ponieważ nie znalazłem na forum zbyt wielu opisów szwedzkiej firmy CRAFT (a wielka szkoda), chciałbym podzielić się z Wami moją opinią jednego z jej wyrobów - i zaznaczam - nie jestem z CRAFTem związany

Będąc przejazdem w Wawie kupiełm (Sklep Podróżnika) bluzę, a dokładnie koszulkę z długim rękawem PRO ZERO (wersja bez zamka - w cenie 119 zł).
Rewelacyjny sprzęt! Wprawdzie sprzedawca w CRAF-cie, który podobno biega i to całkiem ostro, zapowiadał, że sprzęt jest ok, ale byłem bardzo zaskoczony (in plus) jakością produktu.
Do rzeczy:
Kolor czarny, z przedłużanym tyłem. Materiał lekki, niezwykle delikatny, ale jednocześnie mocny. Bez obaw.
Model należy do tzw. bielizny termoaktywnej i być może nie jest najtańszy (patrząc subiektywnie), ale pieniądze naprawdę warto na to wydać.
Zalety to przede wszystkim wszystkie walory bielizny termoaktywnej.
Podczas biegu nie odczuwam zimna ani też przegrzania. Temperetura jest optymalna. Wprawdzie na stronie zaznaczono, że model jest przeznaczony do aktywności ruchowej poniżej 10 stopni, to jednak należy pamiętać, że traktowany jest wówczas jako jeden z wielu elementów ubioru.
Korzystając z opisywanej bluzy, jako jedynej warstwy odzieży biegowej, mogę powiedzieć, że niczego więcej mi nie brakuje.
Myślę, że komplet: PRO ZERO, długie obcisłe spodnie typu "leginsy biegowe" i ewentualnie później także rękawiczki, zapewnią mi możliwość biegania do końca października.
Na lekki deszcz i wilgotne wieczory, czyli zwyczajowo późną jesień oraz na zimę sensu stricto, planuję także CRAFTa - kurtkę COURIER - jak kupię - również podzielę się wrażeniami.
Naprawdę polecam!
Pozdrawiam
Raku z Mysłowic