownej przy logo BIEGANIE. Powinine byc napis typu "tworzymy nową jakość polskich biegów" co wy na to? Fredzio co myślisz?
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
- Nagor
- Ekspert/Trener
Możemy nawet stworzyc zakonspirowane komórki, dokonujące zamachów na działaczy PZLA, oglądaliście "Michael Collins"?
A teraz serio: zadanie dla tych, którzy odczuwają zainteresowanie tym pomysłem, ale nie czują się na siłach, żeby cokolwiek zrobic: działajcie duchem! Zainteresujcie tematem jak najwięcej osób, nawet w formie żartu. Zastosujcie marketing szeptany, mówcie o nim znajomym, kierujcie ich do tego wątku, nawet jeśli uważacie, że jest niedorzeczny. Wysyłajcie maile na adres redakcji i niech robią to inni, nawet jeśli ma to byc stos obelg. Chodzi o wyzwolenie pewnej energii, którą byc może niektórym z nas uda się skumulowac i wyzwolic w konkretne działanie. Zróbmy z tego taki łańcuszek: jak każdy zawiadomi o pomyśle kilka osób i one też kilka, to wkrótce będzie wiedział o pomyśle cały światek LA.
Nawet jeśli z tego nic nie wyjdzie, to może uda nam się doprowadzic do zmian w obecnym Związku. Może działacze PZLA gdy zobaczą, że wszyscy są przeciwko nim, sami wyjadą do Nowej Zelandii i nigdy nie wrócą? A może pani Szewińska przyłączy się do nas koniunkturalistycznie i stanie na czele buntu przeciwko PZLA?
Czyli: TALK HARD! Mówcie o tym, wysyłajcie znajomym linki, róbcie opisy na gg, postarajmy się wyzwolic tę siłę, nawet jeśli na to zmiecie!
Z rewolucyjnym pozdrowieniem! ; )
PS. Myslicie, że np. Nike nie kupiłby odpowiednio podanej rewolucji? Mogliby robic wielką kampanię marketingową pod hasłem np. "wprowadzilismy rewolucję w biegach" i zostac głównym sponsorem nowego związku, tym bardziej, że przy PZLA kręci się Reebok. Dotyczy to oczywiście każdej innej firmy.
A teraz serio: zadanie dla tych, którzy odczuwają zainteresowanie tym pomysłem, ale nie czują się na siłach, żeby cokolwiek zrobic: działajcie duchem! Zainteresujcie tematem jak najwięcej osób, nawet w formie żartu. Zastosujcie marketing szeptany, mówcie o nim znajomym, kierujcie ich do tego wątku, nawet jeśli uważacie, że jest niedorzeczny. Wysyłajcie maile na adres redakcji i niech robią to inni, nawet jeśli ma to byc stos obelg. Chodzi o wyzwolenie pewnej energii, którą byc może niektórym z nas uda się skumulowac i wyzwolic w konkretne działanie. Zróbmy z tego taki łańcuszek: jak każdy zawiadomi o pomyśle kilka osób i one też kilka, to wkrótce będzie wiedział o pomyśle cały światek LA.
Nawet jeśli z tego nic nie wyjdzie, to może uda nam się doprowadzic do zmian w obecnym Związku. Może działacze PZLA gdy zobaczą, że wszyscy są przeciwko nim, sami wyjadą do Nowej Zelandii i nigdy nie wrócą? A może pani Szewińska przyłączy się do nas koniunkturalistycznie i stanie na czele buntu przeciwko PZLA?
Czyli: TALK HARD! Mówcie o tym, wysyłajcie znajomym linki, róbcie opisy na gg, postarajmy się wyzwolic tę siłę, nawet jeśli na to zmiecie!
Z rewolucyjnym pozdrowieniem! ; )
PS. Myslicie, że np. Nike nie kupiłby odpowiednio podanej rewolucji? Mogliby robic wielką kampanię marketingową pod hasłem np. "wprowadzilismy rewolucję w biegach" i zostac głównym sponsorem nowego związku, tym bardziej, że przy PZLA kręci się Reebok. Dotyczy to oczywiście każdej innej firmy.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2007, 12:51 przez Nagor, łącznie zmieniany 1 raz.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Nagor
- Ekspert/Trener
Wysek, masz właśnie gigantyczną moc! Możesz rozprowadzic ideę wśród innych juniorów i to właśnie zrób. Ci juniorzy zostaną seniorami, a jeśli będzie ich wystarczająco wielu, doprowadzimy wspólnie do zmian. Nawet jeśli nie dla nas, to dla naszych wnukówwysek pisze:Jako junior nie mam zbyt wielkiej mocy ale niech zyje rewolucja!
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Również myślałem o takiej koncepcji, stworzenia profesjonalnej ligi dla biegaczy. To naprawdę jest możliwe, trochę zaangażowania, wszystkie pomysły złączyć w jeden wielki program i potem już zacząć działać na szerszą skalę.
Przydałby się też osobny wątek do prowadzenia dyskusji na temat alternatywy dla PZLA.
Przydałby się też osobny wątek do prowadzenia dyskusji na temat alternatywy dla PZLA.
Cel : 4min - 1500m
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Oczywiscie popieram pomysł, bedzie mozna zaczac polityke
AGAINST PZLA albo NO MORE PZLA IN POLAND mozna dodawac takie stopki, podpisy w korespondencji emailowej
moze tez powypisujemyh jakies konkretne zmiany (zalezy oczywiscie od ilosci klubow chcących sie w to włączyć)
W tej polskiej GL najlepiej jakby weszlo czesc dyscyplin.
2-3h dynamicznych zawodów starczy. Taki młot pojawiałby się okazjonalnie
(kluby soecjalizujące sie w tym moga być pzreciw )
Transmisja w prywatnej tv jesli już
oczywiście jeśli taki Nike byłby strategicznym sponsorem to tytuł cyklu niech bedzie np. Nike Athletics Challenge 2009 czy jakos tak
Choc bardziej mozliwe byloby zorganizowanie polskiej grupy(tylko) biegów
Jeśli frekwncja bylaby duza mozna zrobic lige juniorów-młodziezowców
Oczywiscie nie w takim ksztalcie jak obecnie
AGAINST PZLA albo NO MORE PZLA IN POLAND mozna dodawac takie stopki, podpisy w korespondencji emailowej
moze tez powypisujemyh jakies konkretne zmiany (zalezy oczywiscie od ilosci klubow chcących sie w to włączyć)
oczywiście jeśli taki Nike byłby strategicznym sponsorem to tytuł cyklu niech bedzie np. Nike Athletics Challenge 2009 czy jakos tak
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dobrze mowisz ja zaczne pierwszy drobnym akcentem w podpisie ;D dzis juz mowilem kolegom na ten temat na treningu - wydaje im sie, ze to jakies bajkiFist pisze:Oczywiscie popieram pomysł, bedzie mozna zaczac polityke
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
polskie znaczki ą, ę ż sa "niemedialne" .
takie słowa fatalnie sie prezentują wg mnie na bilboardach(kolejne słowo zagraniczne) itp.
takie słowa fatalnie sie prezentują wg mnie na bilboardach(kolejne słowo zagraniczne) itp.
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dobra bez nerwów, takie hasła to najmniejszy problemDla mnie to skandal.
A o zangielszczeniu j.polskiego to sobie niech poloniści itp. dyskutują
sory, Tomek wiem że masz humanistyczne wykształcenie
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!