Rekordy byłych kolarzy zawodowych w maratonie.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oto artukuł o tym

"Lance Armstrong, siedmiokrotny triumfator Tour de France, wystartował w niedzielę w maratonie nowojorskim i poprawił swój zeszłoroczny czas aż o 10 minut. Amerykanin pokonał 42-kilometrowy dystans w 2 godziny 46 minut i 43 sekund.

"Wydaje mi się, że byłem lepiej przygotowany. Czuję się teraz lepiej, niż przed rokiem gdy byłem już po biegu. Po zeszłorocznym maratonie nie mogłem przez następne 4-5 miesięcy biegać z powodu bolących goleni. W 2005 roku nie wiedziałem czego się spodziewać po tych 42 kilometrach i za to zapłaciłem.

Nadal będę biegał, bo jest to dla mnie najlepsza sposób, by utrzymać dobrą formę, gdyż cały czas jestem zabiegany i spędzam dużo czasu w podróży. Wystarczą tylko buty do biegania i można potrenować w każdym mieście na świecie - powiedział Teksańczyk, który przed rokiem osiągnął czas 2 godzin 59 minut i 46 sekund.

Biegnący w żółtej koszulce były kolarz zajął w niedzielę 698 miejsce na 39 085 startujących. Co prawda pobił czas byłego kolarza, Laurenta Jalaberta, który przebiegł maraton w czasie 2 godzin i 55 minut, ale nadal jego czas jest gorszy od wyniku Rolfa Aldaga w Hamburgu (2:42'57") i Abrahama Olano w San Sebastian (2:39')."

reasumująć Abraham Olano mistrz świata zwycińsca Vuelta Espana czas 2.39 z ciekawosci dodam iż Abraham Olano zaczynał kolarstwo jako torowieć jeżdził na 1 km by pózniej zostać kolarzem zawoodwym szosowym.

Tompoz
Tompoz
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fajna rzecz!!

Tompoz a kiedy ciebie spotkamy na maratonie? Pytam calkiem powaznie zebys nie pomyslal ze sie nabijam.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Awatar użytkownika
rybull
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ciekawe jaki czas wymiote ja :oczko:
caly czas aktywny kolarz amatorski :hejhej:
my dream is to fly over the rainbow so high

http://tio.blox.pl
http://welodrom.pl
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mówiąć szczerze mnie maraton nie ciagłe wogle. Z biegowych dystansów najbardizje mnie nęcą 5-10 km bo to w czasie wysiłek podobny do czasówek kolarskich dla amatorów czy Masters czy be zlicencji. I na takich dystansach trzeba wyjechadz się na maxa. To mi się podoba. A maraton mnie nie nęci.Wole sobie tak ja zrobiłem w wekend poprzedni sobota fajny 3 godiznny trening kolarski w tlenie średnie tętno 149 przy kolarskim hr max. 192 a w sobote sobie wystartowałem wbiegu na 10 km. Maraton wogle mnie nie podnieca nie męci, uważam że duzó biegaczy na siłę trenuje pod maraton a jak wileka porzyjemną rzeczą jest wystartowac w biegu np. na 10 km. ez mówiąc szczerze kolarski trening prowadzę pod ustawki w ktorych startuje w weekendy a no czasowo trawaja 1h 45 minut i do czasówek dla niestowarzyszonych gdzie czas wysikłu na ogół 15-35 minut. W kolarstwie szosowym dla osób powyżej 30 roku zycia jest kategoria masters wyścigi łacznie z mistrzostawki polski wkategoriach i max. dystans to 110 km a na ogół wyścigi to 60-90 km wzależnosci od kategorii więkowej. I dlatego bardzo istotnym czynikiem jest wytrzymałośc szybkościowa. Nie widzę w ukończeniu na siłe maratonu nic fajnego wolę pokazać siłe woli i wyjechadz się na maxa na 10 km biegu niz n asiłe człapać maraton.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piatek pobiegl rewelacyjnie w Biegu Niepodleglosci bo bodajze zalozyl sie z Bielinkiem , ze wygra z Bielinkowa .

Z kolarzy zawodowych , pewien francuski zawodnik zaliczyl ostatnio Ironman'a .

Aldag pobiegl bodajze 2:42
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Ja jako były kolarz amatorski uzyskałem w maratonie po 9 miesiacach przygotowań 2:45 a po nastepnych dwóch latach 2:38, a wiec prowadze wśród kolarzy zawodowców/amatorów. Tobie Tompoz też polecam maraton choć raz
R.S.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ