Trenning wytrzymalościowo - szybkościowy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Lukash
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Jestem nowicjuszem w bieganiu, nigdy nie przywiązywałem do niego uwagi z racji ze 18 lat uprawiałem taniec współczesny (jeśli mogę to tak nazwać). Codziennie biegam ok 5km, głównie wczesnym porankiem, wczsniej wypijam 250ml wody z weglowodanami. Nie mam jakoś ustalonego schematu biegu, poprostu zkladam buty lekka rozgrzwka 15 min i ruszam przed siebie. Czy mogli byście mi pomóc ustalić tak trening, aby opierał sie na poprawie wytrzymałości i szybkości. Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Napisz coś więcej o sobie
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Lukash
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie wiem co dokładnie mam opisać, jeśli chodzi o opis anatomiczny, to mam 168 cm wzrostu, waga 56 kg (taniec), jestem przed 30ka, mam lekko nadwyrężony kręgosłup na wysokości lędźwia ( jak większość ludzi), ale oglólnie uważam się za osobę o dobryi m stanie zdrowia, za wyjątkiem tego że mam lekko stresującą prace, miewam przez to lekkie bóle w klatce piersiowej pojawiające się sporadycznie.

P.S

Dodam ze jedynie stosowałem bieganie przy około 70% mojej ogólnej .wydolności, i starałem się przyspieszać pod koniec do maximum tego co mam w nogach. Nie wiem czy nie spalam w ten sposób mięśnia..

Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ